Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:296, Did:0, useCase: 3

UFC šovā smagsvaru nokauti un viena no gada labākajām cīņām

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

UFC šovā smagsvaru nokauti un viena no gada labākajām cīņām
Žairzinju Rozenstreiks. Foto: imago/Fotoarena/Scanpix

Šonakt Lasvegasā aizvadīts kārtējais UFC cīņu šovs. Tā galvenajā duelī tikās divi smagsvari, uzvaru izcīnot Žairzinju Rozenstreikam (12-2), kurš vienu sekundi līdz pirmā raunda beigām nokautēja Augustu Sakai (15-3-1).

Surinamas smagā svara cīkstonim Žairzinju Rozenstreikam no visām 12 karjerā gūtajām uzvarām šī bija vienpadsmitā, kas izcīnīta ar nokautu vai tehnisko nokautu. Šoreiz no Rozenstreika rokas krita brazīlietis Augustu Sakai, kuram šis bija otrais zaudējums pēc kārtas [abi ar TKO], sekojot sešu uzvaru sērijai.

Rozenstreiks uzreiz ieņēma oktagona centru un centās ievilināt pretinieku slazdā uz tīru trāpījumu, kas viņam arī izdevās pašā pirmā raunda izskaņā. Pāris sekundes līdz raunda beigām tuvcīņā Sakai izlaida pretinieka sitienu ar kreiso roku pa žokli, pēc tam ar labo aiz auss, un attapās uz lāpstiņām. Rozenstreiks paguva izdarīt vēl divus sitienus pa zemē guļošo Sakai, līdz tiesnesis cīņu apturēja.

"Viss izgāja tieši tā, kā bijām plānojuši,'' pēc uzvaras atzina smagsvars, kurš savas divīzijas UFC reitingā pirms šīs cīņas ieņēma sesto vietu. Vienīgos divus zaudējumus savā astoņu cīņu garajā UFC karjerā Rozenstreiks piedzīvojis pret reitinga top cīkstoņiem - čempionu Fransisu Nganū un trešo numuru Sirilu Ganu. Surinamietis izteicās, ka nākamajā cīņā atkal sev pretī gribētu redzēt reitingā augstāk esošu pretinieku.

Ar pirmā raunda tehnisko nokautu noslēdzās vēl viena smagsvaru cīņa, polim Marcinam Tiburam (22-6), kurš pieveica amerikāni Voltu Herisu (13-10). Cīņas sākumā tuvāk uzvarai gan bija tieši Heriss, kurš sāka ļoti agresīvi, taču Tibura pretinieka spiedienu izturēja, polim izdevās pārvest cīņu parterā, kur amerikānis vairs nespēja dot pretsparu un piedzīvoja trešo sakāvi pēc kārtas.

Par ļoti aizraujošu dueli parūpējās pusvidējā svara cīkstoņi Santjago Ponzinibio (28-4) un Migels Baeza (10-1), uzvaru ar vienbalsīgu tiesnešu lēmumu pēc punktiem izcīnot argentīnietim Ponzinibio. Abi sarīkoja pamatīgu karu pilnu trīs raundu garumā - Ponzinibio jau no pirmajām minūtēm devās uz priekšu ar lielu agresiju, bet amerikānis Baeza atbildēja ar teicamiem spērieniem pa argentīnieša ikru. Tas gan tik un tā nepiespieda Ponzinibio spiest bremzi - ar katru raundu viņš centās palielināt savu spiedienu un uzbrukuma intensitāti, bet neatkāpās arī Baeza. Ne velti vairāki MMA mediji jau paguvuši šo dueli izvirzīt kā kandidatūru uz 2021. gada labākās cīņas titulu.

Izmantotie resursi:
https://www.sherdog.com/