Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Broders un Puisīte saglabā vadību pēc otrās dienas LMT Latvijas Amatieru čempionātā golfā

Jānis Celmiņš

Vadībā izvirzoties jau pirmajā kārtā, pērnā gada uzvarētāji Kārlis Broders un Māra Puisīte sestdien „Ozo Golf Club” laukumā saglabāja līderpozīcijas LMT Latvijas amatieru čempionātā, kurā atlicis svētdien vēl izspēlēt noslēdzošo raundu.

Arī otrajā sacensību dienā Broders apliecināja, ka par drošu favorītu vīriešu konkurencē ir uzskatīts pamatoti. Izspēlējot 18 bedrītes ar 76 sitieniem jeb četrus sitienus virs teorētiski nepieciešamās normas (PAR), Broders pirms pēdējās kārtas ir pārliecinošs līderis, tuvāko sāncensi savu tēvu Mārci Broderu apsteidzot jau par 14 sitieniem. Sīvāka cīņa rit par 3.vietu, uz kuru otrajā kārtā pakāpās Tālivaldis Pētersons, kurš Mārcim Broderam zaudē tikai vienu sitienu.

Kārlis Broders ir trīskārtējs Latvijas amatieru čempions, un pretendē turnīrā uzvarēt trešo gadu pēc kārtas. Golfa karjeras pilnveidošanu viņam izdevies apvienot ar studijām Lafboro universitātē, Anglijā, kas palīdz labāk uzturēt sportisko formu.

Sieviešu konkurencē sestdien cīņa par uzvaru saasinājās starp māsām Māru un Kristu Puisītēm, kuras pirms turnīra noslēguma dienas šķir tikai viens sitiens. Izredzes uz pirmo vietu nav zudušas arī Latvijas golfa titulētākajai spēlētājai Laurai Jansonei, kura no līderes Māras Puisītes atpaliek par pieciem sitieniem.

Dienas labāko rezultātu sasniedza Krista Puisīte, nospēlējot ar PAR atbilstošiem 72 sitieniem, kas viņai ļāva apsteigt Jansoni un pakāpties uz 2. vietu. Svētdien visas trīs spēcīgākās golferes spēlēs vienā grupā, un intriga cīņā par uzvaru ir garantēta.

Pretendenti uz godalgotajām vietām gan vīriešu gan sieviešu konkurencē svētdien laukumā dosies īsi pirms plkst. 12. Tādējādi uzvarētāji sacensības varētu noslēgt ap plkst. 16.30.

LMT Latvijas Amatieru čempionāta uzvarētājus sieviešu un vīriešu konkurencē noteiks trīs dienu sacensībās, izspēlējot 54 bedrītes (18 bedrītes katru dienu). Sestdien vīriešiem startēs tikai 54 labākie pēc pirmo divu kārtu rezultātu summas. Sievietēm mazāka dalībnieku skaita dēļ visas golferes spēlēs trīs dienas.

LMT Latvijas Amatieru čempionāts ir vienas no sezonas visprestižākajām sacensībām, kur šogad piedalās dalībnieku rekordskaits - 98 spēlētāji, startējot 84 vīriešiem un 14 sievietēm. LMT Latvijas Amatieru čempionātu kā augstākā līmeņa amatieru sacensības Latvijā organizē Latvijas Golfa federācija sadarbībā ar “Ozo” golfa klubu un čempionāta ģenerālsponsoru SIA Latvijas Mobilais Telefons. Nacionālais čempionāts Latvijā notiek jau 16. reizi.

Vīrieši

1. Kārlis Broders 75+76 sitieni (+7 virs PAR)
2. Mārcis Broders 82+83 (+21)
3. Tālivaldis Pētersons 85+81 (+22)
4. Kristaps Krištopans 83+89 (+28)
5. Kristaps Gulbis 84+89 (+29)
6. Roberts Tiļuks 87+88 (+31)

Sievietes

1. Māra Puisīte 74+74 sitieni (+4 virs PAR)
2. Krista Puisīte 77+72 (+5)
3. Laura Jansone 76+77 (+9)
4. Linda Dobele 82+80 (+18)
5. Monta Sokolovska 83+86 (+25)
6. Anna Diāna Švanka 92+83 (+31)

Informāciju sagatavoja:
Latvijas Golfa federācijas
sabiedrisko attiecību un mediju koordinators
Gundars Galkins