Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Gulbe izcīna 12.vietu pasaules čempionātā airēšanā, Lietuvai - zelts un sudrabs

Gulbe izcīna 12.vietu pasaules čempionātā airēšanā, Lietuvai - zelts un sudrabs
Elza Gulbe
Foto: rowing.lv

Korejā noslēdzies pasaules čempionāts airēšanā. Vienīgā Latvijas pārstāve Elza Gulbe spēja aizcīnīties līdz B finālam, kur gan palika pēdējā, bet sacensībās kopumā ierindojās 12.vietā.

20 gadus vecā sportiste distanci veica 7 minūtēs un 44,05 sekundēs, kas bija labākais laiks no četriem mēģinājumiem šajā pasaules čempionātā, tomēr ar to nepietika, lai 2000 metru distances B finālā apsteigtu kādu no konkurentēm. Kopumā visā čempionātā jaunajai airētājai augstā 12.vieta.

Ceļu uz B finālu Gulbe sāka ar trešo vietu vienā no priekšairējieniem, paliekot soļa attālumā no tā, lai ar pirmo piegājienu iekļūtu A/B pusfinālā. Gandarījuma braucienā Latvijas airētāja tomēr savu vietu spēja izcīnīt, finišējot trešā. Vienā no A/B pusfināliem latviete palika sestā, kas ļāva startēt B finālā.

Tikmēr lielisks starts pasaules čempionātā padevies Lietuvas delegācijai. Gan abi divnieki, gan Mindaugs Griškonis (M1x) spēja aizcīnīties līdz A finālam. Griškonis A finālā gan palika sestais, toties pie medaļām tika Donata Vistartaite/Milda Valčukaite un Rolands Mascinsks/Sauļus Riters. Vistartaite/Valčukaite W2x klases A finālā par nieka četrām sekundes simtdaļām apsteidza jaunzēlandietes Būrku/Stīvensoni un izcīnīja zelta medaļas. Mascinsks/Riters M2x disciplīnas finālā nedaudz vairāk kā sekundi atpalika no norvēģiem Hofa/Borha, tomēr spēja tikt pie sudraba medaļām.

Izmantotie resursi:
World Rowing • The Official Site...

  +1 [+] [-]

, 2013-09-02 08:58, pirms 11 gadiem
Tā turpināt un RIO būs zelts!!!!