Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

RTU Sporta klubam nozīmīga jubileja

RTU Sporta klubam nozīmīga jubileja
Linda Barkāne

Aizvadītajā nedēļas nogalē 50. gadu jubileju nosvinēja Rīgas Tehniskās universitātes sporta klubs, kuru dažādos laikos ir pārstāvējušas daudzas Latvijas sporta zvaigznes- arī Eiropas un pasaules čempioni, kā arī olimpisko spēļu dalībnieki un medaļnieki.

Par godu apaļās jubilejas svinībām, sieviešu basketbola kluba ilggadīgais atbalstītājs – būvkompānija "Merks" – vienai no sieviešu basketbola komandas "RTU/Merks" talantīgākajām un perspektīvākajām basketbolistēm pasniedza īpašu svētku dāvanu - stipendiju, kuru 100 latu apmērā sportiste saņems katru mācību gada mēnesi. Balvas saņēmēja ir "RTU/Merks" basketboliste Linda Barkāne.

"Balvas ieguvēja tika izvēlēta, konsultējoties ar komandas treneri un izvērtējot sportistu nopelnus komandas labā, kā arī sasniegumus mācībās. Šādā veida atbalsts mūsuprāt stimulēs un dos papildus motivāciju RTU studentēm gan mācīties, gan spēlēt basketbolu, pārstāvot savu augstskolu," stāsta SIA "Merks" Valdes priekšsēdētājs I.Geidāns.

PSRS laikos daudzi labākie un populārākie RTU pārstāvošie sportisti bija basketbolisti, kuri savu atpazīstamību, kā, piemēram, Valdis Valters, Vilis Krištopans, Cēzars Ozers, nav zaudējuši arī šodien.

Kopš neatkarības atgūšanas RTU sporta kluba galvenā vizītkarte ir bijis basketbols - RTU sieviešu basketbola komanda "RTU/Merks". Komandu kopš 1993.gada trenē Aivars Vīnbergs, kura vadībā klubs vairākkārt ir ieguvis Latvijas labākā sieviešu basketbola kluba titulu un vienreiz pat Baltijas čempionāta zelta medaļas. Šogad olimpiskajās spēlēs Pekinā Latvijas sieviešu basketbola izlasē spēlēja trīs Vīnberga bijušās audzēknes.

Informāciju sagatavoja:
Dagnija Dižbite

     [+] [-]

, 2008-11-03 12:33, pirms 16 gadiem
sum sum sum!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2008-11-03 13:45, pirms 16 gadiem
Lai veicas arii turpmaak RTU sporta klubam

  -3 [+] [-]

, 2008-11-03 14:37, pirms 16 gadiem
Man tiešām vairāk neko nevajag

  +1 [+] [-]

, 2008-11-03 14:55, pirms 16 gadiem
NU ja bet ja tikai tadu balvu pasniedz tikai vienai personai, tas ir tikai piliens jurā