Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:296, Did:0, useCase: 3

Autors: Krišjānis Pundurs

Diazs ar uzvaru uz laiku atvadās no UFC, sola būt atpakaļ ar cīņu par titulu

Diazs ar uzvaru uz laiku atvadās no UFC, sola būt atpakaļ ar cīņu par titulu
Neits Diazs tur Toniju Fērgusonu žņaugšanas tvērienā. Foto: AP/Scanpix

"UFC 279" cīņu šova galvenajā cīņā Lasvegasā ar uzvaru savas līdzšinējās gaitas UFC rindās noslēdzis Neits Diazs (22-13), kurš divu veterānu duelī ceturtajā raundā ar giljotīnas žņaugšanas paņēmienu pieveica Toniju Fērgusonu (26-8). Pēc uzvaras Diazs atklāja, ka uz laiku pievērsīsies citam cīņas sportam, bet pēc tam atgriezīsies lai izcīnītu UFC titulu.

• "Gribu uz brīdi tikt ārā no UFC un parādīt visiem cīkstoņiem, kā aiziet un pārņemt citu sporta veidu. Konors Makgregors nezināja, kā to darīt, un to nezina arī neviens cits," pēc uzvaras teica Diazs, kurš gan solīja, ka oktagonā vēl atgriezīsies. "Parādīšu visiem, ka esmu labākais tajā, un tad atgriezīšos, lai tiktu pie UFC titula - labākā titula pasaulē."

• Cīkstonis to gan neprecizēja, bet ļoti ticams, ka nākamais solis Diazu ievedīs boksa ringā - jau iepriekš parādījušās runas par iespējamu dueli ar Džeiku Polu.

• Pieredzējušais Diazs, kurš UFC cīnījies kopš 2007. gada un iemantojis kulta figūras statusu, ilgi nespēja vienoties ar UFC par pēdējo cīņu līgumā. Tagad amerikānis gan pateicās organizācijai par kopā pavadīto laiku, tās raksturojot kā mīlestības un naida attiecības.

• Tieši boksa iemaņas kļuva par izšķirošo faktoru cīņā pret Fērgusonu. Ja pirmais raunds bija itin līdzvērtīgs, tad otrajā Diazs jau sāka pārņemt iniciatīvu, ar vairākiem ļoti precīziem sitieniem atverot brūci virs pretinieka labās acs.

• Fērgusons vairākkārt atbildēja ar labiem spērieniem, kas uz brīdi izsita Diazu no līdzsvara, taču kopumā Fērgusonam vairāk nācās atkāpties un aizsargāties, Diaza sitieniem regulāri sasniedzot mērķi.

• Trešajā raundā oktagonā jau bija redzams arī vairāk no vecā Neita Diaza, cīņas laikā demonstratīvi apstājoties un atpūšoties, parādot, ka skriet pakaļ Tonijam viņš nevēlas. Abi gan sagādāja skatītājiem šovu arī reālā cīņā, ne tikai ar demonstratīviem izgājieniem.

• Ceturtajā raundā, mēģinot ko mainīt cīņas gaitā, Fērgusons mēģināja pārvest cīņu parterā, taču Diazs veikli saķēra pretinieka kaklu un ātri piespieda tautieti signalizēt par padošanos ar tapout. Sveicienu Diazam pēc uzvaras nodeva arī zīmīgākais karjeras pretinieks Makgregors.

• Savas UFC karjeras laikā Diazs 26 cīņās izcīnījis 15 uzvaras un piedzīvojis 11 zaudējumus. Vienīgo reizi par UFC titulu 37 gadus amerikānis cīnījies 2012. gadā, kad piekāpās Bensonam Hendersonam.

• Gadu vecākajam Tonijam Fērgusonam šī bija jau piektā sakāve pēc kārtas. Vieglā svara divīzijas leģenda gan paziņoja, ka vēl karjeru beigt negrasās.

• Pirms galvenās cīņas oktagonā kāpa arī Kevins Holands un svarā neiekļāvušais Hamzats Čimajevs. Bez lieliem pārsteigumiem gan dominēja Čimajevs, izmantojot savas milzīgās priekšrocības brīvajā cīņā un jau pirmajā raundā uzvarot ar žņaugšanas paņēmienu.

• Uzvaru citu pusvidējā svara divīzijas pārstāvju duelī guva Daniels Rodrigezs, kurš ar diskutablu tiesnešu lēmumu pēc punktiem pieveica Li Jinliaņu.


, 2022-09-11 09:35, pirms 2 gadiem
Bieži negadās ka Neita seja principā ir normāla un pretiniekam tā ir sadauzīta,jo Neitam seja asiņo no viena sitiena parasti

Khamzats vnk Holandu kā lelli mētāja un Holands pat sitienu nepaspēja izdarīt

Bet nu lielākais WTF bija ar ķīnieti. Nu kā var atdot uzvaru Rodrigesam ir kaut kas unikāls. Tur pat nebija tuvu raundu lai iedotu Rodrigesam kaut ko
, 2022-09-11 10:20, pirms 2 gadiem
Čimajevs garlaicīgi, cerams kāds viņu drīz noliks.
Abām leģendām - veterāniem cepuri nost! Paldies abiem!
, 2022-09-11 11:31, pirms 2 gadiem
Interesanta cīņa,kā jau visas Diaza cīņas. 😆 Bet nu Fergusons izskatījās, ka nebūtu trennējies gadu. Ne ātruma ,ne asuma.
Jā tas čimajems,laikam kārtējais kam patīk lēkt kājās un 95 procenti cīņas vāļāties apskāvienos.
, 2022-09-11 11:47, pirms 2 gadiem
GreenBoston#7 rakstīja: Bieži negadās ka Neita seja principā ir normāla un pretiniekam tā ir sadauzīta,jo Neitam seja asiņo no viena sitiena parasti

Khamzats vnk Holandu kā lelli mētāja un Holands pat sitienu nepaspēja izdarīt

Bet nu lielākais WTF bija ar ķīnieti. Nu kā var atdot uzvaru Rodrigesam ir kaut kas unikāls. Tur pat nebija tuvu raundu lai iedotu Rodrigesam kaut ko
Khamzats kaut vienu sitienu pats izdarīja?
Ieleca kājās kad Holands plānoja touch gloves un tagad ir baigais gangsteris? Man liekas šis turnīrs Khamzatam neko pozitīvu neatnesa
, 2022-09-11 12:00, pirms 2 gadiem
haraldinho rakstīja: Khamzats kaut vienu sitienu pats izdarīja?
Ieleca kājās kad Holands plānoja touch gloves un tagad ir baigais gangsteris? Man liekas šis turnīrs Khamzatam neko pozitīvu neatnesa
Ja ne no UFC, tad no faniem čista neko pozitīvu.
, 2022-09-11 13:57, pirms 2 gadiem
Agrāk skatījos boksu galīgi neinteresanti ufc ir cita lieta ļoti patīk bet shis ufc events bij diezgan garlaicīgs neviens riktīgi taa pa muti neatraavas.
, 2022-09-11 14:18, pirms 2 gadiem
haraldinho rakstīja: Khamzats kaut vienu sitienu pats izdarīja?
Ieleca kājās kad Holands plānoja touch gloves un tagad ir baigais gangsteris? Man liekas šis turnīrs Khamzatam neko pozitīvu neatnesa
Precīzi manas domas!
Rodrigesam varēja atdot uzvaru par 3x vairāk sitieniem galvā. Patiesībā ļoti līdzīga un garlaicīga cīņa,kuru abi aizvadīja maksimāli izvairoties no riska.
Sieviešu cīņa bija laba,ja kas
, 2022-09-11 15:25, pirms 2 gadiem
vispār MMA ir labākas par šo pazoru!
, 2022-09-12 02:19, pirms 2 gadiem
Janka Adekumpo rakstīja: vispār MMA ir labākas par šo pazoru!
Izgulēji dzērumu,laiks konkretizēt iepirdienu....
Konors Makgregors. Foto: AP/Scanpix
5

UFC prezidents oficiāli apstiprina Makgregora atgriešanās cīņu

Pēc UFC 300 cīņu vakara organizācijas prezidents Dana Vaits oficiāli apstiprinājis, ka UFC 303 cīņu šova laikā 29. jūnijā savu atgriešanos piedzīvos Konors Makgregors. Viņš savu pirmo cīņu kopš 2021. gada aizvadīs pret Maiklu Čendleru.
Makss Holovejs nokautē Džastinu Geidži. Foto: UFC
8

Holovejs pēdējā sekundē nokautē Geidži, Pereira saglabā savu čempiona jostu

Naktī uz svētdienu UFC 300 ietvaros risinājās aizraujošas jauktās mākslas (MMA) cīņas. Par BMF čempionu kļuva Makss Holovejs, kurš piektā raunda pēdējā sekundē nokautēja Džastinu Geidži. Savukārt pussmagā svara kategorijas čempiona jostu nosargāja Alekss Pereira, kurš jau pirmajā raundā nokautēja Džamahalu Hilu.
Foto: UFC
4

UFC par pretinieka sakošanu jau pēc pirmās cīņas izmet brazīliešu cīkstoni

UFC paziņojusi par sadarbības pārtraukšanu ar brazīlieti Igoru Severinu, kurš sestdien debijā otrā raunda vidū sakoda pretinieku un tika diskvalificēts.