Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:296, Did:0, useCase: 3

UFC strādā pie Makgregora un Porjē triloģijas cīņas šovasar

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

UFC strādā pie Makgregora un Porjē triloģijas cīņas šovasar
Dastins Porjē pret Konoru Makgregoru. Foto: USA Today Sports/Scanpix

''Ultimate Fighting Championship'' prezidents Deina Vaits medijiem atklājis, ka organizācija gatavojas vasarā rīkot vieglā svara cīkstoņu Konora Makgregora un Dastina Porjē trešo savstarpējo dueli. Divās savstarpējās cīņās abi uzvaras dalījuši uz pusēm.

Pirmajā duelī 2014. gadā uzvaru ar tehnisko nokautu pirmajā raundā izcīnīja UFC superzvaigzne Konors Makgregors (22-5), bet Dastins Porjē (27-6) revanšējās nepilnus septiņus gadus vēlāk, ''UFC 257'' šovā 2021. gada sākumā sakaujot īru cīkstoni ar tehnisko nokautu otrajā raundā. Izcīnot lielāko uzvaru karjerā Porjē ieņem pirmo vietu UFC vieglā svara divīzijas reitingā, savukārt Makgregors - sesto.

Pēc abu otrās savstarpējās cīņas uzreiz tika pacelts jautājums par triloģijas noslēguma dueli, un UFC prezidents Deina Vaits apstiprināja, ka tieši tāds šobrīd esot plāns attiecībā uz Porjē un Makgregora nākamajiem soļiem. "Ja viņi grib pabeigt triloģiju, tad tā ir jāsarīko," atzina Vaits.

Revanša cīņā amerikānis Makgregoru, pirmkārt, apspēlēja taktiski - izdevās uztaustīt pretinieka vājo vietu un to izmantot. Spērieni pa Makgregora ikru sagādāja īram lielas problēmas, zaudējot kustīgumu un asumu sitienos, turklāt cīņas ievadā trāpītos sitienus Porjē uzņēma bez lielas trauksmes. Otrajā raundā Porjē kāpināja cīņas tempu un piebeidza Makgregoru ar sitieniem.

"Ja paskatās uz to, kā Konors cīnījās, tad šie spērieni, ko viņš uzņēma, un stāja, kurā atradās, viņš noteikti bija pārāk pašpārliecināts attiecībā uz Dastinu Porjē. Neko negribu Porjē atņemt, bet, ja tu atbrauc ar super jahtu un dzīvo to dzīvi, kādu dzīvo Konors, tad tev ir jābūt izsalkušam un katrs pretinieks jāuztver nopietni. Nav svarīgi tas, kā tu pirmajā reizē viņu pieveici, tas nebūs tas pats pretinieks, kurš tev tagad stāsies pretī, un, protams, Dastins trenējas tā, it kā tā būtu svarīgākā cīņa viņa dzīvē,'' pārdomās par gada sākumā aizvadīto cīņu Abū Dabī dalījās UFC prezidents.

Makgregors gan uzreiz pēc piedzīvotā zaudējuma izteicās, ka nekur nepazudīs, bet plāno atgriezties aktīvākā cīņu apritē. Cīņu prakses trūkums bija viens no galvenajiem argumentiem, kas tika minēts no vairāku MMA apskatnieku un cīkstoņu puses, izskaidrojot Konora sniegumu - bijušais divu UFC svara kategoriju čempions kopš 2018. gada cīnījies tikai trīs reizes un izcīnījis vienu uzvaru. "Bija daudz lietu, kas vedināja uz šādu iznākumu [Makgregora zaudējumu]. Labā ziņa laikam ir tā, ka Makgregors par triloģiju ir izsalkušāks nekā jebkad iepriekš, viņš ļoti grib šo revanšu, un tā būs laba cīņa,'' teica Vaits.

Neskaidrs gan joprojām ir jautājums par UFC čempiona jostas likteni. Deina Vaits apstiprināja, ka Makgregora un Porjē triloģijas cīņā netiks izcīnīts UFC tituls, kas joprojām pieder Habibam Nurmagomedovam. Lai arī Nurmagomedovs pats atzinis, ka mainīt lēmumu par karjeras beigām un atkal kāpt astoņstūrī negrasās, UFC prezidents vēl cer uz Habiba atgriešanos, un vēl ar vieglā svara čempionu tiksies, lai pārrunātu iespējas atgriezties. Pirms paziņojuma par triloģijas cīņu kā galvenie iespējamās titulcīņas pretendenti līdzās Porjē tika minēti Čārlzs Oliveira un Maikls Čendlers.

Tāpat Vaits padalījās arī ar jaunumiem UFC pusvidējā svara divīzijā, kur šonakt gaidāma čempiona Kamaru Usmana (17-1) titula aizstāvības cīņa pret reitinga pirmo numuru Gilbertu Bērnsu (19-3). Ilgi gaidīta bija cīņa starp astoņu uzvaru sēriju uzkrājušo britu Līonu Edvardsu (18-3) un UFC uzlēcošo zvaigzni Hamzatu Čimajevu (9-0), taču tā kārtējo reizi atcelta, jo čečenu cīkstonis turpina saskarties ar Covid-19 izraisītām komplikācijām pēc vīrusa izslimošanas. UFC prezidents pavēstīja, ka plānos tagad ir sarīkot reitinga trešā numura Edvardsa dueli pret vietu augstāk esošo Kolbiju Kovingtonu (16-2), un šīs cīņas uzvarētājs kļūtu par nākamo titula pretendentu.

Izmantotie resursi:
https://www.mmafighting.com/2021/2/...
https://mmajunkie.usatoday.com/2021...
https://www.mmafighting.com/2021/2/...

     [+] [-]

, 2021-02-13 13:30, pirms 3 gadiem

     [+] [-]

, 2021-02-13 13:39, pirms 3 gadiem
Īstenībā Gregoram vairāk vajadzētu kādu švakāku pretinieku,vai pat vairākus un tikai tad Porjē,zaude bija pārāk pārliecinoša. Taču ja arī tās zaudētu,tad zelta olas dējošā vista būtu beigta un to tak neviens negrib,labāk izspiest ko var tulīt.
Kāpēc nav Kovingtona revanša Usmanam nesaprotu!
Bija tik līdzīga un sūra cīņa,turklāt ļoti skatāma!
Čimajeva vilciens lēnām aiziet,būs jāatgriežas tikpat skaļi un gan jau pret neērtāku pretinieku par Edvardsu

     [+] [-]

, 2021-02-13 22:49, pirms 3 gadiem
Paskaidro lūdzu sīkāk, kā izpaudās pārliecinošā McGregora zaude Dastinam? Pat to, ka Konors iedzīvojās traumā nevarēja redzēt, līdz pēdējai epizodei, kad kāju kustība pilnībā pazuda, līdz tam brīdim manā skatījumā Konors bija vadībā pēc punktiem, kur tur pārliecinoša zaude?
Dastins protams malacis!
Es 100% par trilogiju !!
Par Covingtonu gan pilnībā piekrītu, cīņa bija sīva ( dog fight) un džeks viennozīmīgi ir pelnījis revanšu!!!
Runājot par Čimajeva pretiniekiem, nenoraksti Edwardsu, viņš manuprāt ir džeks ar čempiona potenciālu un ja godīgi, es neredzu Čimajeva uzvaru šajā duelī.

     [+] [-]

, 2021-02-15 10:52, pirms 3 gadiem
The Preacher rakstīja: Paskaidro lūdzu sīkāk, kā izpaudās pārliecinošā McGregora zaude Dastinam? Pat to, ka Konors iedzīvojās traumā nevarēja redzēt, līdz pēdējai epizodei, kad kāju kustība pilnībā pazuda, līdz tam brīdim manā skatījumā Konors bija vadībā pēc punktiem, kur tur pārliecinoša zaude?
Dastins protams malacis!
Es 100% par trilogiju !!
Par Covingtonu gan pilnībā piekrītu, cīņa bija sīva ( dog fight) un džeks viennozīmīgi ir pelnījis revanšu!!!
Runājot par Čimajeva pretiniekiem, nenoraksti Edwardsu, viņš manuprāt ir džeks ar čempiona potenciālu un ja godīgi, es neredzu Čimajeva uzvaru šajā duelī.
Pārliecinoša zaude,jo KM izslēdza 2. raundā,bez jelkādiem variantiem turpināt! Tas nebija nekāds haļavnais pančs,tā nebija nejaušība. 1 raundu pēc punktiem atdeva gregoram. Ok,es redzēju ļoti līdzīgu raundu,tikpat lavi varēja būt niča,Porjē izdarīja ļoti daudz lovkiku (šķiet kādus padsmit) un tieši 1. raundā iecementēja uzvaru. Tu neredzēji Konoram izdarīto kaitējumu,es gan redzēju pieklibošanu jau 1 raunda beigās,vērtējot pēc nodarītā kaitējuma raunds bija Porjē.
Kas savādāks būs nākamajā cīņā es neredzu,Porjē lovkiki jau nepazudīs,Konors izdarīja dažas labas sērijas,bet ar to bija stipri par īsu.
Es piekrītu revanšiem,kur ir 5 raundu līdzīga cīņa un punkts punktā vai TKO.
Te nebija nekā tāda,šaubas par uzvarētāju neradās. Habiba cīņu sauc par dominējošu,taču tur vajadzēja 4 raundus. Te pietika ar nepilnu pusotru