Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Šakurova ar zirgu Kivi uzvar Latvijas ziemas čempionāta pirmajā posmā

Jānis Celmiņš

Sestdien, 2. martā sporta centrā Kleisti notika Latvijas Jātnieku federācijas rīkotā Latvijas ziemas čempionāta pirmā posma sacensības iejādē. Sacensību sarežģītākajā shēmā – Vidējā balvā I uzvarēja Olga Šakurova ar zirgu Kivi no Rīgas Jātnieku sporta kluba – 65,88%. Otrā bija Gundega Krīgere ar Donnerwelle no JSK Temperaments – 53,68%.

Vidējās balvas I uzvarētāja Olga Šakurova: Ar jauno zirgu Kivi kopā strādāju kopš vasaras beigām. Zirgs ir desmit gadu vecs, tam ir labas dotības un patīkams raksturs. Līdz šim ar to startēja Terēze Pētersone, un varu viņai būt pateicīga par to, ka zirgs labi sagatavots iejādei. Mums ar Kivi tagad izdodas saprasties arvien labāk, – man patika mūsu starts ziemas čempionātā, un tika sasniegts arī salīdzinoši augsts rezultāts, tā kā ejam veiksmīgi uz priekšu.

Citās shēmās godalgotās vietas izcīnīja. Mazā balva. Linda Josta ar Chambermaid (RJSK Sport de Lux) 65,79%, Agnese Kukaine ar Double Power (JSK Temperaments) 65,53, Dagnija Ļevčenoka ar Laineru (JSK Reiteri) 60,61. Shēma III. Airisa Penele ar Londilio (z/s Lielceri) 65,49, Agnese Kukaine ar Kohinuru (JSK Temperaments) 64,02, Mārīte Dāvidsone ar Donrado (LSVK Harmonija) 60,20. Shēma III. Marija Jansone ar Lazeru (SIA Burtnieku Rotors) 68,57, Kristīne Čerņecka ar Air Fresh (JSS Kleisti) 63,39, Kristīne Čerņecka ar Bounty (JSS Kleisti) 61,79. Shēma III, amatieri. Sanna Hamala ar Roki (JSK Temperaments) 66,79, Angelīna Kostina ar Bondu (JSS Kleisti) 64,82, Iveta Andersone ar Bugatti (Mēmeles JSK) 63,93. Shēma I, jaunzirgi. Margarita Čerkovska ar Lengly (RJSK) 65,00, Aleksandra Panovska ar Corfe (RJSK) 64,40, Sindija Galviņa ar Denilo (RJSK Sport de Lux) 63,88. Shēma I, amatieri. Zane Briede ar Hilmendu (RJSK) 65,09, Toms Pulmanis ar Pedāli (Biedrība LMPF) 63,88, Kristīne Starostina ar Hiltonu (RJSK) 63,02. Jaunie jātnieki. Lollija Lukašova ar Amigo (LSVK Harmonija) 58,68. Juniori. Aiga Silavniece ar Dionu Haleju (JSK Temperaments) 62,45, Laura Ivanova ar Monte-Cristo (JSK Ambers) 61,67, Jūlija Ezīte ar Roleksu (RJSK) 61,27. Bērni. Everita Daubure ar Lady Sun (LSVK Harmonija) 65,95, Kristīne Čerņecka ar Bonty (JSS Kleisti) 65,78, Anastasija Titova ar Lando (RJSK) 64,31.

Latvijas Jātnieku federācijas Iejādes sekcijas vadītāja Anita Mangale: Prieks, ka esam sākuši jaunu sezonu, un ka sacensībās bija ļoti daudz dalībnieku. Redzējām vairākus jaunus zirgus, un tas rada intrigu. Mūsu sporta veidā, lai sasniegtu rezultātus, ilgus gadus kopā strādā sportists un zirgs, un tad, ja pieredzējis jātnieks sāk gatavot jaunu zirgu, ir interesanti vērot, kā notiek šis process. Veiksmīgs bija Olgas Šakurovas starts Vidējā balvā I ar Kivi, jo viņa ar šo zirgu sākusi startēt pavisam nesen. Ļoti progresējusi ir Mazās balvas uzvarētāja Linda Josta ar Chambermaid. Patīkami, ka aug junioru skaits, kā arī piedalās daudz amatieru klases sportistu. Plaša ir klubu pārstāvniecība. Kopumā par rezultātiem var sacīt, ka tie ir sezonas sākumam atbilstoši, jo galvenais šajā brīdī katram sportistam bija parādīt un pašam saprast, cik daudz ziemas treniņos paveikts. Arī tiem sportistiem, kuri izcīnīja vietas pirmajā trijniekā, ir ko uzlabot savā sniegumā, un ziemas čempionāts ir ļoti laba iespēja izvērtēt, kā strādāt turpmāk. Sestdien notika arī Latvijas ziemas čempionāts paralimpiskajā un speciālajā iejādē. Redzams, ka Riharda Snikus starts paralimpiskajās spēlēs Londonā devis stimulu citiem, ļāvis vecākiem novērtēt to iespēju, ko bērniem ar speciālām vajadzībām var dot jāšanas nodarbības.

Vienlaikus risinājās arī Latvijas ziemas čempionāts paralimpiskajā un speciālajā iejādē. Savās atšķirīgās shēmās godalgas izcīnīja: Andris Mazurs ar Draugu (z/s Tīraines staļļi), Oskars Lukauskis ar Kadiljaku (z/s Tīraines staļļi), Rihards Snikus ar Bloku, Artūrs Rakauskis ar Vimu (JSK Temperaments), Ilze Auzniece ar Draugu (z/s Tīraines staļļi) un Kristers Rosnis ar Vimu (z/s Tīraines staļļi).

Latvijas Jātnieku federācijas Paralimpiskās sekcijas vadītāja Darja Tihomirova: Sacensības noritēja ļoti labi. Esam priecīgi, ka mūsu sportisti pēc ilgāka pārtraukuma atkal varēja sacensties manēžā un ļoti apmierināti ar to, ka nodarbības sāk jauni sportisti un ka mūsu pieredzējušākajiem jātniekiem ir iespēja startēt ar jauniem zirgiem. Tā pirmo reizi Rihards Snikus startēja ar zirgu Bloks un Oskars Lukauskis ar Kadiljaku. Šie abi sportisti kopā ar saviem zirgiem no 22. līdz 24. martam piedalīsies starptautiskās trīs zvaigžņu statusa sacensībās Francijā, kas būs atlases turnīrs startam Pasaules jāšanas sporta spēlēs, kas notiks 2014. gadā Normandijā.

Latvijas ziemas čempionāta otrais posms iejādē notiks 30. martā.

Plašāka informācija LJF mājaslapā Untitled Document

Informāciju sagatavoja:
LJF Preses dienests