Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Pārceļ Latvijas Jaunatnes ziemas olimpiādi

Nedēļas nogalē, 8.un 9.februārī plānotā Latvijas Jaunatnes ziemas olimpiāde Ērgļos, sniega un sala trūkuma dēļ, pārcelta par nedēļu vēlāk un gaidāma 15. un 16. februārī.

Šobrīd līdzdalībai jaunatnes olimpiādē pieteikušās 66 skolu komandas. Visaktīvākās ir Rīgas skolas, bet starp sporta veidiem populārākie ir snovbords un kalnu slēpošana.

Šogad sacensības notiks septiņos sporta veidos - kamaniņu sportā (sacensības notika 1.un 2. februārī, Siguldas kamaniņu trasē), distanču slēpošanā, kalnu slēpošanā, biatlonā, hokejā, snovbordā un slidošanā.

"Esam sākuši nopietni gatavoties šim notikumam. Novada dome dara visu nepieciešamo, lai uzņemtu olimpiādes dalībniekus. Ceram uz meteorologu prognozēto sniegu februāra vidū," teica Ērgļu novada domes priekšsēdētājs Guntars Velcis.

Savukārt sacensību galvenais organizētājs Juris Titovs no Olimpisko sacensību aģentūras informēja, ka salīdzinājumā ar iepriekšējo sacensību gadiem kalnu slēpotāji un snovbordisti no Briežkalna pārvāksies un spēkiem mērosies Lido kalnā.

Uzvarētāji un godalgoto vietu ieguvēji katrā vecuma grupā saņems olimpiādes medaļu un LOK diplomu. Katrs olimpiādes dalībnieks par piemiņu saņems suvenīrus ar Latvijas Jaunatnes olimpiādes simboliku. Savukārt trīs labākās skolas saņems kausu, diplomu un sertifikātu sporta inventāra iegādei.

Latvijas Jaunatnes Olimpiādes vēsture.
1992. gadā Latvijā notika pirmās Latvijas jaunatnes olimpiskās dienas vasaras sporta veidos, bet pēc diviem gadiem – 1994. gadā, arī ziemas sporta veidos. Tās notika balstoties uz Olimpisko spēļu tradīcijām. Pirmo reizi skolas vecuma sportistiem bija nodrošināta līdzdalība sacensības ar atklāšanas un noslēguma ceremoniju, olimpiskās lāpas aizdegšanu un olimpiskā karoga pacelšanu. 2002.gadā Latvijas jaunatnes olimpiskās dienas pārauga par Latvijas jaunatnes olimpiādi ar vairāk nekā 10 000 lielu dalībnieku skaitu no visas Latvijas.

Informāciju sagatavoja:
Ilze Āķe–Vīksne, LOK preses sekretāre

     [+] [-]

, 2008-02-04 16:58, pirms 16 gadiem
te, Vidzemes augstiene sorit ar sniegu viss bija kartibaa, nezinu, kaa bus vakaraa
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-02-04 17:35, pirms 16 gadiem
sorry bet tik primitivi ka olipiade notiek erglos laikam nekur citur notikt nevar...
hokejs uz atklata laukuma kur ledus ir nelietojams jau pec dazam spelem...sortreks ta pat..biatlonam vispar amatieru limenis...
ja ta ir olimpiade vaj tad visu nevajadzetu rikot atbilstosi 21 gadsimtam...
so pasakumu var saukt par skolu sadraudzibas maciem vai kaut ka ta..
nevies jaunatnes olipmiade...

     [+] [-]

, 2008-02-04 17:59, pirms 16 gadiem
jap! visu uz ventspili!! mums tur ir.. buus karogs!!! un mees visi savaaksimies zem taa un tirinaasim rokas!!! un radiisim 21.gs. atbilstoshu skatu! sniegu mees piedomaasim, vai ar projektoru!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja