Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Tarvida apspēlē Tokijas olimpisko vicečempioni un papildlaikā izrauj zeltu

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Tarvida apspēlē Tokijas olimpisko vicečempioni un papildlaikā izrauj zeltu
Inese Tarvida. Foto: Sandra Škutāne, F64

Latvijas labākās taekvondistes Inese Tarvida un Jolanta Tarvida šodien piedalījās "Dutch Open" turnīrā, kas risinājās Nīderlandes piektajā lielākajā pilsētā Eindhovenā. Vecākā māsa ieguva pirmo vietu, pārspējot arī olimpisko vicečempioni.

VIDEO: Tarvida uzvar olimpisko vicečempioni un pagarinājumā nopelna zeltu

53 kilogramu turnīra trešais numurs Inese Tarvida pirmajā mačā uzvarēja vācieti Lēnu Unrau (21:1), bet ceturtdaļfinālā tika galā ar ranga 24. numuru Tanju Garsiju Romero no Spānijas (12:1).

Pusfināla cīņā Latvijas sportiste eksaminēja mazpazīstamo krievieti Kseniju Zdoru. Pirmajā raudā pretiniece trāpīja ar roku (0:1), mūsējā atbildēja ar spērienu pa ķiveri (3:1), taču pretiniece izlīdzināja - 3:3. Otrajā raundā sportistes apmainījās ar spērieniem (3:5 un 5:5), bet izskaņā krieviete zaudēja līdzsvaru tik lielā mērā, ka punkts pienācās mūsējai - 6:5. Trešā raunda sākumā kaut kādu apsvērumu dēļ punkts tika piešķirts pretiniecei, sekoja ilga skaidrošanās, taču rezultāts (6:6) netika mainīts. Pēc dažām sekundēm cīņa tomēr tika apturēta, rezultāts kļuva 6:5. Krieviete pārņēma vadību (6:7), savukārt mūsējā metās virsū un panāca 9:7.

53 kg finālā spēkojās ar trešo numuru izliktā Inese Tarvida un galvenā favorīte Tatjana Miņina (bij. Kudašova), kura Tokijas olimpiskajās spēlēs izcīnīja 57 kg sudrabu, papildinot savu bagātīgo medaļu klāstu. 31 sekundi pirms "Dutch Open" fināla pamatlaika beigām (7:10) bija iespaidīga ilguma pauze, kurā notika cīņa par to, kādam ir jābūt rezultātam - pēc ilgstošas gaidīšanas uz tablo parādījās 8:11, sekoja vēl kādas diskusijas, kas noslēdzās ar lēmumu par 8:10. Kad cīņa atsākās, Inese iespēra varenajai krievietei (10:10), bet atlikušajās 20 sekundes nekas nemainījās. Papildlaiks aizritēja bez rezultatīvām darbībām, un par uzvarētāju tika pasludināta Latvijas taekvondo flagmane.

62 kilogramos ar ceturto numuru izliktā Jolanta Tarvida piekāpās Lielbritānijas pārstāvei Imanai Kanutei (2:8) un neiekļuva astotdaļfinālā.

Atgādinām, ka māsas Tarvidas netika uz Tokijas olimpiskajām spēlēm. Pēdējā kvalifikācijas turnīrā Jolanta zaudēja 67 kg ceturtdaļfinālā, arī Inese piekāpās 57 kg ceturtdaļfinālā. Startējot tik smagās kategorijās, bija grūti cerēt uz kvalificēšanos.

Izmantotie resursi:
ma-regonline.com

  +7 [+] [-]

, 2021-10-23 21:56, pirms 2 gadiem
Nu tad vismaz kāds prieciņš. Paldies par saņemšanos turpināt sportot!

  +2 [+] [-]

, 2021-10-23 23:47, pirms 2 gadiem
točka rakstīja: Nu tad vismaz kāds prieciņš. Paldies par saņemšanos turpināt sportot!
tieši tā