Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Dramatiskā fināla pārspēlē Dublina pieveic Mejo

Juris Miņins
Juris Miņins

Dramatiskā fināla pārspēlē Dublina pieveic Mejo
Foto: gaa.ie

Vakar vakarā, “Croke Park” arēnā tika izspēlēta Gēlu atlētikas asociācijas (GAA) futbola turnīra otrā finālspēle, jo pirmajā mačā starp Dublinu un Mejo, kā ziņojām iepriekš, tika fiksēts neizšķirts. Šoreiz Dublina uzvarēja ar 1-15:1-14.

Pirmajā finālspēlē GAA futbola turnīrā, kuru klātienē apmeklēja 82 tūkstoši skatītāju, tika fiksēts neizšķirts, 2-09:0-15. Turklāt, Mejo futbolisti divas reizes bija raidījuši bumbu savos vārtos. Lai vai kā, taču GAA futbola turnīra noteikumi paredz, ka neizšķirts rezultāts finālmačā nevar būt, taču uzvarētāja noteikšanai netiek spēlēts pagarinājums, bet gan tiek aizvadīta vēl viena finālspēle.

Arī otrā Īrijas nacionālā sporta veida finālspēle nevarēja sūdzēties par skatītāju trūkumu, tāpat kā noteikti nevarēja sūdzēties par sportiskās intrigas un pat drāmas neesamību, jo šajā spēlē, līdzīgi kā pirms pāris nedēļām, viss izšķīrās pēdējās minūtes, tikai, atšķirībā no iepriekšējā mača, Mejo komandai neizdevās izraut neizšķirtu un Dublinas vīri svinēja minimālu uzvaru ar 1-15:1-14, jeb 18:17.

Dublinas komandai šī bija 26. uzvara čempionātā un pirmā dubultuzvara kopš 1977. gada, bet Mejo komanda vēl aizvien mēģina tikt pie titula, kas viņiem nav izdevies pēdējos 65 gadus, lai gan šajā laikā viņi vairākas reizes ir arī spēlējuši finālā.

Izmantotie resursi:
GAA.ie