Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

EČ bronzas medaļnieks Strautmanis: "Mūsu valstī šāvējam ir pagrūti izsisties"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

EČ bronzas medaļnieks Strautmanis: "Mūsu valstī šāvējam ir pagrūti izsisties"
Lauris Strautmanis
Foto: issf-sports.org

Latvijas šāvējs Lauris Strautmanis sarunā ar laikrakstu "Diena" atklāj, ka bronzas medaļa Eiropas čempionātā vairāk ir veiksme, nevis likumsakarīgs rezultāts.

Jūlija pēdējā dekādē Lauris Strautmanis pārsteidzoši ieguva Eiropas čempionāta bronzas medaļu šaušanā ar mazkalibra pistoli no 50m distances. Jau ierasts, ka "U" līmenī mūsu šāvēji regulāri tiek pie godalgām, taču ne pieaugušo konkurencē.

Strautmanis atklāj, ka Eiropas čempionātam nebija "tik nopietni gatavojies", lai varētu nopietni pretendēt uz medaļu, "šoreiz vairāk paveicās". Mūsu sportists šaušanu apvieno ar pamatdarbu apsardzē, līdz ar to treniņiem neatliek pietiekami daudz laika. Lai tiktu uz pēdējo treniņnometni, vispirms bija jāsarunā ar darba devēju. Lai varētu piedalīties kontinentālajās meistarsacīkstēs, darbā nācās noformēt atvaļinājumu.

Eiropas čempionāta priekšsacīkstēs labi sašāva un kā astotais labākais iekļuva lielajā astotniekā. Finālā izšķīra veiksme, tur palīdzēja kvalifikācijā gūtā pārliecība.

Bronzas medaļa ļaus pretendēt uz vietu Latvijas Olimpiskajā vienībā, kas nozīmē finansiālo stabilitāti. Turklāt šis sasniegums dod motivāciju turpmākajiem treniņiem un startiem. "Mūsu valstī ir pagrūti ar samērā nepopulāru sporta veidu izsisties un noturēties augstā līmenī," norāda šāvējs. "Ar sponsoriem grūti, jo būtībā tu tāds šāvējs neesi ļoti vajadzīgs." Ejot pie potenciālajiem sponsoriem, parasti atbild, ka "individuālos sportistus neatbalstām."

Nākamgad jāsāk gatavoties Tokijas olimpiādes kvalifikācijas mačiem, kur svarīgs būs pasaules čempionāts. Šaušana ar mazkalibra pistoli no 50m distances gan vairs nav olimpiskā disciplīna, taču Strautmanis ir sekmīgs ar pneimatisko pistoli no 10m distances.

Izmantotie resursi:
Laikraksts "Diena", Armands Sametis

     [+] [-]

, 2017-08-01 21:45, pirms 7 gadiem
Ja nevar izsisties, varbūt jāmēģina izšauties?

Lai izdodas!

  +1 [+] [-]

, 2017-08-01 21:49, pirms 7 gadiem
šis ir sporta veids kur viss atkarīgs no pašu vēlmes. Jaunatne noteikti gribētu pašaudīties, tātad vajadzīga popularizēšana un lieta aizies, lai gan šis sporta veids ir tas ar kuru sākt nodarboties var ar pensijas gados un būt valsts līmenī

  +1 [+] [-]

, 2017-08-02 12:37, pirms 7 gadiem
Tiesa, kas tiesa! Bokserim vai karatistam izsisties ir vieglāk.