Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:296, Did:0, useCase: 3

Moreno kļūst par mušas svara čempionu, Diazs atgriešanas cīņā zaudē

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Moreno kļūst par mušas svara čempionu, Diazs atgriešanas cīņā zaudē
Brendans Moreno. Foto: AFP/Scanpix

Naktī uz svētdienu Arizonā notiekošajā ''UFC 263'' cīņas šovā notika vairākas intriģējošas cīņas. Vidējā svarā čempiona godu noturēja Izraels Adesanja, kurš pēc vienbalsīga tiesnešu lēmuma pārspēja Marvinu Vetori. Mušas svarā Deivesonu Figereidu pārspēja meksikānis Brendans Moreno, kļūstot par pirmo meksikāni kā kādas UFC svara kategorijas čempionu. Savukārt Neits Diazs savā atgriešanas cīņā zaudēja Leonam Edvardsam.

Naktī uz svētdienu Arizonā notiekošajā ''UFC 263'' cīņu šovā notika vairākas intriģējošas cīņas. Vakara galvenajā duelī Izraels Adesanja noturēja savu vidējā svara čempiona godu, revanša cīņā vēlreiz uzvarot Marvinu Vetori. Abi pirmo reizi cīnījās pirms trim gadiem, kad uzvaru ar dalītu tiesnešu lēmumu izcīnīja Adesanja. Šoreiz Adesanja pierādīja pretējo visiem saviem kritiķiem un uzvarēja pēc vienbalsīga tiesnešu lēmuma - 50:45, 50:45, 50:45. Adesanja prata aizsargāties pret visiem Vetori uzbrukumiem un viņam izdevās noguldīt pretinieku ar vairākiem paņēmieniem ar kājām. Uzvaru Adesanja veltīja vienam no saviem treniņu biedriem un draugiem, kurš pirms mēneša mira no gūtajiem ievainojumiem kādā uzbrukumā.

Gaidīta revanša cīņa bija starp mušas svara čempionu Deivesonu Figeiredu un divīzijas reitinga pirmo numuru Brendonu Moreno. ''UFC 256'' ietvaros decembrī sagādāja vienu no labākajām 2020. gada cīņām. Piecu raundu garā divkaujā, kur kā viens, tā otrs nodemonstrēja apbrīnojamu sīkstumu un izturību, tiesneši fiksēja neizšķirtu, titulu gan saglabājot Figeiredu. Neviens negaidīja, ka Moreno decembrī izrādīs tik sīvu pretestību un negaidīja, ka uzvarēs arī šoreiz. Taču meksikānis kļuva par pirmo Meksikas cīkstoni, kurš kļūst par kādas UFC divīzijas čempionu, trešajā raundā ar vienu no žņaugšanas paņēmieniem noslēdzot cīņu savā labā. ''Turēt šo jostu ir kaut kas vienreizējs,'' pēc cīņas pauda par čempionu kļuvušais Moreno.

Zaudējumu pirmajā cīņā kopš 2019. gada piedzīvoja Neits Diazs, kurš pēc vienbalsīga tiesnešu lēmuma piekāpās Leonam Edvardsam. Edvardsam šis bija desmitais panākums pēc kārtas UFC ringos. Lai arī Edvardss dominēja lielāko daļu šīs cīņas, klātesošie līdzjutēji par cīņas uzvarētāju uzskatīja Diazu, kurš tās beigās izdarīja sitienus Edvardsam, izsmēja pretinieku, taču beidzās cīņas laiks. Ja tajā būtu vēl minūte vai divas, tad, iespējams, Diazs savā atgriešanas cīņā uzvarētu.

Izmantotie resursi:
ESPN: Serving sports fans. Anytime. Anywhere.

     [+] [-]

, 2021-06-13 10:21, pirms 3 gadiem
Neitam bija iespēja uzvarēt,bet tā vietā viņš izdomāja sākt lamāties uz Edvarsa un nemēģināt viņu piebeigt.
Vetori vispār nekas nesanāca.Vienu RNC uzlika Izijam,bet no tā viņš viegli tika ārā.

     [+] [-]

, 2021-06-13 12:48, pirms 3 gadiem
Diazam tiešam bija šance, bet kāpēc neizmanotoja, mja.
Liels prieks par Moreno, nepatīk tas gailis Figeiredo. Jau pirmajā cīņā izskatījās, ka Moreno ir labs pretinieks, tagad, kad bija ilgāks training camp, tas uzreiz bija arī redzams.
Vetori kā jau vetori, tikai ar spēku kaut ko mēģina. Izijs daudz inteliģentāk cīnijās, likumsakarīgs iznākums

     [+] [-]

, 2021-06-13 15:58, pirms 3 gadiem
Labs cīņu šovs, it īpaši Main Card.
Paul Craig parādīja BJJ meistarklasi, ļoti skatāms cīkstonis. Cerams nākošajā cīņā dabūs pretī kādu no Top10.
Moreno krasavčiks, pārliecinoša un pelnīta uzvara, skaisti.
Leons laikam sāka svinēt par agru un gandrīz izlaida uzvaru. Būs mācība. Ja neskaita pēdējo minūti, ļoti pārliecinoši izskatījās Leons, manuprāt šis džeks var sagādāt Usmanam problēmas - ātrs, disciplinēts, labs gan stājā gan parterī.
Bauda skatīties Diaza cīņas, gandrīz vienmēr spraigas.
Nu jā, izskatās ka pagaidām Izzy nav pretinieku MW divīzijā, es gan gribētu redzēt revanšu pret The Reaper, interesanti būtu redzēt vai Roberts varētu piedāvāt kko jaunu Adesanyam. Pēdējās cīņās viņš izskatās ļoti labi.