Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Gluhovs piekāpjas Tiburam un neīsteno sapni kļūt par M-1 čempionu

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Gluhovs piekāpjas Tiburam un neīsteno sapni kļūt par M-1 čempionu
Konstantīns Gluhovs
Foto: sherdog.com

Vakarnakt Krievijā notika MMA turnīra „M-1 Heavyweight Grand Prix 2013” fināls, kurā par čempiona jostu sacentās mūsu Konstantīns „Lāčplēsis” Gluhovs (26-13-0) ar poļu smagsvaru Marcinu Tiburu (9-0-0). Diemžēl Gluhovam fināls nebija veiksmīgs un jau pirmajā raundā pēc pielaistās kļūdas tika piedzīvots zaudējums ar žņaugšanas paņēmienu.

Trīsdesmit trīs gadus vecais Konstantīns Gluhovs „M-1 Heavyweight Grand Prix 2013” turnīra kvalifikācijas cīņā (ceturtdaļfināla mačs), kas notika šā gada aprīlī, ar dalītu tiesnešu lēmumu pēc punktiem uzveica M-1 Global smagā svara čempionu amerikāni Keniju Gārneru (12-4-0) un kvalificējās pusfinālam.

Pusfinālā Latvijas pārstāvim bija paredzēta cīņa ar igauņu smagsvaru Denisu Smoldarevu (5-0-0), kurš pusfinālā iekļuva uzvarot Ibragimu Ibragimovu (4-2-0), taču dažas dienas pirms nozīmētās divkaujas igaunis treniņos guva savainojumu un Kostja līdz finālam tika bez kaujas.

Tiesības fināla mačā stāties pretī Gluhovam nopelnīja līdz šim neuzvarētais Marcins Tibura, kurš turnīru uzsāka kā rezervists. Polis turnīram kā oficiāls dalībnieks tika pieteikts tikai pusfinālā cīņā ar francūzi Čabanu Ka (6-2-1), kurā svinēja ātru uzvaru un kvalificējās finālam. Jāatgādina, ka Tibura aizvietoja svētceļojumā devušos Magomedu Maļikovu (7-2-0).

Pirms cīņas ar Tiburu Latvijas pārstāvis izteicās, ka viņa mērķis ir tikai un vienīgi uzvara, taču arī Konstantīnam Gluhovam neizdevās pabojāt divdesmit septiņus gadus vecā Tiburas nevainojamo statistiku.

Gluhovs visai agresīvi iesāka šo cīņu, uzsākot maču izdarot sitienu ar kāju pretiniekam galvas rajonā un turpinot ofensīvu ar sitieniem korpusā, taču Tibura latvietim atbildēja ar metienu un cīņa turpinājās parterā.

Poļu smagsvaram bija vairākas izdevības pielietojot žņaugšanas paņēmienu uzvarēt cīņu, taču Konstantīns katru reizi spēja izrauties no pretinieka ciešā satvēriena. Tik un tā Marcins turpināja būt neatlaidīgs un darīja visu iespējamo, lai cīņa nebūtu jāturpina otrajā raundā. Pēc Gluhova kļūdas polim raunda izskaņā kārtējo reizi izdevās sagrābt latvieša kaklu un šoreiz no šī žņaugšanas paņēmiena Kostjam izrauties nebija pa spēkam. Marcins Tibura tika kronēts par turnīra „M-1 Heavyweight Grand Prix 2013” uzvarētāju un visticamāk drīzumā cīnīsies arī par M-1 Global čempiona titulu ar Kenija Gārnera un Damiana Grabovska (18-1-0) cīņas uzvarētāju.

„M-1 Global - M-1 Challenge 42” rezultāti

Nr.UzvarētājsZaudētājsMetodeRaundsLaiks
1.Andrei SemenovGregor HerbDecision (Unanimous)35:00
2.Satoshi IshiiJeff MonsonDecision (Majority)35:00
3.Marcin TyburaKonstantin GluhovSubmission (Rear-Naked Choke)14:30
4.Vyacheslav VasilevskyVitor NobregaTKO (Punches)12:45
5.Lee MorrisonMikhail MalyutinDecision (Split)35:00

Izmantotie resursi:
Sherdog.com: UFC, Mixed Martial Arts (MMA)...