Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:296, Did:0, useCase: 3

Bijušajam UFC čempionam Vudlijam pirmā cīņa kopš titula zaudēšanas

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Bijušajam UFC čempionam Vudlijam pirmā cīņa kopš titula zaudēšanas
Tairons Vudlijs (pa labi) iepriekšējo uzvaru izcīnīja pret angli Darenu Tilu (pa kreisi). Foto: AP/Scanpix

Naktī uz svētdienu Lasvegasā risināsies ceturtais UFC rīkotais cīņu šovs šomēnes - "UFC on ESPN 9: Woodley vs. Burns". Tā galvenajā duelī brazīlietis Gilberts Bērnss (18-3) metīs izaicinājumu bijušajam pusvidējā svara čempionam Taironam Vudlijam (19-4-1).

38 gadus vecais Tairons Vudlijs savu iepriekšējo cīņu aizvadīja pirms vairāk nekā gada, kad šova "UFC 235" ietvaros cieta bezierunu zaudējumu pēc punktiem pret nigērieti Kamaru Usmanu, kurš atrodas UFC pusvidējā svara tronī vēl šobrīd. Amerikāņu cīkstonis UFC čempiona godā atradās kopš 2016. gada, kad pieveica Robiju Louleru. Vēlāk Vudlijs aizvadīja trīs veiksmīgas titula aizstāvības cīņas, taču pret jauno čempionu - Usmanu - amerikānim neatradās argumenti.

"Pēc tam kādu laiku biju ieslīdzis depresijā. Nerunājos ar cilvēkiem, slikti ēdu un netrenējos,'' tā brīža sajūtas atklāj Vudlijs. "Bija jātiek galā ar faktu, ka esmu zaudējis savu jostu. Neko tādu nebiju gaidījis. Dažreiz dabū tamlīdzīgus sitienus, bet tam jātiek pāri." Tagad gan Vudlijs atkal pauž lielu apņēmību atgriezties, kur bijis iepriekš: "Nonācu līdz brīdim, kad visam vienkārši gāju cauri ar galvu pa priekšu. Tagad jūtos tā, ka esmu labāks cīkstonis, labāks cilvēks, nekā pirms tam."

Vudlijs fanu vidū nereti izpelnījies reputāciju kā viens no garlaicīgākajiem UFC čempioniem, un šajā ziņā arī sagādājis ne vienas vien galvassāpes arī UFC prezidentam Deinam Vaitam. "Tagad gribu atkal kļūt par to Taironu Vudliju, kurš vēl bija amatieris, kas centās kļūt par profesionāli, vēlējās cīnīties UFC, kļūt par čempionu, dominēt un kļūt par labāko. Nostādīju sevi šādā pozīcijā, lai atkal kļūtu par dominējošu čempionu, kāds reiz biju."

Pieredzējušajam amerikāņu cīkstonim pretī stāsies piecus gadus jaunāks brazīlietis, kuram šī būs lielākā cīņa līdzšinējā karjerā - Gilberts Bērnss. 35 gadus vecais Bērnss iepriekšējoreiz astoņstūrī kāpa visai nesen, pirms nedaudz vairāk kā diviem mēnešiem, kad pirmajā raundā ar tehnisko nokautu sakāva leģendāro tautieti Deimianu Maiju. Iepriekš cīnījies vieglajā svarā, tagad brazīlietis pārcēlies vienu svara kategoriju augstāk. Šobrīd Bērnss uzkrājis piecu uzvaru sēriju un nopelnījs iespēju pirmo reizi karjerā piedalīties kāda UFC šova galvenajā cīņā [main event].

"Zināju, ka tāda diena pienāks, biju tam gatavs. Šobrīd esmu mierīgs, daru to, ko vienmēr - katrā treniņā darbojos uz maksimumu, ēdu, atpūšos, lai būtu gatavs," sajūtas pirms cīņas komentēja brazīlietis. "Zinu, ka viņš [Vudlijs] ir pašpārliecināts. Viņš tiks pārsteigts. Nākšu virsū ar lielu spiedienu. Zinu, ka viņam ir vāja aizsardzība pret cīņas pārvešanu parterā [takedown]. Spiedīšu uz to, sitīšu spēcīgi un uzlikšu spiedienu. Gribu to padarīt par netīru cīņu. Nevaru sagaidīt."

Vudlijs zināms kā eksplozīvs cīkstonis, kurš negaidīti var atbildēt ar ļoti asiem pretuzbrukumiem - to amerikānis no jauna apliecināja savā pēdējā veiksmīgajā titula aizstāvības cīņā pret angli Darenu Tilu, kad otrajā raundā ar jaudīgu uzbrukumu nosūtīja pretinieku nokdaunā, pēc tam pielietojot žņaugšanas paņēmienu. Bijušais čempions atklāja, ka arī šoreiz plāns būs līdzīgs: "Nākšu ārā agresīvi, kā pēc katra zaudējuma." Uz papīra Vudlijam priekšrocības būtu, cīnoties stājā, taču arī parterā, kas ir Bērnsa specialitāte brazīliešu džiu-džitsu prasmju dēļ, amerikānis ir ļoti bīstams.

Jāatzīmē, ka UFC oficiālajā reitingā Vudlijs joprojām ieņem pirmo vietu pusvidējā svara divīzijā aiz čempiona. "Ja es eju un piebeidzu Taironu Vudliju pāris raundos, tad noteikti esmu nākamais rindā uz cīņu par titulu,'' spēles likmes atklāja Bērnss, "viss ir atkarīgs no parādītā snieguma."

Covid-19 pandēmijas laikā UFC trīs cīņu šovus aizvadīja tukšajā Džeksonvilas arēnā Floridā, bet tagad organizācija atgriezusies mājās - "UFC APEX" sporta bāzē Lasvegasā, kur parasti norisinās UFC cīkstoņu atlases turnīri.

Šova otrā galvenā cīņa būs divu smagsvaru duelis - bulgārs Blagojs Ivanovs (18-3) tiksies ar brazīlieti Augusto Sakai (14-1-1). "UFC on ESPN 9" galvenās cīņas [main card], kas sāksies ar Makenzijas Dernas - Hannas Cifersas dueli, tiešraidē būs vērojamas "Go3" interneta vietnē, un sāksies ap 4:00 pēc Latvijas laika.

"UFC on ESPN 9: Woodley vs. Burns" pilns cīņu saraksts

Nr.Cīņa
11.Tyron Woodley - Gilbert Burns
10.Blagoy Ivanov - Augusto Sakai
9.Daniel Rodriguez - Gabriel Green
8.Roosevelt Roberts - Brok Weaver
7.Mackenzie Dern - Hannah Cifers
6.Katlyn Chookagian - Antonina Shevchenko
5.Spike Carlyle - Billy Quarantillo
4.Klidson Abreu - Jamahal Hill
3.Tim Elliot - Brandon Royval
2.Casey Kenney - Louis Smolka
1.Chris Guttierez - Vince Morales

Izmantotie resursi:
https://www.mmafighting.com/2020/5/...
https://mmajunkie.usatoday.com/2020...