Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:296, Did:0, useCase: 3

Usmans piebeidz Masvidalu, Namajuna atgūst UFC titulu ar lielisku nokautu

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Usmans piebeidz Masvidalu, Namajuna atgūst UFC titulu ar lielisku nokautu
Kamaru Usmana džebs, kas aizsūta nokautā Horhi Masvidalu. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Floridā, Džeksonvilā noslēdzies cīņu šovs "UFC 261''. Savus UFC titulus ar uzvarām otrajā raundā nosargāja Kamaru Usmans (19-1) un Valentīna Ševčenko (21-3), savukārt lietuviešu izcelsmes cīkstone Rouza Namajuna (10-4) atguva savu pirms diviem gadiem zaudēto titulu.

Šis bija pirmais UFC cīņu turnīrs kopš 2020. gada 8. marta, kas tika aizvadīts pilnu tribīņu priekšā. Cīkstoņi skatītājiem nelika vilties, parūpējoties par vairākiem spilgtiem momentiem.

Sev piederošo UFC pusvidējā svara titulu ceturto reizi nosargāja Kamaru Usmans, kurš otrajā raundā nokautēja UFC zvaigzni Horhi Masvidalu (35-15). Abu pirmā tikšanās reize pagājušajā vasarā nebūt nebija no aizraujošākajām cīņām, taču šoreiz Usmans, kurš Masvidalam meta atkārtotu izaicinājumu, solīja pilnībā salauzt savu pretinieku - to nigēriešu cīkstonis arī paveica, izslēdzot pieredzējušo Masvidalu otrajā raundā.

Cīņas ievadā Usmans Masvidalam atgādināja, ka viens no viņa lielākajiem ieročiem ir spēcīgais džebs, kas vairākas reizes sasniedza mērķi. Vienreiz čempionam izdevās arī nogāzt pretinieku zemē, taču Masvidals parterā ļoti labi aizsargājās un gana ātri tika kājās, stājā atbildot ar spērieniem kājās un ķermenī.

Katru Usmana trāpījumu gan vietējās publikas favorīts Masvidals pavadīja ar smaidu sejā provocējot pretinieku uzbrukt vēl agresīvāk. Šajā gadījumā gan vietā bija teiciens "uzmanīgi ar savām vēlmēm" - otrā raunda sākumā lielisks Usmana džebs tieši Masvidalam pa žokli notrieca pretinieku nost no kājām. Vēl pāris sitieni pa zemē guļošo Masvidalu, un tiesnesis cīņu apturēja.

"Sen nebiju pirms cīņas nervozējis, bet šis vīrs lika man to darīt. Paldies, Horhe - tu liki man izaugt un kļūt labākam," pēc cīņas pretiniekam pateicās Usmans. "Zaudēt šeit, pilnu tribīņu priekšā - tas, protams, ir sāpīgi. Viņš mani uzveica godīgā cīņā, visas uzslavas viņam," atzina Masvidals.

Uzvaru šonakt izcīnīja vēl viena trenera Trevora Vitmena audzēkne - Rouza Namajuna, kas pirmajā raundā ar nevainojamu spērienu galvā nolika uz lāpstiņām Veili Džanu (21-2) un atguva sev reiz piederējušo UFC salma svara titulu. "Es atkal to paveicu,'' pēc uzvaras emocionāla bija lietuviešu izcelsmes ASV cīkstone, "es esmu labākā."

Namajuna noķēra pretinieci jau cīņas otrajā minūtē. Pēc uzņemtā spēriena Džana saņēma vēl vairākus sitienus pa galvu no virsū esošās Namajunas, un tiesnesis iejaucās, lai cīņu apturētu. Uzreiz pēc tam Ķīnas cīkstone, kura titulu zaudēja savā otrajā aizstāvēšanas cīņā, cēlās kājās un protestēja pret šādu tiesneša lēmumu. "Neredzēju, ka viņa kustētos. Diezin vai viņa no tā varētu atgūties," savu viedokli par situāciju sniedza Namajuna.

''UFC 261'' pirmajā titulcīņā kārtējo pārliecinošo uzvaru izcīnīja mušas svara čempione Valentīna Ševčenko, otrajā raundā ar tehnisko nokautu sakaujot Žesiku Andradi (21-10). Kirgizstānas cīkstonei šī bija jau piektā veiksmīgā titula aizstāvības cīņa - Ševčenko savā divīzijā noslaucījusi no ceļa jebkuru pretinieci, kas viņai stājusies ceļā. "Visi grib pret mani cīnīties - lūdzu, te nu es esmu. Neizniekojiet savu laiku, meklējot manas vājības - tādu nav,'' sveicienu konkurentēm nodeva čempione.

Šāds apgalvojums tika apliecināts arī cīņā. Ševčenko parādīja savu lielisko tehnikas arsenālu, esot priekšā Andradei gan sitienu apmaiņās stājā, gan bez lielām problēmām arī pārvedot cīņu parterā, kas šoreiz bija galvenais Ševčenko ierocis. Pirmajā raundā viņa izpildīja piecus takedown, uz ko Andradei neatradās atbildes, bet otrajā raundā Ševčenko cīņu piebeidza - ieņēma sev iecienīto pozīciju parterā, iesprostojot pretinieci bez cerībām izrauties, izpildīja vairākus sitienus ar elkoni, līdz cīņa tika apturēta.

Pat priekš MMA sporta šaušalīgu traumu šonakt guva bijušais UFC vidējā svara čempions Kriss Vaidmens (15-6), kurš tikās ar Juraiju Holu (17-9). Cīņa tikko bija sākusies, kad Vaidmens izpildīja spērienu pa Hola kāju - Hols to nobloķēja, un tad pēkšņi lūza Vaidmena kāja, ielocoties ievērojamā leņķī.

Jāatgādina, ka savulaik pēc šāda scenārija Vaidmens nosargāja savu titulu cīņā pret leģendāro Andersonu Silvu, taču kopš amerikāņa čempiona laikiem pagājuši jau seši gadi. Kopš tā laika Vaidmens piedzīvojis sešus zaudējumus astoņās cīņās.

Kājas trauma kļuva par iemeslu vēl vienas cīņas pārtraukšanai. Uzvaru tajā izcīnīja bijušais UFC pussmagā svara titula pretendents Entonijs Smits (35-16), pieveicot Džimiju Krutu (12-2). Smits trāpīja teicamu spērienu ceļgala locītavā, pēc kā Kruts vairs nevarēja kārtīgi nostāvēt uz savas kājas. Lai arī pēc tam austrālietim pat izdevās cīņu pārvest parterā un pabeigt raundu līdz galam, pēc ārsta pārbaudes pārtraukumā cīņa tika izbeigta.

”UFC 261” rezultāti

Nr.CīņaMetodeRaunds (min.)
13.Kamaru Usman vs. Jorge MasvidalKO (punch)2 (1:02)
12.Zhang Weili vs. Rose NamajunasKO (head kick)1 (1:18)
11.Valentina Shevchenko vs. Jessica AndradeTKO (elbows)2 (3:19)
10.Uriah Hall vs. Chris WeidmanTKO (leg injury)1 (0:17)
9.Anthony Smith vs. Jim CruteTKO (doctor stoppage)1 (5:00)
8.Alex Oliveira vs. Randy BrownSubmission (rear-naked choke)1 (2:50)
7.Dwight Grant vs. Stefan SekulicDecision (split)3 (5:00)
6.Karl Roberson vs. Brendan AllenSubmission (ankle lock)1 (4:55)
5.Pat Sabatini vs. Tristan ConnellyDecision (unanimous)3 (5:00)
4.Danaa Batgerel vs. Kevin NatividadTKO (punches)1 (0:50)
3.Kazula Vargas vs. Zhu RongDecision (unanimous)3 (5:00)
2.Qileng Aori vs. Jeffrey MolinaDecision (unanimous)3 (5:00)
1.Na Liang vs. Ariane CarnelossiTKO (punches)2 (1:28)

  +1 [+] [-]

, 2021-04-25 07:54, pirms 3 gadiem
Fantastisks cīņu vakars, izņemot Vaidmena traumu, briesmīgs skats pat priekš šī sporta, visticamāk UFC karjeras beigās.

     [+] [-]

, 2021-04-25 08:13, pirms 3 gadiem
Damn Vaidmens sev salauzis kāju un iepriekš Silva tieši tāpat salauza kāju pret Vaidmenu.
Thug Rose malace.
Masvidalam reāli,kā multenēs pēc sitiena ķermeni pamet spoks

     [+] [-]

, 2021-04-25 10:29, pirms 3 gadiem
Kas par vakaru. Vienkārši lielisks fight card. Visi mani favorīti uzvarēja.

  +1 [+] [-]

, 2021-04-25 11:45, pirms 3 gadiem
Mja Vaidmena kāja lika gandrīz apvemties, kaut ko tādu pirmo reizi redzēju. Izskatās, ka Usmanam divīzijā pretinieku vairs nav, žēl, ka nākamā cīņa pret Kolbiju, gribējās redzēt vai wonderboy ar savu stilu varētu ko izdarīt.

     [+] [-]

, 2021-04-25 11:58, pirms 3 gadiem
Nabaga Masvidāls pirms cīņas vēl skandināja ka usmanam nēsot sitiens
pirmais raunds šiem izskatijās tīri okey. patika masvidala elkonji atrodoties uz zemes. labi tika augšā,
bet nu usmans monstrs. nezinu kurs vinju vares uzvaret ja Colby arī tikpat atri atrausies, tad Usmans ilgi tur paliiks

Smith arī izskatijas diezgan labi pret Crute. labs atrums kreisajam Jabam, kas jau radija redzamu damage.
Bet nu celis Crutem pamatigi ateicas, vai ari potite? hz nevareja isti saprast kas sim vareja notikt.

Un waidmana trauma bija kautkas Traks..
Silva salauza pret vinu.. un vins tgd..
jā visticamak karjera cauri.
Hall rekords , uzvareja cina neizdarot nevienu sitienu!

  +1 [+] [-]

, 2021-04-25 12:06, pirms 3 gadiem
ziecha16 rakstīja: Nabaga Masvidāls pirms cīņas vēl skandināja ka usmanam nēsot sitiens
pirmais raunds šiem izskatijās tīri okey. patika masvidala elkonji atrodoties uz zemes. labi tika augšā,
bet nu usmans monstrs. nezinu kurs vinju vares uzvaret ja Colby arī tikpat atri atrausies, tad Usmans ilgi tur paliiks

Smith arī izskatijas diezgan labi pret Crute. labs atrums kreisajam Jabam, kas jau radija redzamu damage.
Bet nu celis Crutem pamatigi ateicas, vai ari potite? hz nevareja isti saprast kas sim vareja notikt.

Un waidmana trauma bija kautkas Traks..
Silva salauza pret vinu.. un vins tgd..
jā visticamak karjera cauri.
Hall rekords , uzvareja cina neizdarot nevienu sitienu!
Domāju Masvidals uz to arī iekrita, gatavojoties iepriekšējās cīņas atkārtojumam no Usmana puses. Lai arī biju par Masvidalu jāatzīst ka Usmans tiešām attīsta arī savas iemaņas stājā ar katru cīņu un īsti reālus pretiniekus šajā svarā viņam neredzu, lai gan vienā cīņā viss var notikt

     [+] [-]

, 2021-04-25 23:23, pirms 3 gadiem
H3lp^ rakstīja: Mja Vaidmena kāja lika gandrīz apvemties, kaut ko tādu pirmo reizi redzēju. Izskatās, ka Usmanam divīzijā pretinieku vairs nav, žēl, ka nākamā cīņa pret Kolbiju, gribējās redzēt vai wonderboy ar savu stilu varētu ko izdarīt.
Tieši Kolbijs arī ir reālākais pretinieks Usmanam,Tompsonu viņš var vazāt 25min slaukot grīdu un režģus.
Traks pasākums bija,ļoti patika skatītāju enerģija.