Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Šveicieši negrib ziemas olimpiskās spēles

Jānis Pārums

Šveicieši negrib ziemas olimpiskās spēles
Sanktmorica

Šveices kantonā Graubindenē noticis referendums, kurā tā iedzīvotāji nobalsojuši pret 2022.gada ziemas olimpisko spēļu rīkošanu Sanktmoricā un Davosā, vēsta ārvalstu plašsaziņas līdzekļi.

54% kantona (Šveici administratīvi iedala 26 kantonos, Graubindene ir viens no tiem – aut.) iedzīvotāju nobalsoja pret nepieciešamību iztērēt aptuveni 320 miljonus dolāru olimpisko spēļu organizēšanai.

Iedzīvotājus nepārliecināja amatpersonu arguments, ka olimpisko spēļu organizēšana dos valstij lielus ienākumus, piemēram, kantona budžetā nonāktu aptuveni miljards dolāru...

Tiesa, pašu olimpisko spēļu potenciālo rīkotājpilsētu Sanktmoricas un Davosas (tās ietilpst Graubindenes kantonā) iedzīvotāji deva savu jāvārdu spēļu organizēšanai – attiecīgi, 61% un 56.2% balsu "par". Jāatgādina, ka iepriekš Sanktmorica un Davosa bija plānojušas iesniegt kopīgu pieteikumu spēļu organizēšanai.

Izmantotie resursi:
Reuters

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2013-03-04 11:21, pirms 11 gadiem
skaidrs, lai citi muļķi uzņemas rīkošanu un organizēšanu, mēs tik aizbrauksim pie visa gatava
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-03-04 11:52, pirms 11 gadiem
SKA1946 rakstīja: Priecē, ka ne ES valsts Šveice ir pati demokrātiskākā valsts Eiropā nevis kaut kāda Anglija vai Francija, kas tik ļoti sevi mīl deklarēt par tādām.
Nekas jau labs nav šajā Šveices piemērā, organizētāj pilsētu iedzīvotāji jau grib olimpiādi, bet pret nobalsoja cilvēki no blakus pilsētām, kaimiņi.
Demokrātija ir laba lieta, bet parastie cilvēki nekad neiedziļinās visos jautājuma aspektos, viņiem tam laika vai vispār neintresē.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2013-03-04 14:45, pirms 11 gadiem
Lūk spilgts piemērs, ka ne visu vajag dot tautai lemt. Te nu Šveicieši sev kārtīgi iezāģējuši. cik piķa varēja nopelnīt. Medaļas parasti mājiniekiem arī saskrien vairāk nekā parasti. Vārdu sahot, nolohojās kārtīgi. Domāju jautājumi, vai ļaut tautai balsot par EUR ieviešanu Latvijā, vairs nav.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-03-04 18:16, pirms 11 gadiem
Interesanti, ka šveicieši plāno iztērēt Olimpiādei 120 reizes (!) mazāku summu, nekā krievi Sočiem!
Un vēl gūt peļņu!