Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Baltijas junioru čempionātā skvošā uzvar Strods un Ulmane

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Baltijas junioru čempionātā skvošā uzvar Strods un Ulmane
Ēriks Strods un Una Ulmane. Foto no organizatoru arhīva.

Vakar, 10. jūnijā, notikušajā Baltijas junioru čempionātā skvošā titulus šogad izcīnījuši Latvijas spēlētāji – jelgavniece Una Ulmane un rīdzinieks Ēriks Strods.

Sestdien Rīgā notikušajā Baltijas jauniešu un junioru čempionātā Latvijas spēlētāji izcīnīja 11 no 24 medaļām, lietuvieši – 7, igauņi – 6 medaļas. Sacensībās šogad piedalījās rekordliels dalībnieku skaits – 57 spēlētāji, tai skaitā 30 no Lietuvas, 20 no Latvijas un 7 no Igaunijas.

Baltijas čempionātā šogad tika noskaidroti uzvarētāji zēniem U19, U17, U15 un U13 vecumā, meitenēm U19, U15 un U13 vecumā, kā arī U11 grupā zēniem un meitenēm kopā. Uzrādot milzīgu progresu kopš pagājušā gada, rīdziniekam Ērikam Strodam zēnu U19 grupā izdevās uzvarēt pagājušā gada vicečempionu un šogad ar pirmo numuru izsēto igauni Martinu Etverku, kuram arī šogad sudrabs.

Meiteņu U19/U17 grupā uzvarēja jelgavniece Una Ulmane. Arī pārējās medaļas GU19 grupā latvietēm. Sudrabs 15-gadīgajai jelgavniecei Sonorai Liepai, kura sīvā spēlē ar nelielu punktu starpību tomēr piekāpās trīskārtējai Latvijas junioru čempionei Unai Ulmanei. Bronza pļaviņietei Anitai Vītolai.

Zēnu U17 grupā zelts lietuvietim Simas Skorupskas, kuram finālā uzvara tika piešķirta bez spēles, jo finiša taisnē no turnīra izstāties un ar otro vietu samierināties bija spiests šīs grupas favorīts igaunis Sithuka Lijanage, kuram, cīnoties divās vecuma grupās, rokai sarāva krampi.

Zēnu 15 grupas finālā rīdziniekam Renāram Strodam izdevās pārsteigt grupas favorītu un pagājušā gada uzvarētāju igauni Lukasu Presu. Arī bronza medaļu izcīnīja Igaunijas spēlētājs – Oskars Talts. Meiteņu U15 grupā neliels pārsteigums – lietuvietei Gertruda Kudrikaite pārspēja ar pirmo numuru izsēto un līdz šim neuzvarēto Anitu Vītolu, kurai šoreiz otrā vieta. Trešā arī lietuviete – Sofija Janiškaite.

Zēnu U13 grupā bez sīvas pretestības triumfēja igaunis Oskars Talts, otrais jelgavnieks Emīls Gūža, bronza lietuvietim Dovidam Vasilauskam. Meiteņu U13 grupā uzvara pirmo reizi šāda līmeņa turnīrā startējušajai lietuvietei Irūnai Bukitei, sudrabs un bronza latvietēm, attiecīgi Elīzai Zilkalnai un Agnesei Balčunai.

U11 grupā spēlēja gan puiši, gan meitenes. Izteikta bija lietuviešu kvantitatīvā dominance un arī kvalitatīva uzvara lietuvietim Dovidam Vasilauskam. Otrais – jaunākais turnīra dalībnieks, astoņgadīgais rīdzinieks Olivers Felšs, bet bronza tika lietuvietei Mildai Raudeliunaitei.

Baltijas junioru čempionāts ir lielākais junioru turnīrs Baltijā, kas notiek reizi gadā Rīgā, lielākajā skvoša centrā – “Pepsi” centrā. Spēļu rezultāti tiek ieskaitīti Latvijas skvoša federācijas junioru reitingā. Sacensības organizēja Latvijas Skvoša federācija ar Valsts programmas “Valsts sportam” atbalstu. Par balvām sacensību dalībniekiem parūpējās sporta preču veikals “Squash shop”, Latvijas farmācijas kompānija “Lotos pharma”, savukārt, par enerģijas atgūšanu Latvijas pārtikas ražotājkompānijas – piena produktu ražotājs AS “Tukuma piens” (Baltais) un proteīna smūtiju ražotājs “FitEg2”.

Informāciju sagatavoja
Corpmedia pārstāvji