Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:296, Did:0, useCase: 3

Pēc TAT aizlieguma Belforts atteicies no cīņas pret Veidmanu

Jānis Pārums

Pēc TAT aizlieguma Belforts atteicies no cīņas pret Veidmanu
Vitors Belforts
Foto: mmajunkie.com

"Ultimate Fighting Championship" (UFC) titula pretendents vidējā svarā Vitors Belforts (24-10) atteicies no cīņas pret pašreizējo čempionu Krisu Veidmanu (11-0). Tas noticis pēc tam, kad Nevadas štata sporta komisija pārtrauca izdot atļaujas testosteronu aizvietojošajai terapijai (TAT), kas pēc daudzu ekspertu domām palīdz uzlabot rezultātus.

"Tā kā citas komisijas var sekot šim piemēram, tad esmu spiests atteikties no TAT un turpināt startēt MMA bez tās. Ņemot vērā atlikušo laiku no šodienas līdz cīņai maijā, esmu nolēmis nevērsties komisijā pēc cīkstoņa licences Nevadā," atklāja Belforts, kurš savulaik pieķerts dopinga lietošanā.

TAT tiek izmantota medicīnā, lai mākslīgi paaugstinātu testosterona līmeni, tiem, kam ir testosterona deficīts, taču tiek uzskatīts, ka profesionāliem sportistiem tas palīdz uzlabot rezultātus. Jau iepriekš vairāki jomas speciālisti izteikušies, ka profesionāliem sportistiem TAT vajadzētu liegt. Nevadas štata sporta komisija par lēmumu aizliegt TAT paziņoja ceturtdien, bet drīz pēc tam ar iepriekšminēto paziņojumu klajā nāca Belforts.

Jāatgādina, ka Veidmana un Belforta cīņa bija ieplānota 24.maijā Lasvegasā. Pēc Belforta atteikuma Veidmanam jau atrasts jauns pretinieks – par to kļuvis Lioto Mačida (21-4), kurš izteicis gandarījumu par iespēju cīnīties pret vidējā svara UFC čempionu un solījis darīt visu, lai veiksmīgi sagatavotos maija cīņai. Mačida uzvarējis pēdējās divas un četras un pēdējām piecām cīņām.

Savukārt Kriss Veidmans augsti novērtējis Mačidas prasmes: "Mačida ir bīstams pretinieks, viņš zina, kas nepieciešams, lai kļūtu par čempionu. Sekoju viņa karjerai kopš brīža, kad viņš nolēma nomest svaru, lai pārnāktu uz manu svara kategoriju. Ar nepacietību gaidu maiju, lai varētu aizstāvēt savu titulu."

Izmantotie resursi:
MMAjunkie | UFC and MMA news, rumors, live...

     [+] [-]

, 2014-03-02 01:09, pirms 10 gadiem
Tas jau bija skaidrs,liielibnieks apkakaja pakalkajas.
dodu 100 punktus,ka neuzvareetu vins nevienu no ieprieks vinnetajiem 4,bez TaT organismaa...laikam laiks doties pensijaa,ja vien negrib ierakstiit vieniigi zaudejumus savaa seroida lietosanas vesture