Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:296, Did:0, useCase: 3

Konstantīns Gluhovs bez cīņas iekļūst M-1 turnīra finālā

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Konstantīns Gluhovs bez cīņas iekļūst M-1 turnīra finālā
Konstantīns Gluhovs
Foto: Mark Kazus

Latvijas titulētākajam smagsvaram Konstantīnam „Lāčplēsim” Gluhovam (26-12-0), kuram 21. augustā turnīra „M-1 Heavyweight Grand Prix 2013” ietvaros bija paredzēta pusfināla cīņa ar igauņu smagsvaru Denisu Smoldarevu (5-0-0), cīņa ir atcelta, jo kaimiņzemes pārstāvis treniņos guvis ceļgala traumu un spiests atteikties no šī mača, automātiski Latvijas pārstāvi iesviežot finālā.

Trīsdesmit trīs gadus vecais Konstantīns Gluhovs „M-1 Heavyweight Grand Prix 2013” turnīra pusfinālam kvalificējās šā gada aprīlī ceturtdaļfināla mačā (tā bija arī kvalifikācijas cīņa) ar dalītu tiesnešu lēmumu pēc punktiem uzveicot M-1 Global smagā svara čempionu, amerikāni Keniju Gārneru (12-4-0).

Ar šo uzvaru latvietis pārtrauca savu trīs cīņu zaudējumu sēriju. Pēc uzvaras pār Gārneru, Francijā ārpus M-1 turnīra,Gluhovs uzveica arī MMA veterānu Valentīnu Overīmu (30-29-0), paturot savā īpašumā pirms diviem gadiem izcīnīto PFC smagā svara čempiona titulu.

Savukārt divdesmit vienu gadu vecais Deniss Smoldarevs, kurš vēl joprojām ne reizi nav zaudējis, cīņai ar Gluhovu kvalificējās pirmajā raundā ar tehnisko nokautu uzveicot krievu Ibragimu Ibragimovu (4-2-0). Bet tā kā igaunis dažas dienas atpakaļ treniņos smagi traumējis ceļgalu, viņš izkrīt no tālākās dalības turnīrā, ļaujot Gluhovam aizsoļot līdz finālam bez cīņas.

Konstantīns sava pretinieka vārdu ar ko cīnīsies finālā noskaidros 21. augustā, kad dūres krustos francūzis Čabans Ka (6-1-1), kurš uz pusfinālu izgāja uzvarot baltkrievu Alekseju Kudinu (17-6-0) ar turnīra rezerves cīņas uzvarētāju, poli Marcinu Tiburu (7-0-0).

Jāatgādina, ka Čabanam sākotnēji bija paredzēts dūres krustot ar Magomedu Maļikovu (7-2-0), kurš uzvarēja bijušo UFC smagā svara čempiona titula pretendentu Džefu Monsonu (49-14-1), taču krievs reliģisku iemeslu dēļ no tālākās turnīra turpināšanas atteicās. Fināls notiks 20. oktobrī Sanktpēterburgā (Krievijā).

Izmantotie resursi:
Mix Fight M-1 - Официальный сайт Лиги M-1...
Sherdog.com: UFC, Mixed Martial Arts (MMA)...