Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:296, Did:0, useCase: 3

Zabajevs skaistā cīņā pieveic Podojahinu

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Zabajevs skaistā cīņā pieveic Podojahinu
Mihails Zabajevs
Foto: Romualds Vambuts, eSports.lv

Šodien tirdzniecības centra „Mols” telpās par godu vīriešu dienai jau otro gadu risinājās „WFCA Baltija” organizētais cīņu šovs „Kamikaze fight club”. Šajā pasākumā uz ringa kāpa sportisti no Latvijas un Lietuvas.

Pavisam tika aizvadītas deviņas cīņas, no kurām četras bija pēc K-1, divas pēc MMA (viens no cīņas bez noteikumiem paveidiem) un trīs pēc boksa noteikumiem. Boksa mačus organizēja „Baltijas Boksa Līga”.

Pasākuma visgaidītākā cīņa bija MMA mačs starp komandas "Latvian Shidokan Team" pārstāvi Mihailu Zabajevu un sporta kluba „SKKC” audzēkni Valēriju Podojahinu. Šie vīri svara kategorijā līdz 72 kg cīnījās pēc cīņas formulas - trīs raundi pa trim minūtēm.

Lai arī pirmajā raundā pārliecinoši spēcīgāks izskatījās Valērijs Podojahins, kurš veiksmīgi cīnījās gan kājās, gan uz partera, otrajā raundā kļūdas rezultātā izlaida uzvaru, atļaujot Zabajevam pārņemt iniciatīvu un iekārtoties ērtā žņaugšanas pozā. Līdz ar to, pielietojot žņaugšanas paņēmienu uzvarēja Mihails Zabajevs.

Zabajevs ar šo uzvaru pierādīja, ka Latvijā viņš ne pa velti savā svara kategorijā ir ierindots starp MMA elites cīkstoņiem, kurš 22. martā piedalīsies superšovā „Cage fight WFCA”. Šajā pasākumā Mihaila pretinieks būs pašreizējais Latvijas MMA čempions Juris Karpenko, kura josta arī tiks likta uz kārts.

REZULTĀTI

Cīņas veidsSvara kategorija (kg)SportistiUzvarētājs
K-1- 82Žans Šmits vs. Aleksandrs MaslovsAleksandrs Maslovs (PTS)
K-1- 95Egīls Pētersons vs. Tadas Miceiko (Lietuva)Egīls Pētersons (TKO)
K-1- 76Ēriks Teivāns vs. Dmitrijs KaļmusDmitrijs Kaļmus (TKO)
K-1- 95Roberts Matulis vs. Arnoļdas Joknis (Lietuva)Roberts Matulis (PTS)
MMA- 78Pāvels Boženovs vs. Viktors BarjakinsViktors Barjakins (TKO)
MMA- 72Mihails Zabajevs vs. Valērijs PodojahinsMihails Zabajevs (TKO)
Bokss- 79Mantas Tarvidas (Lietuva) vs. Benas Afarjancas (Lietuva)Mantas Tarvidas (KO)
Bokss- 59Valentīns Morozovs vs. Andrejs VolenčuksValentīns Morozovs (TKO)
Bokss- 63Konstantīns Sakara vs. Nikolajs JasenkoKonstantīns Sakara (TKO)

Izmantotie resursi:
fightclub.lv