Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:296, Did:0, useCase: 3

Latviešu UFC cīkstonim Cirkunovam šonakt pirmā cīņa pusotra gada laikā

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Latviešu UFC cīkstonim Cirkunovam šonakt pirmā cīņa pusotra gada laikā
Mihails Cirkunovs. Foto: Dave Mandel/sherdog.com

Savu pirmo cīņu kopš 2019. gada septembra šonakt Lasvegasā, ''UFC Fight Night 187'' šovā aizvadīs latviešu MMA cīkstonis Mihails Cirkunovs (15-5), kuram pretī stāsies amerikānis Raiens Spans (18-6). Cīņa būs vērojama tiešraidē "Go3" interneta televīzijā.

Rīgā dzimušajam Mihailam Cirkunovam tā būs desmitā cīņa UFC rindās. 34 gadus vecais pussmagā svara divīzijas cīkstonis pasaules vadošajā MMA sporta organizācijā debitēja 2015. gadā un UFC iekrājis 6-3 bilanci. Savā iepriekšējā iznācienā astoņstūrī Cirkunovs ''UFC Fight Night 158'' šova pirmajā raundā ar žņaugšanas paņēmienu pieveica pussmagā svara divīzijas reitinga 12. numuru Džimiju Krutu, kas latviešu cīkstonim bija otrā uzvara pēdējās piecās cīņās.

34 gadus vecais Cirkunovs šonedēļ sarunā ar medijiem atklāja, ka iemesls ilgajai prombūtnei bijis bicepsa savainojums, kura sadziedēšanai bijusi nepieciešama arī operācija. "Atjaunošanās process bija grūts, jo tā ir mana pirmā īstā trauma. Vajadzēja tam veltīt pietiekami daudz laika, lai funkcionalitāte un spēks būtu tādā pašā līmenī kā iepriekš. Tikai tad atkal kāpu astoņstūrī. Tagad viss ir kārtībā, un es pat jūtu, ka tas [bicepss] ir vēl spēcīgāks nekā pirms tam,'' izteicās sportists.

Jāatzīmē, ka līdz šim neviena UFC cīņa ar Cirkunova dalību nav aizritējusi pilnā garumā [visā karjerā tādas ir tikai divas - abas pirms desmit gadiem], turklāt iepriekšējās sešas noslēgušās jau pirmajā raundā - ciesti zaudējumi ar nokautu pret bijušajiem UFC titula pretendentiem Volkanu Ozdemiru un Gloveru Tešeiru, kā arī Džoniju Volkeru, kā arī ar žņaugšanas paņēmieniem izdevies apturēt jau pieminēto Krutu, Patriku Kaminsu un pašlaik divīzijas top 10 esošo Ņikitu Krilovu.

Pašlaik Cirkunovs pussmagā svara [līdz 93 kg] divīzijas UFC reitingā ieņem 11. pozīciju, savukārt viņa šīvakara pretinieks Raiens Spans atrodas divas vietas zemāk. 29 gadus vecais amerikānis savu UFC karjeru 2018. gadā sāka ar četrām uzvarām pēc kārtas, taču iepriekšējā cīņā aizvadītajā rudenī piedzīvoja pirmo neveiksmi - pirmajā raundā Spanu nokautēja jau pieminētais Volkers. Gluži kā Cirkunovs, arī Spans sevi apliecinājis kā cīkstonis, kura cīņas iznākumu reti kad jāizšķir tiesnešu lēmumam - 15 no 18 uzvarām amerikānis izcīnījis priekšlaicīgi.

"Mans pretinieks ir ļoti bīstams - atlētisks, stiprs, prasmīgs visos elementos un vispusīgs cīkstonis. Manuprāt, Raienam Spanam vajadzētu būt augstāk reitingā, nekā viņš ir šobrīd, salīdzinot ar dažiem citiem, kas piedzīvoja lielu lēcienu uz augšu. Viņš man ir liels izaicinājums un uztveru to ļoti nopietni. Tā būs smaga cīņa mums abiem," par savu pretinieku pirms cīņas izteicās Cirkunovs. Latvijā dzimušais un bērnību pavadījušais cīkstonis, kurš lielāko daļu dzīves pavadījis un cīņu sporta prasmes apguvis Toronto, droši iekļāvās pussmagāsvara rāmjos, bet Spanam tas izdevās ar otro piegājienu.

Cirkunovs un Spans astoņstūrī dosies tieši pirms vakara galvenās cīņas, kurā tiksies Leons Edvardss (18-3) un Belals Muhameds (18-3). Astoņu uzvaru sēriju uzkrājušajam britu cīkstonim tā būs pirmā cīņa kopš 2019. gada vasaras. UFC pusvidējā svara divīzijas reitinga trešās vietas īpašniekam bija paredzēts tikties ar uzlecošo zvaigzni Hamzatu Čimajevu, taču čečenu cīkstoni no ierindas izsitusi Covid-19 infekcija. Nepilnu mēnesi pirms paredzētā cīņas datuma Čimajevu aizvietot pieteicās Muhamads, kurš pusvidējā svara reitingā ieņem 15. pozīciju.

Visu ''UFC Fight Night 187'' šova main card [pēdējās sešas cīņas], tai skaitā Cirkunova un Spana dueli tiešraidē būs iespējams vērot "Go3" interneta televīzijā. Main card sāksies šonakt pulksten 3:00 pēc Latvijas laika, bet Cirkunova cīņa varētu sākties ap 4:30 - tas atkarīgs no iepriekšējo cīņu iznākuma.

''UFC Fight Night 187'' cīņu saraksts

Nr.Cīņa
14.Leon Edwards vs. Belal Muhammad
13.Misha Cirkunov vs. Ryan Spann
12.Dan Ige vs. Gavin Tucker
11.Jonathan Martinez vs. Davey Grant
10.Manel Kape vs. Matheus Nicolau
9.Eryk Anders vs. Darren Stewart
8.Angela Hill vs. Ashley Yoder
7.Rani Yahya vs. Ray Rodriguez
6.Nasrat Haqparast vs. Rafa Garcia
5.Cortney Casey vs. JJ Aldrich
4.Jinh Yu Frey vs. Gloria de Paula
3.Matthew Semelsberger vs. Jason Witt
2.Ricardo Ramos vs. Zubaira Tukhugov
1.Charles Jourdain vs. Marcelo Rojo

  -1 [+] [-]

, 2021-03-13 16:08, pirms 3 gadiem
*latviešu izcelsmes.
Viņš pārstāv Kanādu, kurā cik zinu ir dzīvojis kopš 10 gadu vecuma. Ir iemesls, kāpēc tajā video viņš nerunāja latviski. (Spoiler - viņš nezina to)

  -1 [+] [-]

, 2021-03-13 16:51, pirms 3 gadiem
ZIWRAV rakstīja: *latviešu izcelsmes.
Viņš pārstāv Kanādu, kurā cik zinu ir dzīvojis kopš 10 gadu vecuma. Ir iemesls, kāpēc tajā video viņš nerunāja latviski. (Spoiler - viņš nezina to)
Par izcelsmi Miša pats labāk zin, bet ir dzimis Latvijā un ir Latvijas pilsonība, kā arī pārstāv Latviju nevis Kanādu. LV karogs figurē visos UFC un sporta saistītos medijos.

     [+] [-]

, 2021-03-13 16:53, pirms 3 gadiem
Kāds tur latviešu cīkstonis? Šaubos ka viņš sevi uzskata par latvieti.

     [+] [-]

, 2021-03-14 04:28, pirms 3 gadiem
Patiesas emocijas Granta sejā... Skaisti ieairēja meksikānim👍