Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Edgars Skrīvers aizvadīs titula cīņu ar Romualdu Siaudini

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Edgars Skrīvers aizvadīs titula cīņu ar Romualdu Siaudini
Edgars Skrīvers
Foto: Uģis Grantiņš

Latvijas vadošais pusvieglā svara MMA cīkstonis Edgars Skrīvers (7-2-0) savu nākamo cīņu aizvadīs 16. novembrī Tukumā cīņu šovā „FREON: Milžu cīņas 2”. Šis mačs būs titula cīņa, kurā tukumnieks dalīs vakanto internacionālo Latvijas čempiona jostu pusvieglajā svarā ar lietuvieti Romualdu Siaudini (4-6-0).

Divdesmit divus gadus vecais „TM fighting team” sportists Edgars Skrīvers jau pirms dažiem mēnešiem aizvadīja vienu titula maču – viņš cīnījās par vakanto Baltijas čempiona jostu ar titulēto lietuvieti Sauļu Buciusu (9-7-1), taču tika piedzīvots zaudējums pa punktiem un tika palaists gar degunu tik ļoti kārotais tituls.

Skrīvers ir ceļā pretī jau nākamajam titulam - viņš 16. novembrī Tukumā cīnīsies par vakanto internacionālo Latvijas čempiona jostu ar Lietuvas, Baltijas un Eiropas čempionu taizemiešu boksā Romualdu Siaudini, kurš paralēli kikboksa cīņām diezgan veiksmīgi aizvada mačus arī pēc MMA noteikumiem.

Šā gada sākumā Skrīverim tika pārrauta septiņu cīņu uzvaru sērija, to izdarīja jau pieminētais Bucius, taču Edgars ir apņēmības pilns atsākt jaunu uzvaru sēriju. Starp latvieša „upuriem” ir bijušais Latvijas MMA vieglā svara čempions Mihails Zabajevs (6-5-0), Kalle Arvelins (0-5-0), Aleksejs Povulāns (4-5-0), Navins Bihari (1-1-0) u.c.

Latviešu sportists nesen atgriezās no Norvēģijas, kur aizvadīja nedēļu garu sagatavošanās posmu klubā „Bergen Kickboxing Klubb”. Starp Skrīvera sparinga partneriem bija tukumnieka novadnieks Māris Karstais, afgānis Saids Šavali Ferozidahs un vairāki vietējie sportisti – Rojs Višmans, Marius Sjursaters, Gjermuns Neslunds u.c. Norvēģijas vadošie kikbokseri.

Savukārt Siaudinis, kurš ir titulēts kikbokseris, sagatavošanos posmu cīņai ar Edgaru Skrīveri aizvada Lietuvā kopā ar slavenajiem Valdu Pocēviču (33-30-4), Sergeju Maslobojevu (10-6-0), Arnoldu Jokni (1-5-0) u.c.

Romualdam profesionālajā MMA salīdzinājumā ar kikboksu nesokas tika labi… Lietuvietis no aizvadītajām desmit cīņās uzvaru izcīnījis četrās. Lai vai kā, Siaudinis neizvēlas tos vājākos pretiniekus, par ko liecina arī viņa statistikas dati. Leitis ticies ar Eiropā labi zināmajiem atlētiem, piemēram, Adrianu Zielinski (9-3-0), Ali Nestoru Čārlzu (9-5-0), Joni Salovāru (13-6-0), Mikaelu Silanderu (8-3-0), kā arī Latvijas sportistu Alekseju Povulānu.

„FREON: Milžu cīņas 2” cīņu pāri (apstiprinātie)

DisciplīnaCīņu pāris
MMAAtvars Armanovičs (Kuldīga) vs. Žans Barsukovs (Rīga)
MMAArtūrs Zviedris (Tukums) vs. Tadas Miceika (Lietuva)
MMAEdgars Skrīvers (Tukums) vs. Romualdas Siaudinis (Lietuva)
K-1Marius Sjursæter (Norway) vs. Andris Martišauskas (Rīga)
K-1Māris Karstais (Tukums) vs. Arnoldas Joknys (Lietuva)
K-1Andrejs Zozuļa (Kuldīga) vs. Rodrigue Nzoyibuka (Africa)
K-1Gvido Seilis (Rīga) vs Vladislavs Pilcis (Rīga)
K-1Vadims Juršis (Rīga) vs. Pete Asgard (Anglija)
K-1Cedric Escamez (Francija) vs. Igors Pavlovs (Rīga)
BokssArtūrs Novičenoks (Tukums) vs. Raimonds Kripa (Dobele)
BokssJānis Černauskis (Tukums) vs. Mikus Kodols (Kuldīga)
BokssAgnese Boža (Rīga) vs. TBA

Izmantotie resursi:
Tukuma Brali
«TM FIGHTING TEAM» - TM Fighting Grand Prix
Sherdog.com: UFC, Mixed Martial Arts (MMA)...