Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Modernajā pieccīņā vairs nebūs loterijas? Konkūru plāno aizstāt ar riteņbraukšanu

Agris Suveizda

Modernajā pieccīņā vairs nebūs loterijas? Konkūru plāno aizstāt ar riteņbraukšanu
Pāvels Švecovs. Foto: UIPM / Latvijas Modernās pieccīņas federācija

LETA--DPA. Starptautiskā Modernās pieccīņas savienība (UIPM) plāno atteikties no jāšanas un aizstāt to ar riteņbraukšanu, otrdien ziņo britu laikraksts "The Guardian".

"The Guardian" atsaucas uz vairākiem avotiem, kuri apgalvo, ka UIPM valde pēdējo dienu laikā ir nobalsojusi par šādām izmaiņām. Lēmuma pieņemšanu ir ietekmējušas ainas Tokijas olimpiskajās spēlēs. Modernā pieccīņa šobrīd apvieno paukošanu, peldēšanu un jāšanu, kā arī krosa un šaušanas ar lāzera pistoli kombināciju. Sporta veids jau reiz reformēts, lai saglabātu vietu olimpiskajās spēlēs.

Tā nākotne kļuva vēl neskaidrāka pēc sašutuma par ainām Tokijā, kad vācu sportiste Annika Šleija izmantoja pātagu un piešus, kad viņas zirgs atteicās uzsākt sacensībās. Zirgam toreiz sitienu veltīja arī vācu treneris Kims Raisners. Sportistiem modernajā pieccīņā nav savu zirgu. Viņi tos izlozē, un viņiem ir tikai dažas minūtes, lai ar zirgiem iepazītos.

"The Guardian" ziņo, ka UIPM paziņojums par tās stratēģiju ir gaidāms ceturtdien pēc stratēģisko sanāksmju pabeigšanas. UIPM prezidents Klauss Šormanis Tokijā apgalvoja, ka jāšanai ir jāpaliek kā sporta veida pamatsastāvdaļai. Bijusī britu sportiste Keita Alenbija izdevumam "The Guardian" sacīja, ka atteikšanās no jāšanas būtu "katastrofa": "Par to ir jārunā, jo tā nav modernā pieccīņa, ja tajā nav jāšanas.

Tokijas spēlēs Latviju vīriešu sacensībās pārstāvēja Pāvels Švecovs, kurš ierindojās 14.vietā, jāšanā nogāžot divus šķēršļus un neiekļaujoties laika limitā.

Izmantotie resursi:
LETA

     [+] [-]

, 2021-11-02 19:50, pirms 2 gadiem
pareizi ir, tā tomēr ir "modernā" pieccīņa.

  +1 [+] [-]

, 2021-11-02 20:10, pirms 2 gadiem
Jau sen bija laiks, jo tā jāšanas disciplīna brīžiem kļuva komiska. Sportists var četras disciplīnas nostartēt pasaules rekorda līmenī, izlozē saņemt kaut kādu spītīgu kleperi un beigās palikt bez rezultāta.

     [+] [-]

, 2021-11-02 20:23, pirms 2 gadiem
fagcentrs rakstīja: pareizi ir, tā tomēr ir "modernā" pieccīņa.
jā... mūsdienu "modernajā" pieccīņā jātniekiem jājāj vienam ar otru...

     [+] [-]

, 2021-11-02 21:48, pirms 2 gadiem
Var piekrist, jo zirgi tiešām reizēm bija laimes spēle. Bet no otras puses tad modernā pieccīņa ļoti līdzināsies triatlonam. Šaušana tāpat tur tāda amizanta, vienīgā istā atšķirības zīme paliks paukošana.

Kā domā organizēt startus? Velo kā individuālais brauciens un piešķirs punktus, atbilstoši rezultātam? Varētu jau laist kā triatlonā - pēc paukošanas ar iegūtajiem handikapiem peld atklātā ūdenī, pēc tam velo un beigās lāzerskrējiens.

Ar velo taču citas muskuļu grupas vajadzīgas. Nez ko paši sportisti par šo domā.

     [+] [-]

, 2021-11-02 23:19, pirms 2 gadiem
gudri...

     [+] [-]

, 2021-11-02 23:26, pirms 2 gadiem
tas moderni bija 20.gadsimta sākumā, tāds virsnieku sports...mūsdienu armijā vairs nav tādu virsnieku...skriet, peldēt, šaut - tas arī mūsdienās ok, bet kas vēl virsniekam jāprot no sporta? ...velokross? izpletnis? šaut ar bazuku? mest nažus?

     [+] [-]

, 2021-11-02 23:33, pirms 2 gadiem
attiecībā uz zirgu, tad kad izveidoja moderno pieccīņu, tad doma bija tāda, ka kaujas laukā virsniekam jātiek galā ar jebkuru zirgu...ja savējais ir nošauts, tad ņem tādu, kam jātnieks nošauts...