Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Sigulda uzvar Latvijas klubu komandu čempionātā badmintonā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Sigulda uzvar Latvijas klubu komandu čempionātā badmintonā
Godalgoto vietu ieguvēji. Foto: Latvijas Badmintona federācija.

2024. gadā Latvijas klubu komandu čempionāta ceļojošā trofeja atradīsies Siguldā. Aizvadītajā sestdienā Siguldas sporta centrā norisinājās "Victor" Latvijas klubu komandu čempionāts sadarbībā ar XJEANS, kur par uzvarētājiem kļuva siguldieši.

Turnīrā tikās 21 komanda no visām Latvijas malām. 11 spēcīgākās klubu komandas mērojās spēkiem Elites grupā, pārējās 10 komandas sacentās Augstās meistarības grupā.

Elites grupa

Elites grupā nepārspējami bija Siguldas Badmintona kluba un Siguldas Sporta skolas (SBK/SSS) audzēkņi trenera Aināra Gurecka vadībā. Pirmajā pusfinālā Siguldas Badmintona kluba komanda tikās ar pagājušā gada laureātiem – BK Baloži/Top Media. Siguldas komandas uzvara bija pārliecinoša – 3:0. Vienspēlēs divos setos Serhii Marushchak SBK/SSS 1 uzvarēja Artūru Ķelpi no BK Baloži/Top Media. Sieviešu vienspēlē sīvā trīs setu cīņā ar Anastasiia Prokopovych (BK Baloži/Top Media) pārāka izrādījās Latvijas Olimpiskās vienības sastāvā esošā siguldiete Jekaterina Romanova. Izšķirošā spēle šajā cīņā bija vīriešu dubultspēle – siguldieši Didzis Gureckis pārī ar Gunti Lavrinoviču divos setos pārspēja Baložu spēlētājus Mārtiņu Kažemaku un Valteru Liepkalnu.

Otrs pusfināls izrādījās derbijs, proti, tas notika starp Rīgas Badmintona kluba/Rīgas Skolēnu pils (RBS/RSP) pirmo un otro komandu. Bez lieliem pārsteigumiem, lai gan ne bez cīņas, ar rezultātu 3:0, izspēlējot jaukto dubultspēli, vīriešu un sieviešu vienspēli, uzvarēja Rīgas Badmintona kluba/Rīgas Skolēnu pils pirmā komanda.

Elites grupas fināls iesākās ar vīriešu vienspēli starp Reini Kraukli RBS/RSP 1 un Serhii Marushchak SBK/SSS 1. Ļoti skatāmais divu setu duelis neatstāja vienaldzīgos. Lai treneri analizē, kas izšķīra šo spēli - fiziskais spēks, tehniskā meistarība vai psiholoģija. Ar rezultātu 22:20 un 21:10 Siguldas klubs izcīnīja pirmo fināla punktu. Reinis Krauklis parādīja teicamu, noturīgu spēli pirmajā setā un izvirzījās vadībā ar 19:16, tajā brīdī tīkla otrā pusē Serhii Marushchak nolēma pārsiet kurpju šņores, kas, protams, nav nekas pārsteidzošs. Un tomēr – pēc šīs īsās pauzītes badmintona svaru kausi nosvērās citādi un Siguldas kluba spēlētājs uzvarēja pirmo setu pagarinājumā ar 22:20. Otrajā setā Siguldas kluba spēlētājs demonstrēja atzīstamu pārākumu un guva pirmo punktu savai komandai.

Fināla otrā spēle bija sieviešu vienspēle, kuru izspēlēja Rīgas Skolēnu pils un Rīgas Badmintona skolas audzēkne Anželika Nadtočija (trenere – Kristīne Gurecka), un jau minētā Jekaterina Romanova. Saprotams Siguldas spēlētāja, kas sevi ir apliecinājusi starptautiskos turnīros, bija pārāk grūti sagremojams kumoss arī ļoti daudzsološajai Anželikai Nadtočijai – Sigulda divos setos (21:10; 21:5) ieguva savu otro punktu.

Fināla trešā spēle beidzot sagādāja prieku Rīgas līdzjutējiem. Vīriešu dubultspēlē jau minētais Reinis Krauklis pārī ar Tomu Salu RBS/RSP 1 trīs setos pārspēja ļoti pieredzējušos Artūru Akmeni un Gunti Lavrinoviču no Siguldas – 19:21; 21:18 un 21:17. Rezultāts – Rīga 1, Sigulda 2. Fināls turpinās.

Tā kā uzvarai komandu čempionātā ir nepieciešams gūt uzvaras trīs no piecām badmintona kategorijām, nākamā tika izspēlēta sieviešu dubultspēle, kurā Siguldas dāmas Anna Kupča un Annija Rulle Titava divos setos (21:13 un 21:15) pārspēja Madaru Gauri un jau pieminēto Anželiku Nadtočiju (RBS/RSP 1). Sigulda līdz ar to uzvarēja finālā ar 3:1 un kluba vārds iegravēts uz Ceļojošā kausa.

Augstās meistarības grupa

Augstajā meistarības grupā 2024. gadā ar rezultātu 3:1 uzvarēja armijnieku izveidotā badmintona komanda Badmintona bruņotie spēki (BBS), finālā pārspējot Uģa Brieža Badmintona skolu (UBBS). Sieviešu vienspēlē Katrīne Švalbe (UBBS) meistarīgi apspēlēja BBS iesaukto Katrīni Vasiļjevu (21:8; 21:5). Vīriešu vienspēlē rezultātu izlīdzināja Roberts Sīga (BBS), divos setos (21:19 un 21:19) pārspējot pašu Uģi Briedi. Sieviešu dubultspēlē Agnese Logoša ar Katrīnu Vasiļjevu (BBS) bija pārākas par Elīnu Fjodorovu un Katrīnu Švalbi no UBBS. Izšķirošajā vīriešu dubultspēlē jau minētais Roberts Sīga pārī ar Normundu Saulīti (BBS) uzveica Paulu Ādamsonu un Jevgēniju Šelleru (UBBS).

Bronzas medaļu Augstajā meistarības grupā ieguva Talsu novada sporta skola/9 Pakalni, pārspējot Valkas badmintona klubu “Lotos”.

Informāciju sagatavoja
Viesturs Bajārs
Latvijas Badmintona federācija