Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:296, Did:0, useCase: 3

Gilberts Aivels cīnīsies ar Toniju Lopesu

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Gilberts Aivels cīnīsies ar Toniju Lopesu
Gilberts Aivels
Foto: mmarocks.pl

Bijušais federāciju PRIDE un UFC cīkstonis Gilberts Aivels (36-16-1) pēc atbrīvošanas no UFC, cīņu apritē atgriezīsies 23. jūlijā ar maču pret bijušo KOTC smagā un pussmagā svara čempionu Toniju Lopesu (24-7-0). Cīņa notiks pēc PRIDE noteikumiem, ziņo sherdog.com

Cīņu šovs “Colosseo Championship Fighting 6: Bushido”, kurš notiks Kanādā, tiks aizvadīts pēc vecajiem PRIDE noteikumiem. Pie ierastajiem MMA noteikumiem klāt atļauts futbola spēriens (guļošam var spert ar kāju pa galvu - J.E.), bradāšana un sitieni ar celi pa galvu parterā. Tie ir daudz nežēlīgāki kā ierastie MMA noteikumi pēc kādiem cīnās UFC, DREAM, Strikeforce, DEEP, Impact FC, Sengoku, Shooto u.c. federācijās.

ICSA (International Combative Sports Association) pārstāvis Paskualino Santoro uzskata, ka cīņas sporta līdzjutēji noilgojušies pēc asām izjūtām kādas bija japāņu organizācijas PRIDE laikā.

"Jaatgriežas pie vecās skolas. Pirmais raunds ilgs desmit minūtes, bet otrais tradicionali - piecas. Cilvēki grib redzēt asumu," pārliecināts Santaro.

Iespējams, organizatori izdarījuši pareizo izvēli pirmajā šova, kura tiks pielietoti PRIDE noteikumi izvēloties vakara galvenajā cīņā izlikt bijušo PRIDE zvaigzni Gilbertu Aivelu, kuram šie noteikumi diezgan labi iet pie sirds. Viņam pretī stāsies ne mazāk slavenais bijušais KOTC pussmagā un smagā svara čempions Tonijs Lopess, kurš, lai arī nekad nav startējis PRIDE ir diezgan agresīvs cīkstonis.

Izmantotie resursi:
Sherdog.com: UFC, Mixed Martial Arts (MMA)...