Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:296, Did:0, useCase: 3

Kormjē apstiprina, ka karjeru noslēgs ar trešo cīņu pret Miočiču

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Kormjē apstiprina, ka karjeru noslēgs ar trešo cīņu pret Miočiču
Daniels Kormjē (labajā pusē) raida sitienu pa Stipi Miočiču. Foto: ZUMAPRESS.com/Scanpix

Bijušais UFC pussmagā un svara divīziju čempions Daniels Kormjē (22-2) sarunā ar ESPN žurnālistu Erielu Helvani apstiprinājis, ka triloģijas noslēdzošā cīņa ar pašreizējo smagsvaru čempionu Stipi Miočiču (19-3) būs pēdējā arī Kormjē ilgajā cīkstoņa karjerā. Tāpat UFC oficiāli izziņojusi cīņu starp Braienu Ortegu (14-1) un Čanu Sunu Junu (15-5).

Daniels Kormjē, kurš tiek uzskatīts par vienu no visu laiku labākajiem MMA cīkstoņiem, jau ilgāku laiku runājis par karjeras noslēgšanu, taču neparedzēti apstākļi to likuši katrreiz pagarināt. Nematerializējās iecere astoņstūrī mēroties spēkiem ar WWE zvaigzni un bijušo UFC smagsvaru Broku Lesnaru (5-3), bet pirms nedaudz vairāk kā mēneša šova ''UFC 241'' galvenajā cīņā ciesta sakāve pret horvātu izcelsmes amerikāni Stipi Miočiču, kurš revanšējās Kormjē par neveiksmi abu pirmajā cīņā ''UFC 226'' pirms gada.

Ļoti iespējams, ka uzvaras gadījumā pret Miočiču iepriekšējā cīņā Kormjē tiešām būtu kāris cimdus uz nagliņas. Kormjē, kurš pavasarī svinēs savu 41. jubileju, bija tuvu tam, lai aizietu kā čempions, tomēr Miočičs pamanījās lauzt cīņas gaitu un ceturtajā raundā uzvarēt ar tehnisko nokautu.

Sarunā ar ESPN žurnālistu Erielu Helvani amerikānis apstiprināja, ka, neskatoties uz cīņas iznākumu, pēc tās beigs savu karjeru. Tāpat Kormjē uzsvēra, ka viņa pēdējai cīņai jābūt tieši pret Miočiču: ''Tam jābūt Stipem. Par nevienu citu nemaz nedomāju. Vēlreiz cīnīšos ar šo puisi. Šoreiz to darīšu pareizajā veidā.'' Pēc piedzīvotā zaudējuma Kormjē pauda nožēlu, ka nav ievērojis treneru uzdoto cīņas plānu un norādījumus.

Kormjē pauda, ka vēlas cīnīties pēc iespējas ātrāk, taču viss neesot atkarīgs no viņa vēlmēm vien. UFC prezidents Deina Vaits jau ir apstiprinājis, ka Miočiča un Kormjē triloģijas cīņa notiks. ''Viņi [UFC] man vienkārši teica, ka runās ar Stipi. Tas arī viss. Mani uztrauc tikai tas, ko pats varu kontrolēt.''

''Šobrīd neesmu tādā pozīcijā, kur es kādam lūdzos, kādam skrienu pakaļ. Neko no tā nedarīšu, jo man tas nav vajadzīgs. Ceru, ka viņš cīnīsies ar mani un dos iespēju revanšēties - tāpat, kā es to devu viņam. Man tas obligāti nebija jādara. Es būtu varējis pieņemt to uzvaru jūlijā [pirmajā cīņā], teicis, ka tas ir tik skaisti, un cīnījies ar kādu citu,'' stāstīja Kormjē.

Nesen bijušais UFC un ''Strikeforce'' smagsvaru čempions piedzīvoja lielu zaudējumu savā privātajā dzīvē - mūžībā nedēļu pēc Miočiča - Kormjē otrās cīņas aizgāja Kormjē tēvs, kurš slimoja ar vēzi. Kormjē atklāja, ka pirms cīņas saņēmis ziņu, ka tēvs atkal ievietots slimnīcā, tāpēc cīņa bijusi ar emocionālu pieskaņu. ''Necenšos neko atņemt Miočičam vai viņa komandai. Vienkārši jūtu, ka vairākas lietas būtu varējis darīt daudz labāk.'' Kormjē padevās veiksmīgāks cīņas sākums, kamēr 37 gadus vecais Miočičs salauza pretinieka aizsardzību ar sitieniem ķermenī. ''Viņš paveica lielisku darbu,'' pretinieku uzteica Kormjē.

''Mēs to darīsim vēlreiz. Īsta smagsvaru sāncensība [Kormjē lieto vārdu ''rivalry''] nesīs šo sportu uz priekšu, un mēs ar Stipi šobrīd esam tieši tādā situācijā. Es gribu atgriezties un padarīt darbiņu. Cīnīties tā, kā es trenējos, lai cīnītos,'' pārliecību pauda Kormjē.

Ortega atgriezīsies ar cīņu pret korejiešu zombiju

UFC oficiāli paziņojusi, ka 21. decembrī ''UFC Fight Night 165'' šova Dienvidkorejā galvenais duelis būs divu pusvieglā svara kategorijas zvaigžņu cīņa - mājinieks Čans Suns Juns, plašāk pazīstams pēc savas iesaukas ''Korejiešu Zombijs'', tiksies ar amerikāni Braienu Ortegu. 28 gadus vecais Ortega savu pirmo zaudējumu karjerā piedzīvoja tieši savā iepriekšējā cīņā, pagājušā gada decembrī šovā ''UFC 231'' piekāpjoties pusvieglā svara čempionam Maksam Holovejam. Tikmēr Juns iepriekšējoreiz astoņstūrī kāpa šā gada jūnijā, kad pirmajā raundā ar nokautu pieveica brazīlieti Renato Karneiro (13-3-1).

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/mma/story/_/id...
https://www.espn.com/mma/ufc/story/...

     [+] [-]

, 2019-09-24 19:15, pirms 5 gadiem
244 būs ļoti labs

  -1 [+] [-]

, 2019-09-24 21:53, pirms 5 gadiem
Pareizāk sakot, ja Kormje vēl vispār cīnīsies, tad tikai ar Miočiču, nevis jau apstiprina cīņu. Un Lesnars uztaisīja haipu, nevis Kormje bija iecere cīnīties ar Lesnaru. Atkal nezko satulkojuši

  +1 [+] [-]

, 2019-09-25 13:27, pirms 5 gadiem
vispar jau DC uz ringu izsauca Lesnaru

  +1 [+] [-]

, 2019-09-25 13:48, pirms 5 gadiem
Točna, tagad atcerējos. Lesnars vēl iekāpa oktagonā un pagrūda Kormje