Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Šāvējai Rašmanei ceturtā vieta Eiropas čempionātā juniorēm

Agris Suveizda

Šāvējai Rašmanei ceturtā vieta Eiropas čempionātā juniorēm
Agate Rašmane
Foto: olimpiade.lv

Azerbaidžānas galvaspilsētā Baku notiekošajā Eiropas junioru čempionātā šaušanā ceturto vietu 25 metru distancē ar sporta pistoli izcīnīja Agate Rašmane. Zeltu ieguva bulgāriete Miroslava Minčeva.

Kvalifikācijā piedalījās 35 sportistes, no kurām finālam kvalificējās astoņas labākās. Selīna Kovaļevska un Laura Vdobčenko ar 545 un 541 punktu ierindojās attiecīgi 27. un 32. pozīcijā, savukārt Rašmane ar 576 punktiem bija ceturtā. Labākie rezultāti kvalifikācijā bija ungārietei Veronikai Majorai (587), Minčevai (578) un itālietei Rebekai Lesti (578).

Finālā sportistes vispirms sacentās trīs sērijās, bet pēc katras nākamās sērijas šāvēja ar mazāko kopējo punktu skaitu izstājās no cīņas. Rašmane kopsummā astoņās sērijās sakrāja 20 punktus un arī finālā izcīnīja ceturto vietu, bet bronzu ieguva kvalifikācijas uzvarētāja Majora, kura pēc astoņām sērijām Rašmani apsteidza par trim punktiem.

Zelta medaļu ieguva Minčeva, kura pēc sešām sērijām bija otrajā vietā un no čehietes Annas Dedovas atpalika par trim punktiem, taču jau uzreiz pēc tam Dedova, aizvadot pašu vājāko sēriju, izsēja visu pārsvaru un beigās piekāpās par trim punktiem. Minčeva desmit sērijās sakrāja 33 punktus.

Izmantotie resursi:
European Championship 25, 50, 300m, Shotgun,...