Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:296, Did:0, useCase: 3

Volkanovskis un Holovejs noslēgs gaidīto UFC triloģiju, cīņa arī Adesanjam

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Volkanovskis un Holovejs noslēgs gaidīto UFC triloģiju, cīņa arī Adesanjam
Aleksandrs Volkanovskis (pa kreisi) un Makss Holovejs (pa labi). Foto: AP/Scanpix

Šonakt Lasvegasā gaidāms iespaidīgais "UFC 276" cīņu šovs, kurā nokomplektēts ļoti spēcīgs cīkstoņu sastāvs. Vakara galvenā dueļa vieta gan atvēlēta vidējā svara čempiona Izraela Adesanjas titula aizstāvēšanas cīņai pret Džaredu Kenonīru, bet pirms tam ar trešo mēģinājumu pusvieglā svara titulu centīsies atgūt bijušais čempions Makss Holovejs, noslēdzot triloģiju ar pašreizējo jostas īpašnieku Aleksandru Volkanovski.

• Nigērijā dzimušajam Jaunzēlandes cīkstonim Izraelam Adesanjam (22-1) šī būs piektā titula aizstāvēšanas cīņa. Vidējā svarā UFC superzvaigzni pārspēt nav izdevies vēl nevienam cīkstonim - vienīgo sakāvi karjerā Adesanja piedzīvoja pērn cīņā par pussmagā svara jostu.

• Iespējams, vakara gaidītākais duelis gan būs Aleksandra Volkanovska (24-1) un Maksa Holoveja (23-6) cīņa. Savstarpējos dueļos rezultāts ir 2-0 par labu čempionam Volkanovskim, izcīnot divas uzvaras pēc punktiem.

• "UFC 276" main card gaidāmas arī vairākas citas aizraujošas cīņas, ieskaitot spilgtā Šona O`Melija (16-1) un leģendārā Robija Loulera (29-15) iznācienus, kā arī Šona Striklenda (25-3) un Aleksa Pereiras (5-1) dueli, noskaidrojot, iespējams, nākamo titula pretendentu vidējā svarā. Cīņas tiešraidē no 5:00 rītā translēs "Go3" televīzija.

Izaicināt vidējā svara čempionu Izraelu Adesanju ASV cīkstonis Džareds Kenonīrs (15-5) nopelnījis, pateicoties divām uzvarām pēc kārtas un kopumā piecām iepriekšējās sešās cīņās. Savā iepriekšējā iznācienā šī gada februārī Kenonīrs ar brutālu nokautu pieveica Dereku Bransonu. 38 gadus vecais Kenonīrs savu karjeru UFC sāka pirms septiņiem gadiem vēl kā smagsvars, un ir pirmais "moderno" dienu UFC cīkstonis, kurš izcēlies ar nokautiem trīs dažādās svara kategorijās - smagsvaros, pussmagajā un vidējā svarā.

Šajā cīņā liels favorīts ir Adesanja, taču Kenonīrs izteicās, ka tam nepievērš uzmanību: "Ir grūti atvairīt tās visas sitienu tehnikas, ko viņš izpilda, bet tas ir izdarāms. Man tik dažādas tehnikas nav vajadzīgas, bet jāizmanto tikai tās, kas nepieciešamas. Ja izdosies vienu reizi viņu noķert un nolikt gulēt, man tas derēs." Adesanja gan līdzīgus tekstus dzirdējis teju no katra sava pretinieka. 32 gadus vecais cīkstonis ir praktiski iztīrījis savu divīziju, pa divām reizēm pieveicot gan Marvinu Vetori, gan Robertu Vitakeru, un solījis sagādāt šovu cīņā pret Kenonīru.

Pusvieglā svara titulcīņā Adesanjas komandas biedrs Aleksandrs Volkanovskis jau trešo reizi kārtos rēķinus duelī ar Maksu Holoveju. Abu pirmajā tikšanās reizē "UFC 245" šovā austrālietis uzvarēja gana pārliecinoši, pārspējot Holoveju ar vienbalsīgu tiesnešu lēmumu pēc punktiem, taču revanšā "UFC 251" ietvaros Volkanovskim piešķirto uzvaru ar dalītu tiesnešu lēmumu lielākā MMA sabiedrības daļa sauca par aplamu, uzskatot, ka labāks bijis Holovejs.

Havajiešu cīkstonis pirmscīņas nedēļā ienācis ar lielu enerģiju un apņēmību, solot piebeigt Volkanovski trīs raundu ietvaros: "Es būšu pārsteigts, ja pēc manas cīņas cilvēki vēl paliks uz main event [Adesanja - Kenonīrs]." Piedzīvojis divus zaudējumus Volkanovskim, Holovejs izcēlies ar divām spilgtām uzvarām. Pērnā gada sākumā 30 gadus vecais cīkstonis izskoloja Kelvinu Keiteru, bet novembrī pieveica arī Jairu Rodrigesu.

Volkanovskis tikmēr pēc otrās uzvaras pār Holoveju paguvis savu titulu aizstāvēt vēl divas reizes. Pagājušā gada septembrī "UFC 266" šovā vienā no gada labākajām cīņām austrālietis neticamā veidā izglābās no diviem žņaugšanas paņēmieniem un sakāva Braienu Ortegu, bet pirms trim mēnešiem atstāja jaņos "korejiešu zombiju" Čanu Sunu Junu.

"Šī ir cīņa par mantojumu. Jūs ziniet, kur mēs abi atrodamies pound-for-pound reitingā. Šādas cīņas [kad savā starpā tiekas reitinga top cīkstoņi] notiek ārkārtīgi reti," izteicās Holovejs.

UFC cīkstoņu reitings neatkarīgi no svara kategorijas (pound-for-pound)

Nr.CīkstonisBilanceValstsTituls
1.Kamaru Usmans20-1NigērijaPusvidējā sv. čempions
2.Aleksandrs Volkanovskis24-1AustrālijaPusvieglā sv. čempions
3.Izraels Adesanja22-1JaunzēlandeVidējā sv. čempions
4.Čārlzs Oliveira33-8BrazīlijaVieglā sv. čempions
5.Fransiss Nganū17-3KamerūnaSmagā sv. čempions
6.Makss Holovejs23-6ASV#1 pusvieglajā sv.
7.Dastins Porjē28-7ASV#2 vieglajā sv.
8.Aldžameins Stērlings21-3ASVVieglākā sv. čempions
9.Džons Džounss26-1ASV-
10.Jirži Prohāzka29-3-1ČehijaPussmagā sv. čempions
10.Deivesons Figeiredu21-2-1BrazīlijaMušas sv. čempions

Pirms abām titulcīņām gaidāmi arī vairāki citi ļoti intriģējoši dueļi. Visticamāk, nākamo vidējā svara titula pretendentu savā starpā noskaidros brazīlietis Alekss Pereira un amerikānis Šons Striklends. Pereira ir vīrs, kura rēķinā ir divas uzvaras pār Izraelu Adesanju kikboksa ringā - brazīlietis ir vienīgais, kuram izdevies Adesanju nokautēt. Jaunzēlandietis pēc otrā zaudējuma Pereiram 2017. gadā nopietnāk pievērsās MMA un gadu vēlāk debitēja UFC, bet Pereira, kuram oktagonā ir krietni mazāka pieredze, savu pirmo UFC cīņu aizvadīja 2021. gada novembrī.

Brazīlietis pieveicis divus mazpazīstamus vidējā svara cīkstoņus, bet, saskatot potenciālu cīņai ar Adesanju, tiek ātri virzīts uz priekšu, un tagad tiksies ar divīzijas reitinga ceturtās vietas īpašnieku Šonu Striklendu. Allaž "bez filtra" runājošais amerikānis, kurš var lepoties ar sešu uzvaru sēriju, kļuva par preses konferences zvaigzni, pamatīgi aizkaitinot arī čempionu Adesanju.

Ar pirmo reitingos iekļauto top 10 cīkstoni savā karjerā tiksies daudzsološais vieglākā svara cīkstonis Šons O`Melijs, kuru mēģinās apturēt pieredzējušais brazīlietis Pedro Munjozs (19-7). Pusvidējā svara cīkstoņu duelī veterāns un bijušais UFC čempions Robijs Loulers tiksies ar Braienu Barbarenu (17-8), bet iesildošo cīņu ietvaros tiksies divas UFC leģendas - organizācijas uzvaru skaita rekordisti (23) Donalds Serone (36-16) un Džims Millers (34-16).

Izmantotie resursi:
https://mmajunkie.usatoday.com/2022...
https://mmajunkie.usatoday.com/2022...
https://www.ufc.com/rankings

     [+] [-]

, 2022-07-02 14:33, pirms 2 gadiem
Es domāju, ka šie uzvarēs:
1)Adesanya (by KO)
2)Holloway (by TKO)
3)Strickland (by Decision)
4)Lawler (by Decision)
5)Suga Sean (by Decision)
Vakara cīņa: viennozīmīgi Volkanovski vs Holloway!

  +1 [+] [-]

, 2022-07-02 15:23, pirms 2 gadiem
Hollovejs ja vispār uzvarēs,tad ar lēmumu.
Vakara cīņa te var būt jebkura.
Satriecošs sastāvs,labs potenciāls gada turnīram!

     [+] [-]

, 2022-07-02 16:27, pirms 2 gadiem
Strikeru cīņas, man patīk!