Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Preiss izcīna 6. vietu pasaules čempionātā "Formula vindsērfinga klasē

Andrejs Siliņš

Preiss izcīna 6. vietu pasaules čempionātā "Formula  vindsērfinga klasē
Jānis Preiss
Foto: Latvijas Vindsērfinga asociācija

Sestdien Terceiras pludmalē, Azoru salās, Portugālē veiksmīgi noslēdzies pasaules čempionāts „Formula” vindsērfinga klasē. Latvijas un Baltijas čempions Jānis Preiss Pasaules čempionātā divpadsmit braucienu summā izcīnīja augsto 6. vietu un 3. vietu Meistaru grupā (vecumā virs 35 gadiem).

Savukārt Raimonds Zelčs Pasaules čempionātā ieguva 1.vietu jauniešu grupā (vecumā līdz 20 gadiem) un 32.vietu kopvērtējumā. Viņam pa pēdām sekoja Kristaps Keidāns, kurš attiecīgi palika 2.vietā jauniešu grupā un 35.vietā kopvērtējumā.

Preiss, vērtējot savu startu, teica: „Šis ir mans vislabākais sniegums līdz šim Pasaules čempionātos - 6 vieta kopvērtējumā un 3 master divīzijā. Šim čempionātam biju gatavojies diezgan nopietni, sākot ar treniņnometni Dahabā (Dahab, Ēģipte), tad ar piedalīšanos Dienvidamerikas čempionātā, pēc tam atkal treniņnometnes Veimutā (Weymuth, Anglija) un Dahabā. Kā arī šeit ieradāmies nedēļu iepriekš, lai veiktu pēdējos testus.”

Preiss arī norādīja, ka čempionātā sasniegto rezultātu sekmēja Ozolniekos ražotās ELK spuras un komanda: „Tas viss bija iespējams pateicoties Kārļa Veidemaņa, ELK Fins vadītāja, atbalstam un fanātiskajai ticībai, ka mēs ejam pareizo ceļu, kā arī maniem draugiem un ELK Fins testa partneriem un komandai Ross Williams un Gonzalo Costa Hoevel.”

Jāatzīmē, ka tieši Ross Williams no Lielbritānijas ar Latvijā ražoto spuru kļuva par šī gada Pasaules čempionu un argentīnietis Gonzalo Costa Hoevel izcīnīja trešo vietu. Otrajā vietā austrālietis Stīva Alens.

Čempionāts sākās un beidzās ar bezvēja dienām, savukārt pa vidu šīm bezvēja dienām bija 3 lieliskas sacīkšu dienas, kuru laikā dalībnieki veica 12 braucienus. Vējš svārstījās no viegla līdz brāzmaini stipram, kur dažbrīd brāzmās tas sasniedza 30 mezglu stiprumu, kas padarīja sacīkstes sarežģītas un interesantas.

Sīkāka informācija par rezultātiem Vindserfings.lv - JAUNUMI

Sacensībās startēja 43 sportisti no 17 valstīm un 3 kontinentiem.

Formulas klase ir viena no ātrākajām, dinamiskākajām un elegantākajām burāšanas disciplīnām, kur vajadzīgs īss un plats dēlis ar vienu spuru. Braukšana notiek glisēšanas režīmā, kas atgādina lidošanu ar vieglu pieskaršanos ūdenim, vēja ātrumam jābūt vismaz 5 metriem sekundē (9mezgliem). Tajā piedalās profesionāli braucēji, kas pārstāv konkrētu ražotāju. Šobrīd labākais no Latvijas braucējiem šajā disciplīnā ir Jānis Preiss.

Informāciju sagatavoja
Latvijas Vindsērfinga asociācijas prezidents
Jānis Jēkabsons