Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Latvijas lakrosa izlase vēlreiz uzvar Peru un pasaules čempionātu noslēdz 21. vietā

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Latvijas lakrosa izlase vēlreiz uzvar Peru un pasaules čempionātu noslēdz 21. vietā
Latvijas lakrosa izlase. Foto: worldlacrosse.sport

LETA. Latvijas vīriešu lakrosa izlase piektdien pasaules čempionāta mačā par 21.vietu uzvarēja iepriekš apakšgrupu turnīrā pārspēto Peru.

ASV pilsētā Sandjego notiekošo meistarsacīkšu pēdējā spēlē Latvija uzvarēja ar rezultātu 13:7 (4:2, 4:2, 3:2, 2:1).

Latvijas izlasē pa četriem vārtiem guva Endrū Doktors un Ģirts Sproģis, trīsreiz izcēlās Īlaijs Lasda, bet pa reizei pretiniekus pārspēja Aleksandrs Miķelis Eglītis un Kaspars Rudzinskis.

Jau vēstīts, ka apakšgrupas cīņās Latvijas izlase ar rezultātu 7:6 uzvarēja Peru, otrajā mačā ar 7:8 papildlaikā zaudēja Īrijai, trešajā spēlē ar 7:4 pieveica Dienvidkorejas valstsvienību, bet izšķirošajā duelī par iekļūšanu izslēgšanas spēlēs ar 1:4 zaudēja Nīderlandei.

F apakšgrupā Latvijas komanda ar diviem panākumiem četrās spēlēs ieņēma trešo vietu. Ceturtdaļfinālā par 15.līdz 22.vietu Latvija ar 5:8 piekāpās Francijai, pēc tam pusfinālā ar 5:8 zaudēja Velsai.

30 komandu turnīrs, kas norisinās reizi četros gados, noslēgsies sestdien.

Latvijas lakrosa izlases sastāvs:
Kriss Doktors, Raiens Rihters, Meisons Gormans, Džons Antonijs Kailuns, Kaspars Stabulnieks, Reilijs Lasda, Miks Stabulnieks, Deivids Lucs, Roberts Pučka, Gints Gūtmanis, Endrū Doktors, Aleksis Kerno, Kaspars Veips, Ģirts Sproģis, Edgars Purmalis, Daniels Kikste-Zanders, Īlaijs Lasda, Herisons Najs, Rūdolfs Ozoliņš, Aleksandrs Miķelis Eglītis, Raiens Furnjē, Mārtiņš Burkovskis, Kaspars Rudzinskis.