Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Entonijs Džonsons septembrī cīnīsies ar Maiku Kailu

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Entonijs Džonsons septembrī cīnīsies ar Maiku Kailu
Entonijs Džonsons
Foto: sherdog.com

Kādreiz viens no vadošajiem pasaules pusvidējā svara cīkstoņiem Entonijs Džonsons (15-4-0) 14. septembrī Ņūdžersijā (ASV) šovā „WSOF 5” aizvadīs pussmagā svara cīņu ar bijušo organizāciju UFC un Strikeforce cīkstoni Maiku Kailu (20-9-1), kurš vēl nesen plānoja par sportista gaitu beigšanu.

Divdesmit deviņus gadus vecais Entonijs Džonsons šā gada martā debitēja smagajā svarā pēc punktiem uzvarot bijušo UFC smagā svara čempionu Andreju Arlovski (19-10-0), taču tagad amerikāņu sportists nolēmis atkal nomesties uz pussmago svaru.

Pēc aiziešanas no UFC, kas notika pirms gada, Džonsons izcīnījis piecas uzvaras pēc kārtas. Neskatoties uz to, ka UFC laikos viņš startēja pusvidējā un vidējā svara divīzijās, pārtraucot darba attiecības ar pasaules vadošo organizāciju viņš uzņēma svaru un veiksmīgi debitēja pussmagajā svarā, kā arī aizvadīja vienu cīņu smagsvaros. Tagad Entonijs gatavs atkal mest nost svaru, lai septembrī cīnītos ar Maiku Kailu.

Trīsdesmit trīs gadus vecais Kails šā gada sākumā paziņoja, ka beidz aktīvā sportista gaitas, taču jau maijā tas atgriezās cīņu apritē un uzvarēja bijušo UFC, Bellator un Sengoku cīkstoni Trevisu Viufu (68-18-0) un noslēdza līgumu ar WSOF.

Maiks savas divpadsmit gadu garās karjeras laikā paspējis atzīmēties vairāku pasaules vadošo organizāciju rindās, tai skaitā WEC, Strikeforce, Pancrase un UFC. Viņa „upuru” vidū bez Viufa ir tādi pazīstami vārdi kā Tonijs Lopezs (32-13-0), Rafaels Kavalkante (11-4-0), Tsujoši Kosaka (26-18-2), Džeims Irvins (17-10-0), Vess Sims (23-14-1) u.c.

Izmantotie resursi:
Sherdog.com: UFC, Mixed Martial Arts (MMA)...