Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Piektdien Mediju kauss skvošā

Andrejs Siliņš

Piektdien "Zelta Boulinga centra" skvoša kortos notiks Mediju kausa izcīņa skvošā. Piedalīties aicināti medijos strādājošie, tai skaitā žurnālisti, moderatori, mūziķi, sabiedrisko attiecību, reklāmas un mārketinga speciālisti. Mediju kausa izcīņa šogad notiks jau sesto reizi.

“Līdz šim mediju kausa izcīņa skvošā notikusi gan darba dienā, gan arī brīvdienās. Līdzšinējā pieredze liecina, ka mediju cilvēkiem, jo īpaši ar sportu un izklaidi saistītajiem, brīvdienas ir aizņemtākās nekā darba dienas,” datumu izvēli pamato Mediju kausa skvošā ilggadējais organizētājs Kristians Rozenvalds. Arī viņam zināmie daudzi mediju pārstāvji ikdienā skvošu spēlē darba dienās vidū, kad rīta darbi jau apdarīti, bet atlikušos ieplānots veikt pēc skvošošanas.

K.Rozenvalds paredz, ka arī šogad Mediju kausa izcīņā piedalīsies ap 20 mediju pārstāvju, līdzīgi kā līdz šim. Paredzams, ka arī šogad dāmas un kungi spēlēs kopā, taču pēcāk, ievērtējot rezultātu tabulu tiks atsevišķi godināta arī spēcīgākā dāma.

Sacensību nolikums tiks precizēts ceturtdien, 5.martā, kad būs zināms dalībnieku daudzums. Iespējams, līdzīgi kā iepriekš, dalībnieki tiks salozēti apakšgrupās. “Galvenai, lai mēs triju stundu laikā paspētu noskaidrot uzvarētāju,” rezumē Kristians Rozenvalds, piebilstot, ka atkarībā no dalībnieku skaita, tiks noteikts, cik spēles būs jāizspēlē katram spēlētājam, kā arī, cik daudz un cik garus setus spēlēt.

Atgādinām, ka līdz šim jau divus gadus pēc kārtas Mediju kausu skvošā ir izcīnījis "Latvijas Avīzes" un "Sporta Avīze" karikatūrists Gatis Šļūka, kurš šobrīd Latvijas Skvoša federācijas reitingā šobrīd ieņem 34.vietu. Vasaras mēnešos Gatis Šļūka vairāk aizraujas ar golfu – viņš ir izcīnīja arī Mediju kausu golfā.

2008.gadā otro vietu izcīnīja "Latvijas Avīze" žurnālists un astrologs Kristaps Baņķis, kurš arī spēlē biljardu, basketbolu un golfu, savukārt trešo - TV raidījumu vadītājs Roberts Klimovičs, kurš savulaik bija arī viens no skvoša pionieriem Latvijā.

Mediju kauss skvošā norisinās kopš 2003.gada marta. Šai laikā skvošu iepazinuši vairāk nekā 100 radoši cilvēki, no tiem daudzi turpina to spēlēt ari ikdienā. K.Rozenvalds ar lepnumu stāsta, ka skvošu regulāri spēlē vairāk nekā 30 mediju pārstāvji. K.Rozenvalds uzskata, ka žurnālistu piesaistīšana skvošam savulaik bija īpašs izaicinājums, jo tobrīd skvošu neviens nebija spēlējis un tas nebija populārs. "Tas bija grūtāk nekā izveidot žurnālistu komandu futbola, basketbolā vai volejbolā. Līdzīgi rīkojot Mediju kausiem golfā, savulaik Latvija tika popularizēts arī golfs," zināja teikt K.Rozenvalds.