Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:296, Did:0, useCase: 3

Adesanja un Gastelums aprīlī cīnīsies par pagaidu UFC titulu

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Adesanja un Gastelums aprīlī cīnīsies par pagaidu UFC titulu
Izreils Adesanja ierastajā pozā - viena roka aiz muguras, otra izaicina pretinieku. Foto: AP/Scanpix

UFC vidējā svara divīzijas cīkstoņi Izreils Adesanja (16-0) un Kelvins Gastelums (15-3) cīņu šovā ''UFC 236'' cīnīsies par pagaidu čempiona jostu, ziņo ESPN.

ESPN MMA sporta apskatnieks Brets Okamoto ziņo, ka šo informāciju apstiprinājis UFC prezidents Deina Vaits, taču duelis vēl nav izziņots oficiāli. Paredzēts, ka ''UFC 236'' šovs notiks 13. aprīlī, bet nav zināma norises vieta.

Pašreizējais UFC vidējā svara čempions Roberts Vitakers (20-4) vēl atgūstas no traumas - trūces vēdera dobumā, un tiek lēsts, ka Austrālijas sportists apritē varētu atgriezties šovasar. Vitakeram bija paredzēts aizstāvēt savu titulu šomēnes ''UFC 234'' galvenajā duelī pret Gastelumu, taču čempions bija spiests atteikties no cīņas mazāk nekā 24 stundas pirms tās sākuma.

Tā paša cīņu šova otrajā galvenajā cīņā Jaunzēlandi pārstāvošais nigērietis Izreils Adesanja vēl vairāk uzspodrināja savu nevainojamo bilanci, lielākajā uzvarā savā karjerā trīs raundu cīņā pēc punktiem pieveicot Andersonu Silvu (34-9). Jau tad izskanēja vairākas spekulācijas, ka Gastelumam un Adesanjam par pagaidu titulu vajadzēja cīnīties ''UFC 234'' šovā, tomēr toreiz runas nematerializējās.

To, ka pagaidu vidējā svara tituls tiek likts uz spēles ''UFC 236'' šovā, savā ''Twitter'' kontā apstiprināja Gastelums, kurš izcēla interesantu faktu - tajā pašā datumā pirms sešiem gadiem amerikānis kļuva par UFC realitātes šova ''The Ultimate Fighter 17'' uzvarētāju. Savukārt Adesanja netieši pauda sašutumu par to, ka cīņa nav par pilnvērtīgo titulu.

Izmantotie resursi:
Israel Adesanya to fight Kelvin Gastelum for...