Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Latvijas komandai sudrabs Eiropas jaunatnes līgas finālturnīrā šaušanā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Latvijas komandai sudrabs Eiropas jaunatnes līgas finālturnīrā šaušanā
Latvijas komanadas dalībnieki un treneris Viilnis Celmiņš. Foto: Latvijas Šaušanas federācija.

No 29.septembra līdz 1.oktobrim Ungārijas galvaspilsētā Budapešā norisinājās Eiropas Jaunatnes līgas finālturnīrs šaušanā ar pneimatiskajiem ieročiem, Latvijas komandai izcīnot otro vietu.

Šaušanā ar pneimatisko pistoli Latviju Eiropas Jaunatnes līgas finālturnīrā pārstāvēja Dobeles sporta skolas audzēkņi Sanija Didže, Dmitrija Ivanovs, Elīza Rasiņa un Daniels Vilciņš (treneris Vilnis Celmiņš) un Daugavpils sporta skolas audzēkņi Anastasija Goršelatova un Deniss Trikoličs (trenere Jevgenija Goršalatova). Jaunatnes līgas sacensības norisinās tikai komandu vērtējumā. Finālturnīram varēja pieteikt sešus sportistus, bet katrā startā komandas sastāvā bija četri sportisti.

Savas apakšgrupas sacensībās Latvijas komanda vinnēja visus savus sāncenšus – Polijas sportistus (26 pret 22), Spāniju (30 pret 18) un Zviedriju (31 pret 17), tādējādi gūstot tiesības Eiropas Jaunatnes līgas finālturnīrā ar otras apakšgrupas uzvarētāju – Itālijas komandu – cīnīties par zelta medaļām.

Sacensībā par zelta medaļām Itālijas jaunieši ar rezultātu 82 pret 54 bija spēcīgāki. Līdz ar to Latvijas jaunieši izcīnīja godpilno 2.vietu un sudraba medaļas.

Kopumā Eiropas Jaunatnes līgas sacensības tiek organizētas trīs reģionos un sastāv no trīs posmiem - līdz martam ilga kvalifikācijas periods, kura laikā tika noskaidrotas 5 labākās komandas katrā reģionā gan pistoļu, gan šauteņu konkurencē. Šaušanā ar pneimatisko pistoli Ziemeļu reģiona finālā iekļuva Igaunijas, Latvijas, Norvēģijas, Polijas un Zviedrijas komandas. Reģiona finālā visas komandas sacentās katra ar katru, tas nozīmēja četrus startus divās dienās. Eiropas Jaunatnes līgas finālā iekļūst 8 komandas - 2 labākās komandas no katra reģiona, viena 3. vietas ieguvējkomanda un valsts, kas organizē finālturnīru. 2022.gadā finālturnīru organizēja Ungārija.

Informāciju sagatavoja
Anita Krieķe-Jermacāne
Latvijas Šaušanas federācijas
valdes locekle