Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:296, Did:0, useCase: 3

Kurrans atgriežas UFC

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Kurrans atgriežas UFC
Džefs Kurrans
Foto: mmalinker.com

Pēc septiņu gadus ilgas klejošanas pa daž ne dažādākajām organizācijām UFC rindās atgriežas vieglā svara cīkstonis Džefs Kurrans (33-13-1). Kurrana atgriešanās spēcīgāko sabiedrībā paredzēta 29. oktobrī "UFC 137: St-Pierre vs. Diaz" ietvaros un viņa pretinieks būs Skots Jorgensens (12-4-0), ziņo sherdog.com

Džefs Kurrans UFC aizvadījis tikai vienu maču. Viņa pagaidām vienīgā cīņa notika 2004. gadā, piedzīvojot zaudējumu pēc punktiem pret Metu Serru. Pēc šīs neveiksmes Kurrans pameta UFC. Pēc atlaišanas no pasaules vadošās organizācijas sportists aizvadīja piecpadsmit cīņās, četrpadsmit gūstot uzvaras un viņam tika piedāvāts noslēgt līgumu ar WEC.

Arī debija WEC rindās priekš Kurrana bija veiksmīga, taču pēc tam četrās cīņās tika piedzīvoti zaudējumi un sportista ceļi ar organizāciju šķīrās.

Tiesa, Kurrans ilgi nesēdēja bez darba, viņš pievienojās Strikeforce, kur debijas cīņā, kura notika 2009. gada novembrī izcīnīja pārliecinošu uzvaru pār Dastinu Nīci. Pēc šīs uzvaras amerikānis aizvadīja vēl četrus mačus, trijos svinot uzvaras.

Arī Skots Jorgensens ir bijušais WEC cīkstonis, kurš pēc WEC pāriešanas kompānijas Zuffa īpašumā automātiski tika pārsviests uz UFC. Par viņa debiju pasaules vadošās MMA federācija paspārnē var uzskatīt 2010. gada 16. decembri, kad cīņu šova "WEC 53: Henderson vs. Pettis" ietvaros tas tikās ar Dominiku Kruzu, kad uz kārts tika likts UFC visvieglākā svara čempiona tituls.

Diemžēl šajā duelī tika ciesta sakāve pēc punktiem. Nākamais mačs un pagaidām pēdējais, kurš jau oficiāli notika zem UFC zīmes risinājās šā gada jūnijā, kad tika izcīnīta uzvara pār Kenu Stounu. Tagad nākamais Jorgensena eksāmens - trīsdesmit trīs gadus vecais Kurrans.

Izmantotie resursi:
Sherdog.com: UFC, Mixed Martial Arts (MMA)...