Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Gruzītim 2.vieta Eiropas kausa posmā kāpšanas sportā boulderinga disciplīnā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Gruzītim 2.vieta Eiropas kausa posmā kāpšanas sportā boulderinga disciplīnā
Foto: Latvijas alpīnistu savienība.

Pagājušajā nedēļas nogfalē Čehijas galvaspilsētā Prāgā norisinājās Eiropas kausa posms kāpšanas sportā boulderinga disciplīnā, kur 2.vietu izcīnīja Edvards Gruzītis.

Kopā sacensībās piedalījās 153 dalībnieki. Vīriešu konkurencē 91 sportists no 25 valstīm un sieviešu konkurencē 62 sportistes no 25 valstīm. No Latvijas piedalījāsčetri4 pieaugušo izlases dalībnieki.

Labāko rezultātu no Latvijas izlases sportistiem uzrādīja Edvards Gruzītis. Ar rezultātu 3t 3z/ 4 3 viņš ierindojās 7.vietā un kvalificējās pusfinālam. Pusfinālā ar rezultātu 2T4z /2 5 Edvards ieguva piekto vietu un nopelnīja vietu finālā. Kopā ar Edvardu finālā iekļuva arī Tokijas 2021 olimpisko spēļu dalībnieki Mišels Mavens (Francija) un Adams Ondra (Čehija).

Svētdien finālā Edvards Gruzītis nostartēja teicami. Uzrādot rezultātu 3T4z/ 6 10, Latvijas pārstāvis ļoti spēcīgā konkurencē spēja iekļūt labāko trijniekā un izcīnīt otro vietu. Pirmo vieto ar līdzīgu rezultātu 3T4z/ 5 5 ieņēma leģendārais Adams Ondra (dalībniekus izšķīra tikai mēģinājumu skaits ar kuru tie sasniedza finiša aizķeres). Trešo vietu ieguva Tims Reusers no Nīderlandes, bet Mavems palika tikai sestais.

Pārējo Latvijas pārstāvju rezultāti – Rolands Ruģēns 2t 3z/4 5 (45.vieta), Pēteris Meirāns 0t 0z (85. -90.vieta) un Alla Mareniča 0t 0z (dalītā 50-57. vieta).

Informāciju sagatavoja
Normunds Reinbergs
Latvijas alpīnistu savienības prezidents