Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Džudists Ovčiņņikovs pasaules čempionātā zaudē jau pirmajā cīņā

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Džudists Ovčiņņikovs pasaules čempionātā zaudē jau pirmajā cīņā
Konstantīns Ovčiņņikovs
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, F64

Urālu metropolē Čeļabinskā augusta beigās risinās pasaules čempionāts džudo. Šodien uz tatami izgāja pirmais mūsējais un piecu minūšu laikā atzina pretinieka pārākumu. Piektdien startēs vēl divi Latvijas džudisti, arī Londonas olimpisko spēļu 9. vietas ieguvējs Jevgeņijs Borodavko.

Svara kategorijā līdz 81 kg šorīt neveiksmi piedzīvoja Londonas olimpisko spēļu dalībnieks Konstantīns Ovčiņņikovs (pasaules rangā #69). Pirmajā mačā ranga austrietis Marsels Otss (#31) piecu minūšu laikā izrādījās pārāks, līdz ar to mūsu sportistam turnīrs jau beidzies.

Urālos ieradušies tikai trīs Latvijas atlēti. Sestdien startēs valsts labākais džudists Jevgeņijs Borodavko (līdz 100 kg) un arī jaunais Artūrs Ņikiforenko (virs 100 kg). Pasaules rangā viņi ieņem attiecīgi 31. un 108. vietu. Jaunais džudists ieradies pēc pieredzes, bet tikmēr trīskārtējais Eiropas bronzas medaļnieks centīsies sasniegt ko ievērojamu arī Čeļabinskā. Borodavko pirmais pretinieks būs ķīnietis Juns Žangs (#78). Ja izdosies uzvarēt aziātu, tad nākamajā cīņā pretī stāsies augstāka ranga kubietis Hosē Armentjeross (#22). Savukārt tālāk varētu būt vēl stiprāks azerbaidžānis Elhans Mamadovs (#2). Lai saglabātu cerību uz medaļu, Borodavko jāsāk ar trijām uzvarām. Kā redzams, mūsu džudo līderim izloze nav bijusi labvēlīga.

Kopumā pieteikti sportisti no 110 valstīm, turnīrs notiek "Traktor" arēnā, kas tiek uzskatīta par vienu no modernākajām sporta celtnēm Krievijā. Pasaules čempionāts risinās no 25. līdz 31. augustam.

Kā zināms, atlase uz Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm sākās 2014. gada 30. maijā, līdz ar to kopš tā laika turnīriem ir sevišķa nozīme. 2013. gada pasaules čempionāts notika Riodežaneiro, un mūsu sportistiem tur nesekmējās.

Izmantotie resursi:
www.intjudo.eu