Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Valmieras Sajūtu parkā tiks atklāts disku golfa laukums

Andrejs Siliņš

Valmieras Sajūtu parkā tiks atklāts disku golfa laukums
Disku golfs

Nākam otrdien, 6.augustā, plkst. 18:00 tiks atklāts Valmieras disku golfa laukums, kas papildinās Gaujas Stāvo krastu Sajūtu parka aktivitāšu klāstu. Uz laukuma atklāšanu un atklāšanas turnīru aicināts ikviens interesents, kurš vēlas piedalīties un izmēģināt disku golfu Valmierā.

Valmieras disku golfa laukums ir deviņu grozu laukums, kas ir ļoti piemērots iesācējiem, jo metienu distances ir salīdzinoši īsas. Tomēr arī lietpratējiem šis laukums var sagādāt ne vienu vien pārsteigumu koku ieskautās teritorijas dēļ. Valmieras disku golfa laukuma atklāšanas sacensībās būs iespēja izcīnīt pirmās šīs trases medaļas un citas balvas kā iesācēju, tā lietpratēju grupā.

Spēlētājiem, kuriem ir pieejams savs inventārs, disku golfa laukums būs pieejams bez maksas jebkurā laikā. Tiem, kuriem vēl nav savs inventārs, bet ir vēlme disku golfu izmēģināt – būs pieejami nomas diski, ko iespējams saņemt Sajūtu parka centrā, Jāņa Daliņa ielā 2, Valmierā. Visiem spēlētājiem tomēr būs nepieciešams reģistrēt savu spēli, dodoties uz QR kodā norādīto saiti, kas atrodas uz izmetienu zīmēm un laukuma kartes.

Valmieras disku golfa laukums ir pagaidu laukums, kas darbosies līdz 2020.gada pavasarim. Pēc tam tiks izskatīta iespēja Valmiera ierīkot patstāvīgo 18 grozu disku golfa laukumu, kurā rīkot gan vietēja mēroga, gan starptautiskās sacensības.

Disku golfs ir šobrīd Latvijā mazpazīstams sporta veids, bet tas ir ļoti populārs Skandināvijā un Centrāleiropā. Disku golfs ir “lidojošā šķīvīša” spēle, kas bieži tiek salīdzināta ar frisbiju, bet patiesībā šī spēle ir ļoti līdzīga golfam. Tradicionālajā golfā spēlētāja uzdevums ir trāpīt bumbiņu bedrītē ar pēc iespējas mazāk sitieniem, savukārt
disku golfā spēlētāja galvenais uzdevums ir iemest disku grozā ar mazāku metienu skaitu. Disku golfa stiprā puse ir pieejamība, jo to var spēlēt jebkurā vecumā un nav nepieciešama liela fiziskā sagatavotība, turklāt diski – tieši tādi paši, ar kādiem spēlē profesionāļi – nopērkami par 10-20 eiro. Galvenā disku golfa burvība ir tajā, ka šī aktivitāte notiek brīvā dabā, nepiespiestā un sakārtotā vidē kā aktīva pastaiga, turklāt to var spēlēt jebkurā gadalaikā un jebkādos laikapstākļos. Arī katrs pats var izlemt, vai izmantot disku golfu kā lielisku aktīvās atpūtas veidu, vai arī, uzlabojot savas prasmes, piedalīties mazākās vai lielākās sacensībās, kuras bieži notiek gan Latvijā, gan ārzemēs.

Disku golfa laukums ir tapis sadarbojoties Latvijas Disku golfa federācijai, Aktīva dzīvesveida klubam “Savējais” un disku golfa entuziastiem no Valmieras un Cēsīm, kā arī pateicoties Valmieras pilsētas pašvaldības, Vidzemes Olimpiskā centra un Sajūtu parka atbalstam.

Interesentiem, kuri vēlas iegūt plašāku informāciju par disku golfu vai treniņiem Valmierā un Latvijā, piedāvājam apmeklēt disku golfa kluba “Savējais” un Latvijas Disku golfa federācijas Facebook lapas.

Informāciju sagatavoja
Sabīne Muceniece