Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Latvijas Jaunatnes frisbija čempionātā uzvar ventspilnieki un valmierietes

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Latvijas Jaunatnes frisbija čempionātā uzvar ventspilnieki un valmierietes
Valmieras Viestura vidusskolas meiteņu izlase
Foto: frisbee.lv

30.janvārī Ventspilī norisinājās Latvijas Jaunatnes frisbija čempionāts, kurā par čempioniem puišu konkurencē kļuva Ventspils tehnikuma komanda, bet labākās starp meitenēm izrādījās Valmieras Viestura vidusskolas pārstāves, kas izcīnīja ne tikai zelta godalgas, bet arī spēles gara balvu. Puišu komandu konkurencē spēles gara balvu ieguva Ogres 1.vidusskolas izlase.

Gan puišu, gan meiteņu konkurencē Latvijas Jaunatnes frisbija čempionātā šogad piedalījās pa sešām komandām, kas tika sadalītas divās apakšgrupās – katrā pa trim komandām. Puišu konkurencē pirmo vietu grupā izdevās izcīnīt Ventspils tehnikumam un Ventspils 4.vidusskolai, kam pusfināla pretim stājās attiecīgi Ventspils 1.pamatskola un Ventspils 6.vidusskola. Pirmajā pusfināla spēlē pārāki izrādījās Ventspils tehnikuma spēlētāji, kuri jau otro reizi turnīrā pārspēja Ventspils 1.pamatskolas jaunos censoņus, bet otrajā pusfinālā uzvaru izcīnīja Ventspils 6.vidusskola. Spēlē par piekto vietu tikās Āgenskalna Valsts ģimnāzija un Ogres 1.vidusskola. Spēles laikā pārliecinoši labāki izrādījās ogrēnieši, kas pārspēja pretiniekus ar rezultātu 11:5 un izcīnīja 5.vietu. Spēlē par bronzas godalgām tikās divas Ventspils komandas – 1.pamatskola un 4.vidusskola. Ventspils 4.vidusskolai, ļoti veiksmīgi nosedzot pretinieku tālās piespēles, izdevās izcīnīt pārliecinošu uzvaru ar rezultātu 11:5. Finālā jau otro reizi tikās Ventspils tehnikums ar Ventspils 6.vidusskola. Spēle ritēja punkts punktā līdz pirmā puslaika beigām, kad 7:5 vadībā izdevās izvirzīties Ventspils 6.vidusskolai. Spēles laikam beidzoties, Ventspils tehnikumam izdevās samazināt rezultāta starpību līdz minimumam 10:11, kas nozīmēja, ka, lai uzvarētu, ir jāgūst divi punkti pēc kārtas, kas arī tehnikuma komandai veiksmīgi izdevās, kā rezultātā izcīnīta ne tikai fantastiska uzvara ar 12:11, bet arī čempionu titulu. Spēles gara balvu puišu konkurencē ieguva Ogres 1.vidusskola.

Meiteņu konkurencē 1.vietu grupā izcīnīja Valmieras Viestura vidusskola un Ogres 1.vidusskola, kas abas arī vēlāk spēlēja finālā. Spēle par piekto vietu cīnījās Āgenskalna Valsts ģimnāzija ar Ventspils 6.vidusskolu. Lai gan spēlēs sākuma ventspilnieces izvirzījās vadībā ar 5:1, rīdzinieces spēja atspēlēties un uzvarēt spēli – 10:8. Spēlē par 3.vietu tikās Ventspils tehnikums un 6.vidusskola. Neskatoties uz to, ka tehnikuma meitenes atradās vadībā ar rezultātu 9:5, uzvaru ar 10:9 un bronzas godalgas šajā spēlē izdevās izcīnīt 4.vidusskolai. Finālā tikās Valmieras Viestura vidusskolas meitenes ar Ogres 1.vidusskolas spēlētājām. Spēles pirmais puslaiks ritēja punkts punktā, bet otrajā puslaikā, par spīti spēlēšanai bez maiņām, pārliecinoši labāk darbojās valmierietes, kuras arī svinēja uzvaru – 13:7. Valmierietes ne tikai ieguva iespēju stāvēt uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena, bet arī tiesības mājās vest spēles gara balvu.

Visi rezultāti: ŠEIT

Izmantotie resursi:
Latvijas frisbija federācija |