Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Zvejnieks veiksmīgi turpina sezonu, vēlreiz iekļūstot PK posma TOP6

Edgars Beļakovs
Edgars Beļakovs

Zvejnieks veiksmīgi turpina sezonu, vēlreiz iekļūstot PK posma TOP6
Dāvis Zvejnieks PK Degmārnā
Foto: Sandra Meldere

Latvijas labākais skrituļslalomists Dāvis Zvejnieks, kurš iepriekšējā Pasaules kausa posmā skrituļslalomā pirmo reizi karjerā kāpa uz Pasaules kausa goda pjedestāla, nedēļas nogalē notikušajā sezonas trešajā PK posmā Degmārnā, Vācijā izcīnīja augsto sesto vietu.

Pasaules kausa posms Vācijas pilsētiņā Degmārnā ir sportistiem ierasta pietura sezonas kalendārā, šogad tam esot sezonas trešajam posmam. Latvietis Dāvis Zvejnieks sezonas pirmajos divos posmos sasniedza attiecīgi sesto un trešo vietu, ieņemot stabilu vietu arī kopvērtējuma pirmajā sešiniekā.

Jau sacensību pirmajā braucienā Zvejnieks uzstādīja sesto ātrāko rezultātu, par 2,38 sekundēm zaudējot ātrākā laika īpašniekam, vācietim, Jorgam Bertšam. Otrajā braucienā Zvejniekam piektais laiks, tomēr ar to nebija pietiekami, lai pakāptos vietu augšup, sacensību finišā paliekot sestajā vietā. Par sacensību uzvarētāju kļuva vācietis Bertšs, kuram Dāvis zaudēja 3,93 sekundes. Arī atlikušās goda pjedestāla vietas aizņēma vācieši Marko Valcs un Noa Zings.

Ļoti veiksmīgas sacensības aizvadīja arī vairāki citi Latvijas skrituļslalomisti - Georgs Šmalcs sasniedza savu karjeras labāko rezultātu Pasaules kausa sacensībās, tiekot pie astotās vietas (+5,51s līdz uzvarētājam). Pauls Pēteris Prancāns tikmēr ierindojās 14. vietā. Savukārt dāmu konkurencē Frīda Saļņikova izcīnīja augsto 11. pozīciju.

“Šis vienmēr man ir bijis gaidīts posms, Degmārnas sacensības atceros jau kopš bērnības. Šī ir viena no garākajām trasēm PK kalendārā. Bija labi braucieni, pirmajā trase bija man parocīga. Noķēru arī labas sajūtas, bija labs tehniskais izpildījums, bet mazliet piekliboja ātrums. Otrajā braucienā mazliet vairāk uzspiedu gāzi, bet konkurenti arī nestāvēja uz vietas. Ar sesto vietu esmu apmierināts, katrā ziņā šīs sacensības noteikti iedeva pārliecinātību pirms pasaules čempionāta, uz kuru jau šonedēļ arī jādodas,”Dāvis Zvejnieks par aizvadītajām sacensībām Vācijā.

Skrituļslaloma sezona no 6. līdz 9. jūlijam turpināsies ar sezonas galveno notikumu – pasaules čempionātu, kas šogad norisināsies Spānijas pilsētā Barselonā. Savukārt Pasaules kausa sezona 29. un 30. jūlijā atsāksies ar posmu Ikšķilē, Latvijā.

     [+] [-]

, 2023-07-03 23:40, pirms gada
Pārsvarā piedalās amatieri un bērni?