Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Dobelnieki uzvar komandu kopvērtējumā LČ vecākās grupas jauniešiem ložu šaušanā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Dobelnieki uzvar komandu kopvērtējumā LČ vecākās grupas jauniešiem ložu šaušanā
Foto: Latvijas Šaušanas federācija.

Ar Dobeles sporta skolas uzvaru komandu kopvērtējumā pagājšajā nedēļas nogalē noslēdzies Latvijas čempionāts vecākās grupas jauniešiem ložu šaušanā.

Septembra pēdējās dienās Dobeles un Tukuma šautuvēs norisinājās Latvijas čempionāts ložu šaušanā vecākās grupas jauniešiem. Sacensības norisinājās šauteņu un pistoļu vingrinājumos individuālajā vērtējumā, kā arī komandu kopvērtējumā. Tika noskaidroti Latvijas jauniešu čempioni arī jaukto pāru vērtējumā šaušanā ar pneimatiskajiem ieročiem.

Šaušanā ar pneimatisko pistoli stiprākā bija Kristiāna Agule no Dobeles sporta skolas, otrajā un trešajā vietā Daugavpils sporta skolas audzēknes Aleksandra Nagle un Anastasija Goršelatova. Puišu konkurencē uzvarētājs Elvis Pavlovskis no Daugavpils sporta skolas. Otrajā vietā Kārlis Bleidelis no Dobeles sporta skolas, bet trešais Germans Škutans no Daugavpils.

Jaukto pāru sacensībā šaušanā ar pneimatisko pistoli Latvijas čempionu godā tika Daugavpils sportisti Arina Zorina un Jurijs Koršenkovs. Sudrabs Tukumniekiem Janai Agijai Linbergai un Artūram Martinsonam. Bronza Daugavpils sporta skolas trešajai komandai - Valerijai Smirnovai un Elvim Pavlovskim.

Šaušanā ar mazkalibra pistoli (30 šāvieni pa mērķi ar melno apli, 30 šāvieni pa īslaicīgi redzamu mērķi) Latvijas čempione Alise Dvarišķe no Tukuma sporta skolas. Kristiāna Agule no Dobeles sporta skolas izcīnīja sudrabu, bet Tukumniecei Janai Agijai Linbergai – bronza. Puišu konkurencē uzvarētāja lauri Kārlim Bleidelim no Dobeles sporta skolas, Germanam Škutanam no Daugavpils – otrā vieta, bet trešā vieta dobelniekam Dmitrijam Ivanovam.

Šaušanā ar mazkalibra pistoli 50 metru distancē pirmos divus goda pjedestāla pakāpienus ieņēma Daugavpils sporta skolas audzēkņi Germans Škutans un Elvis Pavlovskis. Trešajā vietā Kārlis Bleidelis no Dobeles.

Šaušanā ar mazkalibra šauteni no trīs stāvokļiem (guļus, stāvus, no ceļa) meiteņu konkurencē stiprākās bija Dienvidkurzemes sporta skolas sportistes – Sabīne Ķeķe, Marta Bladžinauska un Kate Katrīna Leitavniece. Puišu konkurencē čempions Mārtiņš Bergmanis no Dobeles sporta skolas, otrais Rolands Liepiņš no Dienvidkurzemes sporta skolas, trešais - Edvards Ercmanis no Tukuma sporta skolas.

Arī šaušanā ar mazkalibra šauteni no guļus pozīcijas meiteņu konkurencē līderes bija Dienvidkurzemes sporta skolas sportistes Marta Bladžinauska un Amanda Zozuļa, atstājot Aneti Tukišu no Dobeles sporta skolas trešajā vietā. Savukārt puišu konkurencē viss goda pjedestāls Dobeles sporta skolas audzēkņiem – Roberts Lignickis – pirmais, Mārtiņš Bergmanis – otrais, Aleksandrs Bargatins – trešais.

Šaušanā ar pneimatisko šauteni līderu trijotne no Dobeles sporta skolas – Anete Tukiša, Keita Urbevica un Beāte Šmuksta. Puišu konkurencē uzvaras laurus plūca Miķelis Ercmanis no Tukuma sporta skolas. Aļģis Berestnevs no Krāslavas novada – otrajā vietā, bet Rolands Liepiņš no Dienvidkurzemes sporta skolas – trešais.

Jaukto pāru sacensībā čempioni Dobeles sportisti Keita Urbevica un Aleksandrs Bargatins. Otrie Sabīne Ķeķe un Rolands Liepiņš no Dienvidkurzemes sporta skolas. Trešie Laura Putne un Aļģis Berestnevs no Krāslavas novada sporta skolas.

Komandu kopvērtējumā nepārspēti palika Dobeles sporta skolas komanda. Otrajā vietā Dienvidkurzemes sporta skolas komanda, bet trešā vieta Daugavpils sporta skolai.

Jau nākošnedēļ Latvijas jauniešu pistoļnieku komanda dosies uz Eiropas jaunatnes līgas finālsacensībām Tallinā.

Informāciju sagatavoja
Anita Krieķe-Jermacāne
Latvijas Šaušanas federācijas
valdes locekle