Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Jātnieku federācija atklāj sezonu ar iejādes sacensībām Kleistos

Andrejs Siliņš

Jātnieku federācija atklāj sezonu ar iejādes sacensībām Kleistos
Agnese Kukaine
Foto: LJF Preses dienests

Sestdien, 4. maijā sporta centrā Kleisti notika Latvijas Jātnieku federācijas rīkotās sezonas atklāšanas sacensības jāšana sportā iejādes disciplīnā. Sarežģītākajā disciplīnā – Vidējā balvā II uzvarēja Kristīna Rozīte ar zirgu Brodors no Latvijas Lauksaimniecības universitātes sporta kluba, sasniedzot rezultātu 64,43%.

Uzvarētāja Vidējā balvā II Kristīna Rozīte:
– Ņemot vērā to, ka tās bija pirmās sezonas sacensības, startu varu vērtēt kā labu, taču vēl daudzas lietas jāpieslīpē. Šīs sacensības pēc ziemas sezonas rāda to, pie kā konkrēti turpmāk vairāk jāstrādā. Jāteic, ka, pirmoreiz šosezon startējot ārā, mans zirgs Brodors bija uztraucies, jo visu ziemu pavadījām tādā kā atpūtas režīmā.

Uzvarētāja junioru konkurencē Jūlija Ezīte:
– Esmu ar savu startu šajās sacensībās ļoti apmierināta. Pateicos savai trenerei Anitai Mangalei par pacietību un izturību, un Roleksas īpašniecei Olgai Sirotenko, kura devusi man iespēju jāt ar šo zirgu. Priecājos, ka tik labi – ar uzvaru atklāju sacensību sezonu āra laukumos, un ceru, ka turpmākie starti būs vēl veiksmīgāki.

Uzvarētāja Mazajā balvā un Shēmā III Agnese Kukaine:
– Uzvaras tika sasniegtas, kā vienmēr, ar lielu darbu. Šoreiz ar savu startu priecēja mans zirgs Kohinurs, bet ar Double Power iznāca pieļaut dažas kļūdiņas. Dalībnieku bija daudz, taču atsevišķu sportistu sāncensība kopējā konkurencē izpalika, jo ne visi vēl pietiekami labi bija sagatavojušies startiem ārā. Tā kā šogad pavasaris iestājās vēlu, noteikti laukuma sagatavošana prasīja lielākas pūles Kleistu cilvēkiem, taču viss bija sagatavots ļoti labā kvalitātē.

LJF Iejādes sekcijas vadītāja Anita Mangale:
– Apsveicu visus sportistus, tiesnešus, trenerus, zirgu īpašniekus un citus cilvēkus, kuri atbalsta mūsu darbu, ar to, ka pēc ilgās ziemas beidzot ir sākusies āra sacensību sezona! Šīs sacensības bija lieliskas laika apstākļu ziņā, kā arī tika sasniegti labi rezultāti. Ceru un vēlu, lai uz šādas pozitīvas nots turpinātos arī šī vasaras sezona!

Citās shēmās uzvarēja: Mazā balva – Agnese Kukaine ar Double Power (JSK Temperaments) 65,96%; Shēma III – Agnese Kukaine ar Kohinuru (JSK Temperaments) 67,65%; Shēma III, juniori – Jūlija Ezīte ar Roleksu (RJSK) 64,41%; Shēma II, kopējā konkurence un bērni – Anastasija Titova ar Lando (RJSK) 62,41%, Shēma II, juniori – Laura Ivanova ar Lambertu (JSK Ambers) 62,32%; Shēma II, amatieri – Sanna Hamala ar Roni (JSK Temperaments) 64,29%; Shēma I, bērni – Ilva Lazdiņa ar Dimantu (LSVK Harmonija) 66,12%; Shēma I, amatieri –Zane Briede ar Hilmendu (RJSK) 61,38%; Jaunzirgi 4. g. v. – Marta Brūniņa–Buile ar Cor Meum (SK Mustangs) 64,20%; Jaunzirgi 5 g. v. – Signe Melkina ar Lēru (RJSK) 63,40%; Jaunzirgi 6 g. v. – Marta Brūniņa–Buile ar Cleo (SK Mustangs) 61,80%.

Plašāka informācija LJF mājaslapā Untitled Document