Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:296, Did:0, useCase: 3

Ševčenko lūkos turpināt dominanci, Figeiredu pirmā titula aizstāvības cīņa

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Ševčenko lūkos turpināt dominanci, Figeiredu pirmā titula aizstāvības cīņa
Valentīna Ševčenko. Foto: AP/Scanpix

Naktī uz svētdienu Lasvegasā ''UFC APEX'' arēnā risināsies cīņu šovs ''UFC 255'', kurā sev piederošos titulus mēģinās aizstāvēt UFC mušas svara čempioni Deivesons Figeiredu (19-1) un Valentīna Ševčenko (19-3).

32 gadus vecais Deivesons Figeiredu (19-1) par UFC čempionu vīriešu vieglākajā svara kategorijā [mušas svars - līdz 56,7 kg] kļuva šovasar, pirmajā raundā ar žņaugšanas paņēmienu pieveicot pieredzējušo Džozefu Benavidesu. Abiem tā bija revanša cīņa pēc tam, kad Figeiredu februārī nokautēja pretinieku otrajā raundā. Figeiredu tika pie iespējas cīnīties par titulu pēc tam, kad to vakantu padarīja iepriekšējais čempions Henrijs Sehudo, kurš nu jau beidzis karjeru.

UFC rindās Figeiredu debitēja 2017. gadā, un deviņās aizvadītajās cīņās zem pasaules vadošās MMA sporta organizācijas karoga piedzīvojis vienu zaudējumu, pērn piekāpjoties Žisjēram Formigam. Brazīlietis sevi apliecinājis kā cīkstonis, kurš spēj cīņu ar uzvaru noslēgt priekšlaicīgi, un ir bīstams gan stājā, gan parterā - sešas no astoņām Figeiredu izcīnītajām UFC uzvarām noslēgušās ar tehnisko nokautu vai žņaugšanas paņēmienu.

Pašlaik Figeiredu ir vienīgais UFC čempions starp vīriešiem no MMA sporta lielvalsts Brazīlijas. Sākotnēji bija paredzēts, ka brazīlietis savu pirmo titula aizstāvības cīņu aizvadīs pret bijušo UFC čempionu vieglākā svara kategorijā [līdz 61,2 kg] - Koudiju Garbrantu, taču amerikānis nepilnus divus mēnešus pirms paredzētās cīņas guva bicepsa savainojumu, kas liedz doties oktagonā. Aizvietotājs tika atrasts ātri - pie karjeras lielākās iespējas ticis 28 gadus vecais Alekss Peress (24-5), kurš Figeiredu stāsies pretī ''UFC 255'' galvenajā cīņā.

Amerikāņu cīkstonis, kurš arī UFC debitēja pirms trim gadiem, šobrīd uzkrājis trīs uzvaru sēriju un UFC mušas svara cīkstoņu reitingā ieņem ceturto vietu. Savā iepriekšējā iznācienā Peress izcīnīja lielāko uzvaru karjerā, jūnijā pirmajā raundā ar tehnisko nokautu pēc spērieniem pa kāju sakaujot jau pieminēto Formigu. UFC Peresa bilance ir 6-1, vienīgo zaudējumu piedzīvojot pirms diviem gadiem pret Benavidesu.

Pašreizējais čempions Figeiredu izteicies, ka savā jaunajā pretiniekā nesaskata lielus draudus: "Pretinieki mani nebiedē. Visu cieņu, Koudijs Garbrants būtu man sagādājis daudz bīstamāku cīņu, bet es trenējos, lai viņu nokautētu. Vietā tika ielikts Alekss Peress, bet es viņā nesaskatu daudz kvalitāšu. Pēc tā, ko esmu redzējis, viņa stils ir man piemērots. Viņš ir lēns, neredzu viņā apdraudējumu. Tāpēc trenējos, lai uzvarētu ar nokautu pirmajā raundā."

Neskatoties uz to, ka UFC reitingā viņam atvēlēta vien ceturtā vieta, Peress saskata sev pienākušos titulcīņu kā loģisku iznākumu: "Jutu, ka esmu nākamais rindā pēc sava snieguma pret Formigu." Amerikānis pauda gatavību cīnīties arī pilnus piecus raundus: "Lai arī kur tas [cīņa] nonāktu, es jūtos komfortabli. Zinu, ka viņš nav nekāds lempis, un esmu diezgan drošs, ka arī viņš tā domā par mani, un mēs cīnīsimies 25 minūtes. Ja tas beigsies agri, tad beigsies agri, bet tas būs karš."

Otrajā ''UFC 255'' titulcīņā dominējošā Valentīna Ševčenko (19-3) centīsies turpināt savu uzvaru sēriju pret Dženiferu Maiju (18-6-1). 32 gadus vecā Ševčenko uzkrājusi piecu uzvaru sēriju un aizvadījusi trīs veiksmīgas titula aizstāvības cīņas. Par čempioni Kirgizstānas cīkstone kļuva 2018. gadā, pieveicot Joannu Jendžeičiku. Ne velti vairāki MMA sporta apskatnieki raksturojuši Ševčenko kā, iespējams, pašu dominējošāko UFC čempioni, jo savas pretinieces mušas svara divīzijā Ševčenko apspēlējusi teju vienos vārtos. Vienīgos divus zaudējumus kirgīzu cīkstone piedzīvojusi pret pašreizējo divu UFC divīziju čempioni Amandu Nunišu.

Ševčenko ir izteikta favorīte arī cīņā ar brazīlieti Maiju, taču, pati čempione apgalvo, ka tas viņu neietekmējot: "Es vienkārši smagi trenējos, lai man būtu viegla cīņa. Nekoncentrējos uz to, ko saka cilvēki, koncentrējos uz saviem treniņiem. Man rūp tas, ka parādu labāku sniegumu sniegumu nekā katrā iepriekšējā cīņā - pārliecinošāku, tehniskāku." Čempiones rezumē ir gan iespaidīgi nokauti, gan uzvaras ar sāpju un žņaugšanas paņēmieniem.

Duelis ar savu vienaudzi Dženiferu Maiju būs Ševčenko otrā cīņa šogad. ''UFC 247'' šovā februāra sākumā čempione pārliecinoši trešajā raundā ar tehnisko nokautu pieveica Keitlinu Čokeigianu. Brazīliete Maija pie savas karjeras pirmās UFC titulcīņas tikusi pēc negaidītas uzvaras šovasar pār tā brīža galveno titula pretendenti Džoannu Kaldervudu. UFC Maija debitēja trīs gadus vēlāk par savu pretinieci - 2018. gadā, piecās cīņās iekrājot bilanci 3-2.

"Man vienalga par bukmeikeriem. Parādīšu savu labāko sniegumu un izcīnīšu Brazīlijai titulu. Grūti teikt, kā šī cīņa izvērtīsies. Esmu vispusīga cīkstone. Uzveikt viņu - tas būtu kaut kas, ko es nevarētu sev izteikt vārdos,'' sajūtās par gaidāmo dueli dalījās brazīliete.

''UFC 255'' ietvaros savu otro cīņu šogad aizvadīs skandalozais Maiks Perijs (14-6), kurš savainotā Robija Loulera vietā tiksies ar Timu Mīnsu (30-12-1). 29 gadus vecais Perijs šogad biežāk ziņu virsrakstos nonācis savu ārpus oktagona ķibeļu dēļ - amerikāņu cīkstonis reibumā uzsāka kautiņu kādā bārā, kā arī nesen Perija bijušā sieva nāca klajā ar interviju, kurā atklāja, kā Perijs viņu sitis. Gluži kā savā iepriekšējā cīņā, kad šovasar tika pieveikts Mikijs Galls, arī duelī pret veterānu Mīnsu Perija stūrī nebūs neviena trenera, bet gan viņa līgava.

Oktagonā šonakt dosies arī bijušais UFC pussmagā svara čempions, leģendārais Mauriso Rua (27-11-1), kurš revanša cīņā tiksies ar Polu Kreigu (13-4-1). Abu iepriekšējais duelis pirms gada noslēdzās neizšķirti. Starp ''UFC 255'' undercard cīkstoņiem īpaši jāizceļ Hoakins Baklijs (11-3), kurš tiksies ar Džordanu Raitu (11-0). Amerikāņu cīkstonis Baklijs visas pasaules uzmanību izpelnījās šovasar, kad izcēlās ar vienu no iespaidīgākajiem nokautiem UFC vēsturē un iedvesmoja Kanji Vestu sarakstīt dziesmu.

Pirmā vakara cīņa sāksies jau 1:30 pēc Latvijas laika, bet main card, cīņas [sākoties no astotās] sāksies 5:00 no rīta. Turpmāko cīņu sākums atkarīgs no pārējo iznākuma, bet paredzams, ka vakara galvenā cīņa varētu sākties ap 7:00. Tiešraidē ''UFC 255'' šovu būs iespējams vērot Go3 platformā internetā.

''UFC 255'' cīņu saraksts

Nr.Cīņa
12.Deiveson Figueiredo vs. Alex Perez
11.Valentina Shevchenko vs. Jennifer Maia
10.Mike Perry vs. Tim Means
9.Katlyn Chookagian vs. Cynthia Calvillo
8.Mauricio Rua vs. Paul Craig
7.Brandon Royval vs. Brandon Moreno
6.Joaquin Buckley vs. Jordan Wright
5.Antonina Shevchenko vs. Ariane Lipski
4.Daniel Rodriguez vs. Nicolas Dalby
3.Alan Jouban vs. Jared Gooden
2.Kyle Daukaus vs. Dustin Stoltzfus
1.Louis Cosce vs. Sasha Palatnikov

Izmantotie resursi:
https://www.mmafighting.com/2020/11...
https://mmajunkie.usatoday.com/2020...
https://mmajunkie.usatoday.com/2020...
https://mmajunkie.usatoday.com/2020...

     [+] [-]

, 2020-11-21 20:07, pirms 3 gadiem
jāpaskatās tīri dēļ Perry

     [+] [-]

, 2020-11-21 20:14, pirms 3 gadiem
ziecha16 rakstīja: jāpaskatās tīri dēļ Perry
Tieši tā