Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Erbam astotā vieta EČ šaušanā ar lielkalibra sporta pistoli 25 metru distancē

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Erbam astotā vieta EČ šaušanā ar lielkalibra sporta pistoli 25 metru distancē
Ernests Erbs. Foto: Latvijas šaušanas federācija.

LETA. Latvijas šāvējs Ernests Erbs svētdien Horvātijā izcīnīja astoto vietu Eiropas čempionātā šaušanā ar lielkalibra sporta pistoli 25 metru distancē, vēsta Latvijas Šaušanas federācija (LŠF).

Šaušanā ar lielkalibra sporta pistoli sportisti veica 30 šāvienus pa mērķi ar melno apli un 30 šāvienus pa īslaicīgi redzamu mērķi.

Labākais no Latvijas sportistiem bija Erbs, kurš ar sašautu 571 punktu ierindojās astotajā vietā, bet Rihards Zorge nefinišēja, ar 346 punktiem noslēdzot 23 sportistu rangu tabulu.

Par uzvarētāju ar jaunu Eiropas rekordu 583 punkti kļuva slovāku šāvējs Martins Boleks, par punktu apsteidzot Azerbaidžānas šāvēju Ruslanu Luņevu un par sešiem punktiem - čehu Tomāšu Tehanu.

Juniori sacentās šaušanā ar mazkalibra pistoli 25 metru distancē, veicot 30 šāvienus pa mērķi ar melno apli un 30 šāvienus pa īslaicīgi redzamu mērķi.

Daniels Vilciņš ar sašautiem 567 punktiem ierindojās 15.vietā, Dmitrijs Ivanovs ar 550 punktiem - 24.vietā, bet Kārlis Bleidelis ar 549 punktiem - 27.vietā 30 šāvēju konkurencē.

Par uzvarētāju ar 582 punktiem kļuva polis Viktors Kopivoda, kurš par diviem punktiem apsteidza itāli Mateo Mastrovalērio un par sešiem punktiem - Francijas šāvēju Teo Močko.

Komandu vērtējumā Latvija ar 1666 punktiem izcīnīja piekto vietu septiņu komandu vidū.

Ar 1722 punktiem uzvarēja Polijas komanda, kuras sastāvā startēja Kopivoda, Tomašs Jedraščiks un Ivans Rakitskis.
Otrā ar 1717 bija Čehija, trešā ar 1706 punktiem - Itālija.

Jau ziņots, ka Emīls Vasermanis piektdien Horvātijā izcīnīja zelta godalgu šaušanā ar brīvas sistēmas pistoli 50 metru distancē.

Eiropas čempionāts Osijekā norisināsies līdz 7.jūnijam.

Izmantotie resursi:
LETA