Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:296, Did:0, useCase: 3

Mežonīgā smagsvaru cīņā Gans pirmajā UFC šovā Francijā nokautē Tuivasu

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Mežonīgā smagsvaru cīņā Gans pirmajā UFC šovā Francijā nokautē Tuivasu
Sirils Gans raida sitienu pa Taju Tuivasu. Foto: twitter.com/UFC Europe

Pirmais šovs UFC vēsturē, kas norisinājās Francijā, Parīzē, noslēdzās ar mājinieku favorīta uzvaru - lieliskā duelī ar tehnisko nokautu trešajā raundā triumfēja Sirils Gans (11-1), pieveicot Taju Tuivasu (15-4).

• Sev raksturīgā stilā Sirils Gans pirmo raundu iesāka lēnākā tempā, vairāk nodarbojoties ar pretinieka izlūkošanu. Tuivasa tikmēr meklēja veidus, kā samazināt distanci un tikt klāt francūzim.

• Otrā raunda sākumā mājinieks kļuva nedaudz aktīvāks, bet viens pavērsiens padarīja vēl salīdzinoši mierīgo cīņu par mežonīgu. Nokautu meistars Tajs Tuivasa ar teicamu sitienu nosūtīja Ganu nokdaunā, trāpīja vēlreiz, bet francūzis spēja piecelties kājās un sniegt savu atbildi – lielisku spērienu ķermenī, un apdraudēts jau bija Tuivasa.

• Abi meta piesardzību pie malas un gāja uz priekšu, iesaistoties atklātā cīņā. Uz trešo raundu gan nedaudz labākā kondīcijā iznāca Gans, kurš jau bija noklājis Tuivasas seju asinīs.

• Francūzis atgriezās pie tā, kas viņam nesa panākumus – spērieniem ķermenī. Austrāliešu smagsvara izturības un sāpju slieksnis vairs nebija tālu, un Gans to izmantoja – Tuivasa izlaida vairākus spēcīgus pretinieka sitienus galvā, un tika nolikts uz dēļiem. Vēl pāris Gana sitieni, un cīņa tika apturēta ar spilgtu tehnisko nokautu, piepildītajai Parīzes “Accor” arēnai gavilējot.

• Pēc uzvaras Gans gan izteicās, ka otrajā raundā, kad uz lāpstiņām tika nolikts pats, jau esot uz brīdi juties nokautēts. Abi smagsvari pateicās viens otram par lielisko cīņu un faniem – par atbalstu.

• Pirms vakara galvenās cīņas oktagonā devās vidējā svara divīzijas reitinga pirmās un otrās vietas īpašnieki: Roberts Vitakers (25-6) un Marvins Vetori (18-6-1).

• Bijušais UFC čempions Vitakers pēc līdzvērtīga pirmā raunda otrajā jau pārliecinošāk pārņēma iniciatīvu, labi turēja pretinieku distancē un ar asiem uzbrukumiem medīja Vetori galvu, trāpot gan sitienus ar rokām, gan spērienus ar kājām.

• Arī trešajā raunda ievadā Itālijas cīkstonis izlaida teicamu Vitakera high kick un nespēja atrisināt pretinieka aizsardzības mīklu arī uzbrukumā. Vitakers notikumus gan neforsēja, cīnoties pacietīgi un novedot cīņu līdz pārliecinošai uzvarai pēc punktiem.

     [+] [-]

, 2022-09-04 11:55, pirms 2 gadiem
bija žēl Tuivasa, tik traki dabūja galvā
Šī bija tā reize, kad abi oponenti patīk un neesi neviena pusē.
Gans parādīja karjeras skatāmāko un arī muļķīgāko cīņu, iesaistoties apmaiņā ar Taju, kā rezultātā tika nosēdināts un bija 1. soļa attālumā no 2. zāģa! Uz 2. raundu jau iznāca savācies, gan jau Lopess sabļāva kopš zaudējuma Nganu pusgads, kuru solīja veltīt cīņa, bet mēs redzam 1. vārgu provi un viss. Nu nezinu, stājā joprojām izcils, parteris rada jautājumus, īpaši jau kad ies uz titulu. Un ies, par to nav šaubu vairs. Tuivasa izskatās pēc Hanta klona it visā, vienīgi kardio gan vajag drusku pacelt! Nujā, arī drusku pie aizsardzības pastrādāt varētu, nedrīkst tik atklāti skriet uz priekšu smagsvaros.
Vitakers bija episkā formā un izskatījās neuzvarams. Ja Adesanja uzvar to kikbokseri - nav skaidrs ar kuru vērts cīīties, jo triloģijai vēl nav pamata.
Gaidam nākamo sestdienu, kad Čimajevs iznesīs Diazu atvadu cīņā