Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:296, Did:0, useCase: 3

Vitakers aizraujošā duelī sakauj Tilu, Gustafsonam neveiksmīga atgriešanās

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Vitakers aizraujošā duelī sakauj Tilu, Gustafsonam neveiksmīga atgriešanās
Roberts Vitakers (pa kreisi) pret Darenu Tilu. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Šonakt Jāsas salā Abu Dabī aizritējis kārtējais UFC cīņu šovs. Savā pirmajā cīņā pēc vidējā svara titula zaudēšanas uzvaru atkal izcīnīja Roberts Vitakers (21-5), piecu raundu cīņā pēc punktiem pārspējot Darenu Tilu (18-3-1), savukārt ar agru sakāvi smagsvaru divīzijā debitēja bijušais pussmagā svara titula pretendents Aleksandrs Gustafsons (18-7).

Austrālijas cīkstoņa Roberta Vitakera un brita Darena Tila cīņa ievilkās pilnu piecu raundu garumā, un gan vienam, gan otram bija savi momenti. Pirmajā raundā pēc Tila sitiena ar elkoni nokdaunā nosūtīts tika Vitakers, taču bijušais UFC vidējā svara čempions atguvās, un nākamajā raundā abi jau atradās mainītās lomās - spēcīgs un precīzs sitiens ar labo roku uz lāpstiņām nolika Tilu.

Abas vidējā svara divīzijas zvaigznes ierasti dod priekšroku cīņai stājā, un arī šis duelis nebija izņēmums. Par izšķirošo faktoru, kas iniciatīvu pārnesa Vitakera pusē, kļuva austrālieša spērieni pa Liverpūles cīkstoņa kājām - tas pamatīgi apgrūtināja Tila veiklību uz kājām, kā rezultātā Vitakera benzīna bāka uz noslēdzošajiem raundiem bija nedaudz pilnāka. Spērieniem sekoja sitienu kombinācijas, taču Tils godam pretinieka spiedienu izturēja, cīņas izskaņā atverot pamatīgu brūci uz Vitakera galvas. Ar to gan nebija gana, lai brauktu mājup ar uzvaru.

Pēc aizvadītiem pilniem pieciem raundiem visi trīs tiesneši ar 48-47 piešķīra uzvaru Vitakeram. 29 gadus vecais austrālietis savā iepriekšējā cīņā pagājušā gada oktobrī zaudēja vidējā svara čempiona jostu Izraelam Adesanjam, pārtrūkstot tobrīd uzkrātajai deviņu uzvaru sērijai. Tagad Vitakers atkal atgriezies uz uzvaru takas. Divus gadus jaunākais Tils, kurš savā iepriekšējā cīņā ''UFC 244'' šovā ar uzvaru pār Kelvinu Gastelumu debitēja vidējā svara kategorijā, pirms šīs cīņas solīja, ka pēc Vitakera pieveikšanas viņa priekšā ir tikai viens pretinieks - čempions Adesanja. Tomēr zaudējums nozīmē, ka līdz nākamajai titulcīņai anglim vēl nāksies uzgaidīt. Pirms diviem gadiem Tils piedzīvoja sakāvi pret Taironu Vudliju cīņā par pusvidējā svara čempiontitulu, kas bija pirmais zaudējums viņa karjerā.

''UFC on ESPN 14: Whittaker vs. Till" otrajā galvenajā duelī astoņstūrī tikās divas MMA sporta leģendas - brazīliešu veterāni Maurisio Rua (27-11-1) un Antonio Rožerio Nogeira (23-10). Pussmagā svara cīkstoņiem tā bija savstarpējās triloģijas noslēguma cīņa, kurā uzvaru ar dalītu tiesnešu lēmumu pēc punktiem izcīnīja bijušais UFC pussmagā svara čempions Rua.

''Esmu ļoti priecīgs, jo trīs reizes esmu uzvarējis leģendu Rožerio Nogeiru. Šodien esmu pats laimīgākais cilvēks pasaulē. Katra cīņa ar Nogeiru ir karš,'' pēc dueļa atzina 38 gadus vecais Rua. Trešā cīņa ar savu tautieti 44 gadus vecajam Nogeiram kļuvusi par pēdējo savā garajā karjerā: "Cīnījos ļoti labi. Katru reizi centos viņu nokautēt. Man ir gods dalīt cīņu būri ar Rua. 44 gadu vecumā, domāju, ka šī bija mana pēdējā cīņa.''

Lielisku sniegumu nodemonstrēja 42 gadus vecais brazīliešu smagsvars Fabrisio Verdums (24-9-1), pirmajā raundā tiekot galā ar deviņus gadus jaunākā zviedra Aleksandra Gustafsona (18-7) pretestību. Gustafsons, kurš savulaik divas reizes piekāpies Džonam Džounsam cīņā par pussmagā svara titulu, pirms gada paziņoja par karjeras beigām pēc piedzīvota zaudējuma pret Entoniju Smitu savās mājās, Stokholmā. Tagad zviedru slavenākais cīkstonis atkal atgriezies MMA sportā, taču šoreiz jau smagsvaru divīzijā. Tiesa, atgriešanās neizvērtās uz pozitīvas nots - brazīliešu džiu-džitsu meistars Verdums savu bijušo sparingpartneri sakāva jau pirmajā raundā.

Brazīlijas veterānam izdevās jau cīņas sākumā nogāzt pretinieku zemē, kur Gustafsons atradās pilnīgā Verduma kontrolē. Bijušais UFC smagsvaru čempions pēc neilga laiciņa izkārtoja sev iespēju pielietot rokas laušanas paņēmienu, ko arī veiksmīgi izpildīja, svinot uzvaru. Jāatzīmē, ka šī bija pēdējā cīņa tekošajā Verduma UFC līgumā, un iepriekš brazīlietis jau atzinis, ka par karjeras beigām vēl nedomā, bet ir gatavs izmēģināt savus spēkus citu jaukto cīņu mākslu sporta organizāciju rindās.

''UFC on ESPN 14: Whittaker vs. Till" rezultāti

C.UzvarētājsZaudētājsMetodeRaunds
1.Robert WhittakerDarren TillDecision (unanimous)5 (5:00)
2.Mauricio RuaAntonio Rogerio NogueiraDecision (split)3 (5:00)
3.Fabricio WerdumAlexander GustafssonSubmission (armbar)1 (2:30)
4.Carla EsparzaMarina RodriguezDecision (split)3 (5:00)
5.Paul CraigGadzhimurad AntigulovSubmission (triangle choke)1 (2:06)
6.Alex OliveiraPeter SobottaDecision (unanimous)3 (5:00)
7.Khamzat ChimaevRhys McKeeTKO (strikes)1 (3:09)
8.Francisco TrinaldoJai HerbertTKO (strikes)3 (1:30)
9.Jesse RonsonNicolas DalbySubmission (rear-naked choke)1 (2:48)
10.Tom AspinallJake CollierTKO (strikes)1 (0:45)
11.Movsar EvloevMike GrundyDecision (unanimous)3 (5:00)
12.Tanner BoserRaphael PessoaTKO (strikes)2 (2:36)
13.Pannie KianzadBethe CorreiaDecision (unanimous)3 (5:00)
14.Ramazan EmeevNiklas StolzeDecision (unanimous)3 (5:00)
15.Nathaniel WoodJohn CastanedaDecision (unanimous)3 (5:00)

Izmantotie resursi:
https://www.mmafighting.com/

     [+] [-]

, 2020-07-26 08:59, pirms 4 gadiem
Laba ciņa starp Vitakeru un Tilu..
Žēl,bet izskatās Tilam jātaisa operācija celim.
Interesanti,ka Izijs uztvītoja to,ka gribot cīnīties pret Tilu

Gasam gan drausmīga atgriešanās.Sāka tik labi,bet beigās Verdums vnk ieķērās viņā un GG

     [+] [-]

, 2020-07-26 12:22, pirms 4 gadiem
Kas tas par jauno super monstru Chimaevu? Desmit dienu laikā divas cīņas, kurās vnk iznīcināja pretiniekus. Pēc precīzajiem sitieniem abās cīņās 192-2!!! Usmans var sākt baidīties

     [+] [-]

, 2020-07-26 14:41, pirms 4 gadiem
Bostonietis rakstīja: Laba ciņa starp Vitakeru un Tilu..
Žēl,bet izskatās Tilam jātaisa operācija celim.
Interesanti,ka Izijs uztvītoja to,ka gribot cīnīties pret Tilu

Gasam gan drausmīga atgriešanās.Sāka tik labi,bet beigās Verdums vnk ieķērās viņā un GG
Tik laba cīņa,ka pēdējos 2 raundus aizmigu. Pamodos,patinu atpakaļ un sapratu,ka neko neesmu zaudējis. Garlaicīgi pretīga bakstīšanās. Nogeira vs Rua tas pats,bet tur vismaz pensionāri cīnījās. Main card bija daudz skatāmāks

     [+] [-]

, 2020-07-26 17:27, pirms 4 gadiem
Interesanta cīņu nakts, Fihgt Island cīņās parādās vairāki ļoti interesanti prospekti, tajā skaitā Khamzat Chimaev, džekam tikai 26 gadi un nākotne izskatās spoža, bet welterweight divīzija uz doto brīdi ir ļoti spēcīga, ar izciliem wrestletiem un BJJ meistariem + Street Jesus, tā ka viegli nebūs.
Man personīgi ļoti patīk Paul Craig, kolorīts personāžs ar labu BJJ, neredzu viņu TOP 10 šajā svara kategorijā, bet cīņas ar viņa piedalīšanos ir interesantas. Būtu izcils galvenais varonis filmām Highlander un Braveheart =))))
Prieks par Reaper,pārliecinoša uzvara, manā skatījumā 4-1 Whittaker, gaidu no viņa vēl cīņas par titulu.

     [+] [-]

, 2020-07-26 17:40, pirms 4 gadiem
Bostonietis rakstīja: Laba ciņa starp Vitakeru un Tilu..
Žēl,bet izskatās Tilam jātaisa operācija celim.
Interesanti,ka Izijs uztvītoja to,ka gribot cīnīties pret Tilu

Gasam gan drausmīga atgriešanās.Sāka tik labi,bet beigās Verdums vnk ieķērās viņā un GG
Jā, Gustafsson lika vilties, izskatījās galīgi negatavs cīņai pret augstas klases jitseri Werdum personā, izskatās pēc karjeras norieta.
Nu Adesanya daudz ko var gribēt, bet no cīnas pret Costu neizbēgt un manuprāt viņš tajā cīņā savu jostu zaudēs.