Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:296, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Eisaks

DREAM vidējā svara čempiona josta vēl joprojām vakanta

DREAM vidējā svara čempiona josta vēl joprojām vakanta
Ronaldo Souza
Foto: Sherdog.com

Šodien Kanagavā (Japāna) notika MMA turnīrs „DREAM 9”, kura galvenā cīņa bija starp Ronaldo Souzu (Brazīlija) un Džeisonu Milleru (ASV) par vakanto DREAM vidējā svara čempiona jostu. Cīņa tika apturēta jau pirmajā raundā, jo pēc Millera izdarītā neatļautā sitiena Souzs guva savainojumu.

Cīņa līdz pirmā raunda otrajai minūtei ritēja diezgan līdzīgi, taču vienā cīņas epizodē Džeisons Millers (22-6-0) saķēra Ronaldo Souzas (10-2-0) kāju un brazīlietis bija gar zemi. Bet tad amerikānis zibenīgi guļošajam Souzam izdarīja futbolista cienīgu sitienu pa galvas augšējo daļu, kas principā ir aizliegts. Pēc šī spēcīgā spēriena brazīlietim tika pāršķelta galva un sākās stipra asiņošana.

Tiesnesis bija spiests uz laiku apturēt cīņu, lai nodotu Souzu daktera rokās, kuram bija jāizlemj vai sportists var turpināt cīņu. Pēc divu minūšu sakopšanās, ārsts tomēr ļāva Souzam turpināt cīņu.

Pēc tieneša atļaujas atsākt dueli, Ronaldo Souza metās virsū savam pretiniekam, pārejot cīņā uz partera, taču viņa ievainojums atkal sāka spēcīgi asiņot un tiesnesis atkal apstādināja cīņu.

Ārsti apliecināja, ka ar šādu brūci turpināt cīņu nedrīkst, tāpēc soģis pieņēma lēmumu atcelt cīņu, paziņojot, ka šis mačs ir „No Contest”.

„Tas tāpēc, ka esmu muļķis,” Millers vainoja sevi cīņas apturēšanā. „Man vajadzēja noreaģēt. Taču, ja godīgi, tas nebija negadījums. Tieši šādu situāciju es biju atstrādājis treniņā – noķeru kāju un speru pretiniekam kritiena brīdī. Taču šoreiz viņš jau bija zemē!”

Souza uzskata, ja netiktu apstādināta cīņa, viņu kronētu par čempionu: „Manuprāt, ik reizi kad nonācām tuvcīņā, es Milleru traumēju. Ja cīņa turpinātos, domāju, ka es uzvarētu.”

Atgādinām, ka abi sportisti savā starpā tiekas jau otro reizi. Pirmajā Souzas un Millera tikšanās reizē, kura notika pagājušā gada jūnijā, uzvaru pēc punktiem guva tieši brazīlietis.

„DREAM 9” rezultāti

Cīņu pārisUzvarētājsmetoderaunds
Ikuhisa Minova vs. Bobs SappsIkuhisa MinovaŽņaugšanas paņēmiens1
Josē Kenseko vs. Hong Man ČojsHong Man ČojsTKO1
Rameo Tjeri Sokadžu vs. Jans NortjeTjerri Ramo SokadžuTKO1
Marks Hants vs. Džerards MousasiDžerards MousasiLaušanas paņēmiens1
Tatsuja Kavadžiri vs. J.Z. KavaļkantiTatsuja KavadžiriPTS2
Hideo Tokoro vs. Eibels KallamsHideo TokoroŽņaugšanas paņēmiens2
Joširo Maeda vs. Hirojuki TakajaHirojuki TakajaTKO2
Bibiano Fernandezs vs. Masakaza ImanariBibiano FernandezsPTS2
Džo Vorens vs. Norifumi JamamotoDžo VorensPTS2
Ronaldo Souza vs. Džeisons Millers...NC1

Izmantotie resursi:
Sherdog.com: UFC, Mixed Martial Arts (MMA)...
K-1 OFFICIAL WEBSITE


Konors Makgregors. Foto: Reuters/Scanpix
9

Pārcelta Makgregora atgriešanās cīņa UFC

UFC vadītājs Dana Vaits atklāja, ka sākotnēji "UFC 303" pasākumā 29. jūnijā paredzētā Konora Makgregora cīņa pret Maiklu Čendleru pārcelta uz vēl nezināmu vēlāku laiku.
Matīss Zaharovs. Foto: PFL

MMA cīkstonis Zaharovs PFL debijā piedzīvo zaudējumu

LETA. Latvijas jauktās cīņu mākslas (MMA) sportists Matīss Zaharovs sestdien Ņūkāsla, debitējot Profesionālās cīkstoņu līgas (PFL) Eiropas līmeņa sacensībās, piedzīvoja zaudējumu.
Konors Makgregors. Foto: Reuters/Scanpix

Negaidīti atcelta preses konference pirms Makgregora atgriešanās cīņas

Cīņu sporta organizācija UFC bija plānojusi pirmdien Īrijā aizvadīt preses pasākumu pirms "UFC303" cīņu šova, kurā plānota slavenā un skandalozā cīkstoņa Konora Makgregora atgriešanās, taču tas pēdējā brīdī tika atcelts. Makgregors par to publiski atvainojās, norādot, ka tā nācies darīt viņam nekontrolējamu apstākļu dēļ.