Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:296, Did:0, useCase: 3

Cirkunovs atguvies no savainojuma un atgriezīsies UFC astoņstūrī

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Cirkunovs atguvies no savainojuma un atgriezīsies UFC astoņstūrī
Miša Cirkunovs. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Savu pirmo cīņu vairāk nekā pusotra gada laikā aizvadīs latviešu izcelsmes UFC cīkstonis Mihails Cirkunovs (15-5), kurš naktī uz 14. martu Lasvegasā tiksies ar amerikāni Raienu Spanu (18-6).

Iepriekš šī cīņa bija paredzēta 20. decembrī, taču Cirkunova savainojuma dēļ to nācās pārcelt. Kanādu pārstāvošais Cirkunovs, kurš ir vienīgais Latvijā dzimušais cīkstonis UFC rindās, savu iepriekšējo cīņu aizvadīja tālajā 2019. gada septembrī, kad pirmajā raundā ar žņaugšanas paņēmienu pieveica austrālieti Džimiju Krutu. Iepriekšējās sešās cīņās Cirkunova bilance ir 3-3, un nevienā no šīm reizēm cīņa ievilkusies ilgāk par pirmo raundu.

Pašreiz latviešu izcelsmes kanādietis UFC pussmagā svara divīzijas reitingā ieņem desmito pozīciju, savukārt Cirkunova pretinieks Raiens Spans atrodas trīs vietas zemāk. Amerikāņu cīkstonis UFC kopā aizvadījis piecas cīņas, no kurām pirmo zaudējumu piedzīvoja savā iepriekšējā iznācienā - pagājušā gada septembrī pret Džoniju Volkeru, tiekot nokautēts pirmajā raundā. Jāatzīmē, ka pāris mēnešus agrāk brazīlietis pirmajā raundā sakāva arī Cirkunovu, kurš bija viens no Volkera sekundantiem cīņā pret Spanu.

33 gadus vecais Mihails jeb Miša Cirkunovs UFC rindās cīnās kopš 2015. gada. Savu karjeru pasaules vadošās MMA sporta organizācijas rindās pussmagā svara divīzijas pārstāvis uzsāka ar četru uzvaru sēriju, tās ietvaros pieveicot arī šā brīža reitinga astoto numuru Ņikitu Krilovu. Vienīgos trīs zaudējumus līdzšinējās deviņās UFC cīņās Cirkunovs piedzīvojis pret Gloveru Tešeiru un Volkanu Ozdemiru, kas cīnījušies arī par UFC titulu, kā arī pret jau pieminēto Volkeru.

Cirkunova un Spana duelis nav vienīgais Lasvegasā gaidāmā ''UFC Vegas 17'' šova papildinājums. Vakar kļuva zināms, ka tā galvenajā cīņā pusvidējā svara divīzijas reitinga trešajam numuram Līonam Edvardsam (18-3) pretī stāsies reitinga 15. numurs Belals Muhamads (18-3). Astoņu uzvaru sēriju uzkrājušais Edvardss dažādu likstu dēļ nav cīnījies kopš 2019. gada jūlija. Britu cīkstonim apritē bija paredzēts atgriezties ar cīņu pret UFC uzlecošo zvaigzni Hamzatu Čimajevu (9-0), taču tā jau trīs reizes tikusi atcelta, abiem cīkstoņiem pārmaiņus slimojot ar Covid-19. Edvardss uzstāja, ka par katru cenu vēlas cīnīties 13. martā [pēc Latvijas laika agrs 14. marta rīts], un tagad ticis pie pretinieka.

Viņam pretī stāsies ASV cīkstonis Belals Muhamads, kurš savu iepriekšējo cīņu aizvadīja pagājušonedēļ notikušajā ''UFC 258'' šovā, ar vienbalsīgu tiesnešu lēmumu pēc punktiem pieveicot Djego Limu. Muhamads šobrīd uzkrājis četru uzvaru sēriju, bet pēdējās deviņās cīņās piedzīvojis tikai vienu zaudējumu, pirms diviem gadiem piekāpjoties Džefam Nīlam, tomēr vēl nekad nav cīnījies ar tādas raudzes cīkstoni kā Edvardss.

Izmantotie resursi:
https://www.mmafighting.com/2021/2/...
https://www.mmafighting.com/2021/2/...