Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:296, Did:0, useCase: 3

Sendheigens kļūst par gada UFC nokauta pretendentu

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Sendheigens kļūst par gada UFC nokauta pretendentu
Korijs Sendheigens nokautē Frenkiju Edgaru. Foto: twitter.com/UFC

''UFC APEX" centrā Lasvegasā tika aizvadīts pirmais UFC šovs šogad, un tajā par lieliskiem nokautiem parūpējās galveno cīņu dalībnieki - Aleksandrs Volkovs (33-8) un Korijs Sendheigens (14-2).

"UFC Fight Night 184" galvenajā duelī [main event] tikās divi smagā svara divīzijas reitinga augšgala cīkstoņi - piektās vietas īpašnieks, veterāns Alisters Overīms (47-19) un sestais numurs Aleksandrs Volkovs (33-8). Uzbrukumos esot pacietīgs un izvēloties efektīvākos sitienus, pretinieka aizsardzību uzlauza Volkovs, kurš nokautēja 40 gadus veco holandieti otrajā raundā.

"Jutu, ka varu viņu piebeigt otrajā vai trešajā raundā. Redzēju viņa seju - daudz brūču un asiņu. Tikai gaidīju [lai izdarītu] labu sitienu. Šī nav manas formas virsotne, es būšu labāks,'' pēc uzvaras atzina 32 gadus vecais krievu cīkstonis. Volkovam šī bija septītā uzvara deviņās aizvadītajās UFC cīņās.

Cīņu sporta veterānam Overīmam bija problēmas tikt klāt krietni garākajam pretiniekam, kurš labi ieturēja distanci un strādāja ar džebu. Krievu cīkstonis gan bija ļoti pacietīgs un izvēlējās savus sitienus, kas gāja cauri Overīma blokam. Holandietim neizdevās radīt briesmas pretiniekam ar overhand sitieniem, bet pirmā raunda izskaņā, piespiežot Overīmu pie būra malas, Volkovs apbēra pretinieku ar saviem sitieniem, pēc kā Overīma seja bija asinīs.

Otrajā raundā krievu cīkstonis turpināja iesākto, trāpot vairākus teicamus džebus, bet cīņai galu darīja teicams kreisais āķis, pēc kā Overīms tika nolikts uz lāpstiņām. Tiesnesis nevilcinājās apturēt cīņu, un Overīmam līdz ar to pārtrūka divu uzvaru sērija.

Vēl vienu izcilu nokautu savam karjeras rezumē pierakstījis amerikāņu vieglākā svara cīkstonis Korijs Sendheigens (14-2), kurš cīņas 28. sekundē ar flying knee spērienu izslēdza savu tautieti Frenkiju Edgaru (24-9-1). Savā iepriekšējā cīņā pagājušovasar 28 gadus vecais Sendheigens otrajā raundā ar iespaidīgu wheel kick nokautēja bijušo UFC titula pretendentu Marlonu Moraisu, taču tagad ne mazāk iespaidīgākā stilā sakāva UFC leģendu Edgaru.

Sendheigens tuvcīņā savu pretinieku pārsteidza, izpildot negaidītu spērienu ar ceļgalu lēcienā, pēc kā Edgars momentā zaudēja samaņu un pavisam stīvs nokrita zemē ar seju pa priekšu. Kopš 2018. gada 39 gadus vecais Edgars jau trīs reizes ticis nokautēts pirmajā raundā. Cīkstonis, kurš savulaik kļuva par UFC vieglā svara čempionu, bet vēlāk izmēģinājis spēkus arī pusvieglajā svarā, tagad savā otrajā iznācienā vieglākā svara divīzijā piedzīvoja pirmo zaudējumu - vasarā izdevās ar dalītu tiesnešu lēmumu pēc punktiem pieveikt Pedro Munjozu.

Korijs Sendheigens astoņās UFC cīņās piedzīvojis tikai vienu zaudējumu, kad jūnijā pirmajā raundā ar žņaugšanas paņēmienu piekāpās pašreizējam titula pretendentam Aldžemeinam Sterlingam, bet tagad atguvies ar divām iespaidīgām uzvarām pēc kārtas. Sterlingam martā ''UFC 259'' šovā gaidāma titulcīņa pret vieglākā svara čempionu Pjotru Janu, un Sendheigens pēc cīņas apstiprināja, ka viņa plānos ir nākamo cīņu aizvadīt par jostu. "Cīnieties ar mani, esmu sīkstākais čalis kopā ar Aldžemeinu. Ja viņš uzvar, esmu viņam parādā snaudienu. Viņš to arī dabūs. Šīs cīņas uzvarētājs var tikties ar mani jūlijā,'' komentēja Sendheigens.

Tāpat Lasvegasā notikušajā šovā divu UFC veterānu cīņā uzvaru ar vienbalsīgu tiesnešu lēmumu pēc punktiem izcīnīja Klejs Guida (36-20), pieveicot Maiklu Džonsonu (19-17). Divu vieglā svara divīzijas reitinga ''top 15'' cīkstoņu duelī Benīls Dariušs (20-4-1) trīs raundu duelī ar dalītu tiesnešu lēmumu pēc punktiem pieveica Djego Fereiru (17-3). Šis duelis arī ieguva UFC bonusu kā vakara labākā cīņa.

     [+] [-]

, 2021-02-07 13:03, pirms 3 gadiem
Pēdējās divās cīņās, pēc masas uzaudzēšanas Volkovs izskatās iespaidīgi, cerams iedos revanšu viņam pret Blaydes un ja grib tikt pie title fight tā cīņa ir jāņem.
Sandhagen KO pret Edgaru vnk konfekte, gribētos redzēt contender fight pret Dillashaw.
Veterānu cīņa arī bija interesanta, Guida malacis, vienmēr ir patikušas cīņas ar viņa piedalīšanos.