Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Gruzītim panākums un 5.vieta Eiropas čempionātā kāpšanas sportā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Gruzītim panākums un 5.vieta Eiropas čempionātā kāpšanas sportā
Edvards Gruzītis. Foto: LOK/Romāns Kokšarovs.

Šveicē notiekošajā Eiropas čempionātā kāpšanas sportā panākumu guvis Latvijas sportists Edvards Gruzītis , kurš piektdien kāpšanā boulderinga finālā izcīnījis piekto vietu.

Vakar ziņojām, ka pusfinālā 24 sportisti cīnījās par astoņām vietām vēlāk vakarā gaidāmajā finālā. Gruzītis pieveica divus maršrutus sešos mēģinājumos un fiksēja trīs zonas ar septiņiem piegājieniem, uzrādot sesto labāko rezultātu un kvalificējoties finālam.

Piektdienas vakarā finālā, kurā cīnījās astoņi labākie sportisti, Latvijas pārstāvim izdevās pieveikt vienu maršrutu ar vienu mēģinājumu un fiksēt četras zonas ar septiņiem piegājieniem. Tādējādi Gruzītis izcīnīja 5. vietu.

Francūzis Sems Avzū finālā pieveica divus maršrutus ar diviem mēģinājumiem un fiksēja četras zonas ar septiņiem piegājieniem, kas Francijas pārstāvim ļāva kļūt par kontinenta čempionu.

Izmantotie resursi:
LSM.lv - Uzticamas ziņas